Komentáře a souhrny

Další články

Olympiakos zásluhou El Kaabiho vyplenil Villa Park a nakročil k domácímu finále

Fotbalisté Olympiakosu překvapivě zvítězili v úvodním semifinále Konferenční ligy na hřišti Aston Villy 4:2, a udělali tak výrazný krok k postupu do finále hraného ve své domovině. Zásadní podíl na triumfu celku z Pirea měl marocký útočník Ayoub El Kaabi, který v úvodním dějství dvakrát překonal domácího gólmana. Na jeho trefy sice Villans dokázali zareagovat góly Ollieho Watkinse a Moussy Diabyho, avšak hlavní slovo měl opět Maročan, jenž proměněnou penaltou a hattrickem rozhodl o triumfu hostů.

Fantom Atalanty se prosadil i na půdě Marseille, domácí s odpovědí dlouho nečekali

Marseille uhrála v úvodním semifinálovém duelu Evropské ligy před vlastními fanoušky remízu 1:1 s Atalantou. Už po 10 minutách hry otevřel skóre Gianluca Scamacca, na jeho šestou trefu v soutěži však domácí našli odpověď ve 20. minutě zásluhou Chancela Mbemby. První vzájemné měření sil mezi těmito soupeři tak vítěze neurčilo a odveta zůstává otevřená pro obě strany.

Bayer začal honbu za pomstou vítězně, Wirtz si v Římě nadělil předčasný dárek

AS Řím padl v prvním semifinálovém utkání Evropské ligy před vlastními fanoušky s Leverkusenem 0:2. Blíže k finálové účasti nasměroval hosty ve 28. minutě po chybě domácí obrany Florian Wirtz, který v pátek oslaví 21. narozeniny. Na mladíčka, o nějž má zájem celý fotbalový svět, navázal po změně stran výstavním gólem Robert Andrich. Celé utkání odchytal Matěj Kovář, jenž si připsal sedmé čisté konto v sezoně. Jeho čeští spoluhráči se do hry nedostali. Německý celek tak nakročil k branám finále, do kterého se v minulé sezoně neprobojoval právě přes Vlky z Říma.

Dortmund pootevřel brány Wembley, dvojí tvář se s přispěním tyčí projevila také proti PSG

Zatímco v německé Bundeslize na Dortmund zbyde nejspíše až pátá příčka, v Lize mistrů se přiblížil k nečekané finálové účasti v londýnském Wembley, když v úvodním semifinále porazil PSG 1:0. Vítězství se mu povedlo vytěžit zejména z aktivního nástupu do utkání, za který byl odměněn ve 36. minutě gólem Niclase Füllkruga. Po změně stran už se probudili také Pařížané, jejich šance však zůstaly nevyužity, přičemž hned ve dvou případech skončily na tyči.

Vnitřními spory rozklížený Bayern obral o vítězství ledově klidný Vinícius Júnior

Bayern navzdory bleskovému obratu jen remizoval v domácím semifinálovém střetnutí Ligy mistrů s Realem Madrid 2:2. Bílý balet musel podobně jako v předchozí fázi proti Manchesteru City odolávat náporu soupeře, jenže hned dvakrát předvedl skvělou produktivitu. V prvním poločase se díky dokonalému pasu bývalého hráče Bavorů Toniho Kroose prosadil Vinícius Júnior, který ukázal pevné nervy i po změně stran, když zareagoval na penaltový zásah Harryho Kanea taktéž přesnou ranou z bílého puntíku. Zkušený trenér Carlo Ancelotti tak ani v deváté konfrontaci proti mnichovskému gigantovi neodešel jako poražený.

Liga Portugal - souhrn 31. kola: FC Porto - Sporting 2:2

Sporting v závěru dotáhl dvougólové manko na hřišti FC Porto a po remíze 2:2 má tři kola před koncem na čele tabulky pětibodový náskok. Bezpečně na druhém místě sedí Benfica, která si poradila s Bragou. Vitória zdolala Boavistu a drží se dva body od čtvrtého místa.

LaLiga - souhrn 33. kola: Lewandowski se prezentoval hattrickem

Atlético v klíčovém duelu zdolalo Athletic a přiblížilo se Lize mistrů. Real Madrid zvítězil na horké půdě Realu Sociedad a udělal další důležitý krok směrem k titulu. Hráči Barcelony každopádně porazili v pondělní dohrávce díky hattricku Roberta Lewandowského oslabenou Valencii a udrželi si matematickou naději na obhajobu prvenství. Girona zvítězila na hřišti Las Palmas a zůstává třetí. Sevillské derby nenašlo vítěze, rivalové si rozdělili body po remíze 1:1.

Serie A - souhrn 34. kola: Gudmundsson dotahuje Skuhravého

Janov v pondělní dohrávce skolil doma snadno Cagliari, o jeden gól se přitom postaral Albert Gudmundsson. Ten postupně začíná dotahovat statistiky Tomáše Skuhravého. Islanďan jich má na svém kontě už čtrnáct, bývalý český reprezentant v sezóně 1990/91 skóroval patnáctkrát.

Ligue 1 - souhrn 31. kola: Lyon přihrál titul PSG

Olympique Lyon přestřílel AS Monaco a zajistil mistrovský titul Paris Saint-Germain, které v sobotu pouze remizovalo s Le Havrem. Marseille zdolala RC Lens, jemuž se přiblížila na rozdíl dvou bodů. Ve famózní devítigólovou přestřelku se zvrtlo nedělní derby mezi Rennes a Brestem. Montpellier proti Nantes neudržel vedení, přesto mu remíza 1:1 může zajistit setrvání mezi elitou, potřebuje však zaváhání konkurence. "Kanárci" mají čtyřbodový náskok na baráž.

Bundesliga - souhrn 31. kola: Heidenheim zpečetil sestup Darmstadtu

Leverkusen ani tentokrát neprohrál, proti Stuttgartu opět srovnal v nastavení. Bochum zvítězila nad Hoffenheimem a znovu se vyhoupla mimo sestupovou zónu. Dortmund selhal v Lipsku a utrpěl možná klíčovou porážku v bitvě o čtvrtou pozici. Bayern po výhře nad Frankfurtem postupně získává stříbrný lak. Mohuč měla na lopatě svého přímého konkurenta v boji o záchranu, Kolín nad Rýnem ale srovnal stav stav v závěru. Heidenheim v nováčkovském souboji dokonal sestup Darmstadtu.

Premier League - souhrn 35. kola: Londýnské derby pro Arsenal

Arsenal skolil venku těsně Tottenham a upevnil si vedoucí příčku, Manchester City ale zvládl také zvládl svůj duel, a to na půdě Nottinghamu, a dýchá tak Kanonýrům stále na záda. Chelsea už se radovala z obratu proti Aston Ville, po intervenci VAR se ovšem zrodila jen remíza. Liverpoolu nevyšel první poločas na půdě West Hamu, po přestávce ale zabral a ujal se vedení, nakonec se ovšem stejně konala remíza. To jeho městský konkurent Everton zdolal Brentford a definitivně si zajistil záchranu. Newcastle doma porazil Sheffield 5:1 a zpečetil tak sestup hostů z Premier League. V Manchesteru se měnilo skóre až v 79. minutě, Rudí ďáblové však vedení udržet nedokázali.

Niké liga - souhrn 7. kola nadstavby: Osm branek v Dunajské Stredě

Zemplín Michalovce porazil Banskou Bystricu a vyhoupl se nad barážovou příčku. Hostující celek zůstává na sedmém místě, které zaručuje play-off o Evropskou konferenční ligu. Žilina v sobotu vyhrála v důležitém souboji nad Trnavou a dotáhla se bodově právě na svého soupeře. Dunajská Streda v neděli nasázela pět branek mistrovi ze Slovanu, ten konečnou porážku uměl jen mírnit.

Eredivisie - souhrn 31. kola: Alkmaar stále dotírá na Twente

PSV přejelo Heerenveen 8:0, Feyenoord však zareagoval vítězstvím na hřišti Go Ahead Eagles, a v Eindhovenu tak musí oslavy titulu odložit. Twente naplnilo roli favorita proti Almere City a výhrou 3:1 si upevnilo třetí místo, na to ovšem po víkendu znovu tlačí Alkmaar. Na vítězné trefě domácího týmu se asistencí podílel Michal Sadílek. Ajax po brzkém vyloučení Stevena Bergwijna pouze remizoval 2:2 s Excelsiorem.

FORTUNA:LIGA - souhrn 30. kola: Velká trojka vítězně

Obhájce mistrovského titulu Sparta vyhrála základní část české nejvyšší soutěže o čtyři body před Slavií. Sparťané ve 30. kole zvítězili 4:1 v Olomouci, jejich pražský rival vyhrál 2:1 v Hradci Králové. Z šestého místa postoupilo do skupiny o titul Slovácko, které remizovalo 2:2 v Českých Budějovicích a udrželo jednobodový náskok před Libercem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele