37. kolo
19.05.2024 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Cádizu (© AFP)

Cádiz remízou s tápajícím Las Palmas definitivně ukončil stíhací jízdu za záchranou

Las Palmas remizovalo ve 37. kole LaLigy na hřišti Cádizu 0:0. V závěru první půle se mohli radovat domácí poté, co je do vedení poslal Javi Hernández, nicméně jeho trefa nakonec kvůli předcházejícímu ofsajdu neplatila. Nikomu dalšímu už se rozvlnit síť nepodařilo. Žlutá ponorka tedy nestáhla čtyřbodovou ztrátu na konkurenty z Mallorky a po sezoně opustí španělskou elitu. Naopak tým z Kanárských ostrovů si záchranu definitivně zajistil.

Zachraňující se Cádiz hasil výsledkovou krizi až v závěru ročníku, když z posledních dvou kol odešel po těsných výsledcích 1:0 vždy vítězně. I přesto neměl v boji o setrvání v nejvyšší španělské soutěži zdaleka vyhráno, na 17. přičku totiž stále ztrácel čtyři body. Kapku naděje chtěl udržet i po duelu s utrápeným Las Palmas, které také neprožívalo nejpříjemnější období, jelikož z 15 předešlých utkání triumfovalo jen jednou.

Úvod utkání nabídl klidnější průběh. V polovině prvního dějství se zpoza vápna odhodlal vystřelit domácí záložník Gonzalo Escalante, jenž mířil pouze vysoko nad bránu. Krátce po půlhodině hry si centrovaný míč ve vápně našel Chris Ramos, ani on nevyslal balon mezi tři tyče. Vzápětí se připomněli i hosté. Obránce Sergi Cardona se dostal do zakončení, brankář Conan Ledesma ovšem jeho střelu z otočky dokázal zneškodnit. V závěru se domácí prosadili, gól však kvůli přezkoumání videorozhodčím neplatil.

Po změně stran se do šance dostal hostující Alberto Moleiro, ale jeho obstřel z hranice vápna skončil mimo tři tyče. Několikanásobná střídání na obou stranách pomohla k rychlejšímu tempu hry. Po bezmála polovině druhého dějství se hostům naskytla výborná příležitost, jelikož byl po ostrém zákroku vyloučen domácí stoper Victor Chust. I přes výraznou převahu a obrovské šance v závěru zápasu gól vstřelit nedokázali.

Cádiz tak vybojoval pouze bod a nadobro se připravil o naději na záchranu. Loučení se španělskou elitou proběhne 25. května na hřišti sestupující Almeríe. Las Palmas ve stejný den pohostí Alavés.

Autor: Livesport.cz / Adam Maršál

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele