semifinále - 1. zápasy
30.04.2024 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Vinícius Júnior v souboji s Joshuou Kimmichem (© AFP)

Vnitřními spory rozklížený Bayern obral o vítězství ledově klidný Vinícius Júnior

Bayern navzdory bleskovému obratu jen remizoval v domácím semifinálovém střetnutí Ligy mistrů s Realem Madrid 2:2. Bílý balet musel podobně jako v předchozí fázi proti Manchesteru City odolávat náporu soupeře, jenže hned dvakrát předvedl skvělou produktivitu. V prvním poločase se díky dokonalému pasu bývalého hráče Bavorů Toniho Kroose prosadil Vinícius Júnior, který ukázal pevné nervy i po změně stran, když zareagoval na penaltový zásah Harryho Kanea taktéž přesnou ranou z bílého puntíku. Zkušený trenér Carlo Ancelotti tak ani v deváté konfrontaci proti mnichovskému gigantovi neodešel jako poražený.

Atmosféra v Bayernu by se navzdory nečekanému postupu do semifinále Ligy mistrů dala krájet. Odcházející kouč Thomas Tuchel se ohradil proti slovům šéfa Uliho Hoenesse, jenž ho označil za neschopného práce s mladými hráči. To bývalého trenéra PSG či Chelsea urazilo na manažerské cti a jeho budoucnost neměla změnit ani petice fanoušků. Realu se naopak dařilo na všech frontách, ve vítězném ligovém duelu v San Sebastiánu si navíc odpočinula řada opor.

Na hráčích bavorského celku však nebyly spory vůbec znát. Domácí naopak na svého soupeře vlétli a klub z hlavního města Španělska mohl být rád, že po první desetiminutovce svítilo na výsledkové tabuli nerozhodné skóre. Andrij Lunin musel totiž předvést své umění proti pokusům Leroye Saného a Kanea, přičemž další zakončení pouze těsně minula brankovou konstrukci. Bílý balet ovšem dokázal drtivý úvodní tlak přečkat a hned svou první šanci přetavil v přesnou trefu. Kroos vyslal ve 24. minutě skvělou přihrávku za obranu, ke které se dostal Vinícius Júnior a nekompromisně zakončil k pravé tyči.

Po změně stran pokračovali Die Roten ve své aktivitě, nicméně pálení šancí už se neopakovalo. V 53. minutě převzal balon u postranní čáry Sané, jenž se v porovnání s úvodní půlí přesunul na opačné křídlo, dovedl ho do rohu pokutového území a nechytatelně vypálil na bližší tyč. O několik minut později vybouchli fanoušci v Allianz Areně ještě větší radostí poté, co hlavní rozhodčí přisoudil domácím pokutový kop po faulu na Jamala Musialu. Exekuce se ujal Kane, který poslal Lunina na druhou stranu a bez problémů zamířil do odkryté levé části branky. Podobná situace se opakovala na druhé straně hřiště v 83. minutě, kdy byl po faulu na Rodryga žlutě oceněn Min-Jae Kim. Na bílý puntík míč postavil Vinícius Júnior, počkal si na pohyb Manuela Neuera a ranou doprostřed zařídil srovnání skóre.

Real Madrid tak v milionářské soutěži remizoval po 90 minutách ve čtvrtém klání v řadě. Odvetný duel je na programu 8. května.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (470)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele