Everton po skvělém dubnu slaví záchranu v Premier League. Jsem na tým hrdý, chválil Dyche

29.04., 16:22
Aktuality
Sean Dyche (© Profimedia)

Sean Dyche pochválil svůj tým po sobotní výhře nad Brentfordem (1:0), která tři kola před koncem sezony zajistila Evertonu záchranu v Premier League.

Klub z Goodison Parku se před několika týdny ocitl v hlubokých problémech a jeho pozici ještě zhoršilo odebrání osmi bodů za porušení finančních pravidel. Tento měsíc se však jeho situace dramaticky zlepšila, když vyhrál čtyři z posledních pěti zápasů (4-0-1), z nichž nejhorší byla porážka 0:6 od Chelsea na Stamford Bridge.

Rozhodující úder proti Brentfordu zasadil záložník Idrissa Gueye, který skóroval v 60. minutě. Díky této výhře získali Dycheovi svěřenci 36 bodů - Everton má tři kola před koncem 11bodový náskok na Luton, který je v tabulce na 18. místě, takže s předstihem může slavit záchranu.

Pro devítinásobného anglického šampiona, který v nejvyšší soutěži působí od sezony 1954/55, je to obrovská úleva. "Neuvěřitelně mě to těší a jsem hrdý," řekl Dyche, který po nástupu do funkce v lednu 2023 také v minulém ročníku s Toffees bojoval o setrvání mezi elitou.

"Po celou sezonu jsme se potýkali s problémy. Čtyři výhry s čistým kontem z uplynulých pěti zápasů pod narůstajícím tlakem po debaklu s Chelsea jsou neuvěřitelné. Mentalita hráčů je fantastická. Jsem spokojený a hrdý," chválil svůj tým 52letý manažer.

Bývalý lodivod Burnley řekl, že to byl "vyčerpávající týden", který zahrnoval vzácnou domácí výhru 2:0 nad městským rivalem Liverpoolem. "Kvůli emocím, které k tomu patří, mě zajímalo, jak budou hráči reagovat," řekl. "S xG (očekávanými góly) jsme byli zpochybňováni, kolikrát jsme nevyhráli zápasy, které jsme měli. Nyní se nám to vrátilo. Hráči za sebou mají skvělý týden. Byl na ně vyvíjen velký tlak a dokážete to zopakovat? Ve druhém poločase jsme zápas kontrolovali."

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
35
25
5
5
85 : 28
80
2
Manchester City
34
24
7
3
82 : 32
79
3
Liverpool FC
35
22
9
4
77 : 36
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73 : 52
67
5
Tottenham Hotspur
33
18
6
9
67 : 52
60
6
Manchester United
34
16
6
12
52 : 51
54
7
Newcastle United
34
16
5
13
74 : 55
53
8
West Ham United
35
13
10
12
56 : 65
49
9
Chelsea FC
33
13
9
11
63 : 59
48
10
AFC Bournemouth
35
13
9
13
52 : 60
48
11
Wolverhampton Wanderers
35
13
7
15
48 : 55
46
12
Brighton & Hove Albion
34
11
11
12
52 : 57
44
13
Fulham FC
35
12
7
16
51 : 55
43
14
Crystal Palace
35
10
10
15
45 : 57
40
15
Everton FC
35
12
8
15
37 : 48
36
16
Brentford FC
35
9
8
18
52 : 60
35
17
Nottingham Forest
35
7
9
19
42 : 62
26
18
Luton Town
35
6
7
22
48 : 77
25
19
Burnley FC
35
5
9
21
38 : 70
24
20
Sheffield United
35
3
7
25
34 : 97
16

Autor: Jiří Vojík, Livesport.cz / AFP

Komentáře (149)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

V Evertonu předčil mé očekavání.

Reagovat
SunFells

MU se chystá nechat Rashforda Artetovi, že ano?

Reagovat
Jkb

Já bych ho asi nechtěl, v tom systému by byl asi zajímavý, ale nevím jestli by úplně zapadnul do šatny. Pod Artetou ti kluci musí makat i bez míče a to jsem u Rashforda moc neviděl.

Reagovat
mistr129

Reagovat
SunFells

To je určitě validní obava, ale možná se dá i zvážit případné zlepšení v jiném prostředí, ať už mentální coby jednotlivce s novou příležitostí vymanit se ze současné skepse a coby součástí ve zdravém a dobře nastaveném kolektivu, tak i systémové, kde můžeš ušetřit energii tím že nehraješ pingpong s obrovskými rozestupy mezi liniemi rozšiřující volný prostor a jsi konkrétně obklopen Havertzem, Ricem a Timberem.

Je to dost, není to dost, já to nevím. Ale sem tam se mluví o našem zájmu a pokud je skutečný, pak tomu Mikel věří.

Reagovat
Jkb

Mě by se líbil ofenzivně, místo Martinelliho tam mít produktivního hráče jako je Rashford je super představa. Ale opravdu si nevybavuji, že bych ho někdy viděl nějak bránit, zapojovat se do presu, naopak si vybavím spoustu momentů, kdy jen vyklusává a ani aktivně nenapadá soupeře který je pár metrů od něj.

Když se podívám na staty tak ty defenzivní má úrovni tak třetí ligy a to bez toho, že bych ho chtěl nějak shazovat, minimum bloků, minimum tacklů, minimum interceptions.

A víš sám, že v tom systému musí bránit všichni, napadat všichni, jinak to nefunguje.

Jinak Rashford má smlouvu do 2028 a bere 300 000 týdně.

Reagovat
Hlahart

On zas tak velký problém s workaratem nemá, určitě ne tak velký, jak velký se dělá na sociálních sítích

Reagovat
SunFells

"Ale opravdu si nevybavuji, že bych ho někdy viděl nějak bránit, zapojovat se do presu, naopak si vybavím spoustu momentů, kdy jen vyklusává a ani aktivně nenapadá soupeře který je pár metrů od něj." Tohle je způsob jak uvést, že se člověk dívá spíš na EF do diskuze než na fotbal.

Reagovat
Jkb

Hele zrovna mě diskuze fanoušků United nějak extra nezajímají. Rashford hrál pod třema nebo víc trenérama, ofenzivně je to výborný hráč, to je bez debaty, ale defenzivně si prostě nevybavím kdy jsem ho viděl vrátit se a vybojovat míč, nemám třeba rád Bruna Fernandese, ale kolikrát ho vidím vracet se a vybojovat míč, dokonce i Antonyho si vzpomenu jak někdy vybojoval míč, u Rashforda ani jednou.

A staty mi dávají za pravdu, za těch 5 sezón ukazují jak málo se vrací a jak málo pomáhá spoluhráčům, když se podíváš na pitomé přihrávky na vlastní polovině nebo ve středu hřiště, to jsou čísla na třetí ligu.

Arsenal má nějaký systém a pro ten systém potřebuješ hráče kteří na hřišti makají, což Rashford prostě není.

Reagovat
SunFells

Takhle jsi to napsal a neodpovídá to realitě. Defenzivní staty pod tvojí představou hlavně na křídle nejsou vůbec zajímavé pro nás ani obecně, natož aby to dávalo nějakou relevanci k lize.

Mluvíš stále o Rashfordovi v MU a kvůli němu jsem uvedl, že to je validní obava, asi jsi neporozuměl významu toho komentáře.

Reagovat
Jkb

Ty staty ti většinou ukazují aspoň něco, většinou je člověk podle těch statů schopen si aspoň trochu udělat nějaký obrázek o hráči. Podle statů se dalo pochopit proč přišel White, Raya, Tomiyasu.

Rashford svým profilem prostě nesedí do naší hry.

Já si dovedu představit, že přijde někdo na levé křídlo, pokud Martinelli nezlepší svoji hru, tak maximálně po příští sezóně tam dojde nějaký world class hráč, ale profilově bude sedět do toho co chce Arteta.

Reagovat
SunFells

Jaký obrázek máš o pressingu Bernarda? Sledováním hry a snahou ji pochopit si udělej obrázek, staty jsou dobré na potvrzení domněnek, ne jejich utvoření.

Jaký obrázek máš o defenzívě Mudryka? Křídla, u něhož byly potvrzené nabídky.

Reagovat
Jkb

Hele většinou právě staty ti ukáží v čem se pleteš. Kolikrát jsem si myslel, že ten a ten hráč hraje tak a tak, potom jsem šel a podíval jsem se na staty a zjistil jsem, že jsem se v tom hráči dost pletl a stává se to mnohem častěji než bych čekal.

Protože jenom tím sledováním tě ovlivňují emoce a staty jsou čísla, bez emocí.

Když se podívám na Bernarda Silvu, tak hodně tackles, hodně interceptions, tackles hlavně ve finální třetině hřiště, což značí agresivní presink, tragický ve vzdušných soubojích, což se dalo asi čekat.

Mudryk má mnohem lepší čísla co se defenzívy týká než Rashford, horší ofenzivní stats než Rashford. Třeba když se podívám na tackles v defenzivní třetině tak patří k nadprůměru v lize.

Mudryk by ti herně dával větší smysl ale on je to pořád projekt, ne hotovej hráč jako Rashford.

Reagovat
Busby babes

jako uplne to nevylepsujes... kdyz napises " dokonce i Antonyho", u ktereho je jeho defenzivni zapojeni a odpovednost dozadu prakticky to nejcennejsi, co zatim u nas predvadi...

Reagovat
Busby babes

btw podle prihravek na vlastni polovine poznas jak moc se zapojuje do braneni? zajimava logika...

Reagovat
Jkb

Jak moc se zapojuje do buildupu poznáš podle toho kolik má přihrávek v jaké části hřiště, jaká je jeho role v tom týmu, protože u nás je potřeba aby se ti hráči vraceli a pomáhali po zisku míče ho následně udržet.

Bránění poznáš podle čísel jako jsou tackles, interceptions, kde tackly dost často ukazují části hřiště, dále se dá dohledat čísla u presinku, kde opět Rashford nemá kvalitu pro současný Arsenal.

S Antonym máš pravdu, ale v tom co hraje Arsenal prostě musí makat všichni, tam nemůžeš mít hráče který nebrání.

Snad zůstane v United celou kariéru, jako správný srdcař, který příkladně bojuje za svůj klub.

V určitý moment vám třeba dojde, že jedna věc je talent a druhá je celkový vliv hráče.

Reagovat
Busby babes

pockej, ale buildup a braneni je uplne ale uplne neco jineho. a kridlo v tom, co hrajem si fakt nechodi pro balony nejak hluboko.

dal uz to necham byt, to je fakt uplne mimo ta argumentace. Respektive bud si ty nase hrace nikdy nevidel hrat nebo nevim. Antonymu muzu vycitat spousty veci, ale ze nemaka fakt ne.

Reagovat
Jkb

On je to celek, není to jen obrana bez míče, je to celkový styl hry. Arsenal hraje určitým stylem hry a pro mě osobně tam Rashford prostě nezapadá do toho o co se současný Arsenal snaží, je to čistě herní záležitost.

Buildup je důležitý v tom směru, že jakmile získáš míč, musíš jej i udržet, proto si Havertz z hrotu chodí pro míče do hloubky, to samé Saka nebo Martinelli občas pomáhají spoluhráčům v té přechodové fázy udržet míč.

Antonyho beru právě jako někdo kdo brání a pomáhá tomu týmu v přechodu dopředu.

Reagovat
Busby babes

presne. to fakt ti je jasny, ze videl ty dva klipy, ze kterych se tu delalo strasny halo a to je tak vsechno.

Reagovat
Jkb

V pohodě za týden hrajete proti nám, třeba uvidím jak strašně se pletu a bude bránit a pomáhat spoluhráčům.

Reagovat
Wazza228

Jako upřímně, u vás by byl hrozný dělo, takže věřím, že ho tam neprodáme

Reagovat
Busby babes

neprodame ho nikam, protoze nikdo nam za nej neda tolik, na kolik si ho budeme cenit. Navic, on nebude chtit odejit

Reagovat
Wazza228

Taky to tak vidím

Reagovat
Busby babes

vsak je to drevak, co na top klub nema. snad ho vezme aspon nejakej frankfurt...

Reagovat
Hlahart

chápu, proč se ten překlep stal, ale i tak je to teda oči drásající

Reagovat
Busby babes

ted si nejsem jistej co myslis?

Reagovat
Hlahart

já přísáhám, že tam bylo top klup, wtf

Reagovat
Busby babes

a ja to tu hledal...

Reagovat
Bakary3

Lenochody nebrat

Reagovat
Pipo123

Dyche hraje taký ten Tony Pulis futbal, len či to je tréner pre klub akým je Everton

Reagovat
md92

Má vůbec Everton nějaké ambice hrát v dohledné době poháry? Vzhledem k bodovým odečtům (plus nový stadion) na tom finančně moc zdravě nebudou, co?

Reagovat
O.Giroud

Snad predaju vsetko schopne a zhasnu tam.

Reagovat
Front hell

To by byla škoda, když je momentálně Liverpool modrý

Reagovat
Zaschrona

Momentálně je jediná ambice jakkoliv přežít v PL než se dostaví nový stadion a vyřeší nový majitel. Nový stadion je primární klíč k budoucím ambicím.

Reagovat
Salfovic

Má se otevírat leden 2025 nebo je tam nějakej odklad ?

Reagovat
Zaschrona

Cíl je do konce roku 2024 stadion stavebně dokončit (odhadem má být malé zpoždění pár týdnů), že klub by se měl plně přesunout až od léta 2025 po řadě testovacích zápasů a událostí během jara 2025. Vzhledem k těm zpožděním při stavbě stadionu Spurs, což je stálo spoustu peněz, to nejspíš není chyba.

Reagovat
vodka

to je dobrý kec. Everton hraje poměrně vysokou lajnu a rozhodně to není Pulisovský fotbal.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
sejber

Zaáchrana? Ešte by som nevravel Hop

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
r.mrazik

neres tymy, res situaci

harry samozrejme faul

Reagovat
Jkb

Za mě pořád faul na penaltu ne. Ono to z těch záběrů vypadá trochu zkresleně, ale Romero měl velkou příležitost, Partey ho trochu rozhodil ale nemůžu říct, že by mu zabránil dát branku. Ruce se ve vápně používají často, to by těch penalt bylo 5 za utkání, kdyby měl každý kontakt rukama pískat.

Reagovat
jk

Co to je za kravinu? Faul na penaltu ne. Pokud to byl faul, tak kdy jindy pískat než když hráč díky tomu faulu nemůže zakončit jasnou příležitost?

Reagovat
Jkb

Copak ji nezakončil? Vážně mu nějak bránil v zakončení? Takových postrčení rukama je při každém rohu několik, tady je to vidět víc, protože Partey od něj byl daleko. Za mě tohle na penaltu není, nechtěl bych ji ani pro můj tým.

Reagovat
jk

Proboha, kdyby ho nestrčil, tak je to branka a ne tyč. Že to Oliver nepískl se po včerejšku asi nedivil nikdo, ale obhajovat to tak, že přece zakončil a faul to byl ale na penaltu málo.

Reagovat
Jkb

Branka? Vůbec nebereš vpotaz jaký to byl centr a v jaké pozici Romero byl. Partey tam Romerovi pomohl do ideální střelecké pozice, doslova ho dotlačil do zakončení a ty to bereš jako faul?

Bez Parteyho by to Romera přeletělo.

Reagovat
jk

Tpčo

OK

Reagovat
jk

Reagovat
icemike

Začal tahat mimo vápno, možná proto to nebyla pencka, ne?

Reagovat
jk

Podle mě kdyby ho nestrčil Romero dá gól a ne tyčku. Určitě se dalo pískat. Letos nám VAR vyrobil jasnou chybu s LFC a jinak hraniční rozhodnutí jdou vyloženě proti nám

Reagovat
r.mrazik

Právě proto se ptám, protože kdyby tam nebyly ty ruce, tak by to byl v pohodě gól.

Reagovat
Wazza228

Za mě spíš takové bránění ve hře než přímo faul. Na penaltu je tohle podle mě málo.

Reagovat
O.Giroud

na penaltu malo, ale na samostatny najazd staci

Reagovat
kissak

na penaltu jsem viděl kolikrát i méně

Reagovat
Busby babes

tohle nikdy nebude penalta.

Reagovat
r.mrazik

Nevidím moc rozdíl mezi tímhle a třeba držením právě

Reagovat
Busby babes

tam vzdycky rozhodne vysledek a tady dal Romero dobrou hlavicku, dobrej kontakt s micem a tak.

Reagovat
r.mrazik

hm, vysledek je ale takovy,ze kvuli tomu strceni nepadl gol

Reagovat
Busby babes

zas pokud ho to strceni vychylilo, tak bez nej by ten balon netrefil spravne. ale jen jsem chtel rict, ze pokud by spadnul, skrtlo mu to jen hlavu nebo tak neco, tak by byla vetsi sance...

Ale osobne bych teda za tohle nechtel piskat penalty. Je otazka, jestli tam nejake strceni vubec je.

Reagovat
Talker

Tak to je otázka, na druhou stranu díky tomu strčení/vytlačení hlavičkoval spíš temenem než čelem z trošku zkroucené pozice, kdy měl nohy a hlavu před trupem s tím, že kontrolu nad pohybem jeho těla měl soupeř místo něho.

Reagovat
r.mrazik

jasny, chapu

on to neni sileny zakrok,ale proste nevidim rozdil mezi timhle a stazenim

Reagovat
Front hell

Sorry, ale tohle je blbost. Kde bereš 100% jistotu, že by padl gól?

Reagovat
Bakary3

To ale není argument, někdo dá sáně ve vápně, v gólový pozici, a přesto taky není jistota, že by to byl gól.

Ale byla to hlava z pár metrů, golovka jasná.

Ten bránící hráč vůbec nemá co ruce takovým způsobem používat a ať je to penalta i za zákrok v rohu vápna, když je ten bránící blb.

.... A kdyby to nebylo nebezpečný, Thomas by tohle neudělal.

Reagovat
Front hell

Byla to golova příležitost ale napsat že kvůli toho nepadl gól je prostě blbost. Podobná blbost jako když tady někteří fans Liverpoolu psali že jim v zápase s námi rozhodčí vzali 3 body a né penaltu.

Podobných soubojů kdy si hráč při rohu přidrží popřípadě strčí protihráče je spousta. To budou penaltové hody když by se mělo trestat vše.

Víš že se stávají i penalty kdy hráč není v postavení kdy by mohl ohrozit branku. Pořád se bavíme o kopačkách. Ti dokážou někdy udělat dobrou chujovinu.

A upřímně bych čekal že se bude více nadávat na situaci před naším druhým gólem. Tam nebylo o čem

Reagovat
Bakary3

No, dost pravděpodobně kvůli tomu nepadl gól.

Podobných soubojů je spousta, ale ne všechny v tý rozhodující situaci. Ale ikdyby, ať se pískají všechny takový, dokud se fotbalisti nenaučí bránit bez rukou, nesnáším to.

Ano, vím že se stávají i takový penalty... A?

A vždyť je to fuk, co se řeší a co ne, teď se řeší tahle situace, tak ji komentujeme.

Reagovat
Front hell

Tak osobně mi to vadí taky,ale nevidím reálně že by se mělo něco měnit k lepšímu, takže mě to nějak nesere.

No že na základě nebezpečnosti tady psát o jeho reakci.

Tak fuk je asi cokoliv řešit

Reagovat
Busby babes

zas za zmareni golove prilezitosti faulem by mela byt cervena karta, ne?

Reagovat
r.mrazik

protoze si myslim,ze ten hrac neni kopyto

Reagovat
Busby babes

bavime se o Romerovi, ze jo?

Reagovat
r.mrazik

jojo

Reagovat
Front hell

Což pořád z toho nedělá 100% gol

Reagovat
Busby babes

jinak hezky priklad toho, o cem dlouhodobe mluvim. to pitvani kazdeho momentu na hristi a tak... tim se pak strasne dotvari ten dojem, jak jsou rozhodci nejhorsi ever.

Reagovat
jk

Oliver byl ale včera opravdu špatnej. Roztáhnout ruce na ten faul Rice? To už byl fakt vtip.

Reagovat
Busby babes

tak mluvim konkretne o tomhle momentu

Reagovat
jk

Jasně. Ale pokud rozhodčí fakt píská tak odkazem, tak to pak přitahuje pozornost i k těm ostatním momenům.

Reagovat
jk

*tak okatě

Reagovat
kissak

to je holt daň dnešní moderní doby, kdy zápas snímá xkamer a každej jouda má chytrý telefon

Reagovat
Golasso

Za mě to byl jasný faul, měla se kopat penalta a vůbec tohle nepíšu jen proto, aby to fans Tottenhamu co nejvíc sralo.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
kissak

dobrej

Reagovat
jk

Psal bys to i kdyby to bylo opačně.

Reagovat
Front hell

Ses nám jinak rozjel z ,,kdyby "

Reagovat
J0EL

Co mu uz ine ostava

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
krisa

Reagovat
Kucka

Reagovat
Neon

Reagovat
Čenda

Reagovat
Gunner14

Reagovat
J0EL

Reagovat
Bakary3

Jasný faul.

Bez možnosti hrát míč, jen chtěl rozhodit hráče, aby nezakončil přesně. Obě ruce na hrudi, co už má být faul.

Fotbal se rukama nehraje.

Reagovat
Busby babes

golmani, hraci co hazi aut by mozna nesouhlasili

Reagovat
Bakary3

* rukama se nebrání

Reagovat
r.mrazik

taky bych to jako faul viděl.

Reagovat
SunFells

Reálně hraje.

Reagovat
Mastný Chobot

https://rumble.com/v4s6ug8-totlhlts.html?mref=1u4mca&mc=7ou8f

Z nejakého dôvodu je to orezané tak, že nevidno, ako a či Partey pushuje Romera. Tu vo videu 4:45 je vidno celý súboj. Ako, ak je toto penalta, tak tých penált je naozaj každý zápas tak 15-20 O všetkom koniec koncov svedčí to, že Romero ju ani sám nechcel

Reagovat
Busby babes

well, josu tu taci, co fandi Arsenalu a rikali, ze strceni je strceni a to je pokazdy faul...

Z tohodle zaberu to navic ani moc nevypada na nejake velke strceni, jen ze na nem mel ruce. Moc nevim, podle ceho by kdo chtel urcovat silu strceni

Reagovat
Mastný Chobot

No veď práve. Ten záber mi príde účelovo odstrihnutý, aby to vyzeralo, že tam bol push, ktorý tam je úplne minimálny ak vôbec nejaký. Well, nič nové na internete, aspoň majú jkovci dôvod plakať

Reagovat
Busby babes

nemyslim,z e by to bylo ucelove odstrizeny, nekdo proste vzal zaber, kde to je nejlepe videt. zajimavy, jak kvalita videa ovlivnuje jak to vypada, aspon pro me. pritom stejnej zaber.

Reagovat
Golasso

Reagovat
Bakary3

Že ji sám nechtěl není důkaz ničeho

A nevím, co tohle video mělo ukázat jinýho

Reagovat
Mastný Chobot

No minimálne ukázalo celý ten súboj a nie len orezanú časť Thomasovej ruky bez Romera. Ukázalo, že intenzita toho kontaktu bola minimálna ak vôbec nejaká. Ako vravím, takýchto súbojov je za zápas pri každom rohu x. To už skôr bol na penaltu ten Trossardov háčik na Kulusevského ako toto.

Reagovat
Bakary3

Nevím, no, já v tomhle rozdíl neviděl a faul bych řekl i dle toho tvého videa

Teď nesrovnavam jiný zákroky, ale prostě tady když můžeš zakončit, dal bys gól a někdo Tě rukama (kdyby tělem, ani neceknu) rozhodčí a kvůli tomu ten gól nedáš, je to pro mě čistá penalta.

Reagovat
Busby babes

ani puvodni video neni uriznuty jen cast Thomase bez Romera... nebo nevim, jak presne to myslis.

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Heisenberg

Naštěstí si ho v tu chvíli VARozhodci honili do kříže, protože přesně tyhle kontakty, kdy musíš posoudit intenzitu kontaktu, si oni přehrají 1000x za sebou a vyhodnotí to jako faul.

Reagovat
r.mrazik

coz by samozrejme 15 nebylo,kdyz takova situace tady nastala po dlouhe dobe a proto se o ni bavime

Reagovat
Mastný Chobot

Pozri si to video, čo som sem dal ja, nech vidíš celý ten súboj. Ak máš pocit, že takýchto "pushov" a súbojov nie je v každom zápase (alebo pri každej štandardke) niekoľko, tak neviem, no. Asi skús lepšie pozerať.

Reagovat
r.mrazik

no takove strkani neni kazdy zapas,ze na tebe leti mic,muzes davat do prazdne a pribehne protihrac a strci do tebe...to neni zadny souboj, ke kterym to prirovnavas

Reagovat
icemike

Za mě ano

Reagovat
Man__United

JUST IN: Erik ten Hag is scheduled to have a discussion with Jason Wilcox this week about the state of the roster and the issues he has encountered. [@sistoney67

Reagovat
Busby babes

breaking news. Lide v praci spolu mluvi.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
fenixLFC

fuj

Reagovat
Hlahart

Arsenal klobouček Z nás mám taky ok pocit, jelikož myslím, že zrovna tohle léto by nám ve wages mohlo dále významně pomoci a dostat se na přiměřený čísla (skoro nám hrozí mít zase nejzdravější platovou politiku).

https://twitter.com/BlueCityBrain/status/1784903900455407788

Jinak docela fajn vlákno s úplně základními informacemi o aktuálním hospodaření PL klubů. Aston Villa nevím, kolik má ještě prostoru na to do budoucna více šlapat, jak se tady řešila včera.

Reagovat
iamek

Máme lepší čísla než jsem čekal. Teď navíc odejde Casemiro, Varane, Martial nebo Eriksen a to mas týdne minimálně 1,1 mega.

Reagovat
Dawon

Ze odejdou Casemiro a Eriksen je teda hodne optimisticka predstava...ani jednomu nekonci kontrakt, ani jeden uz nema na vrcholovy fotbal a oba maji plat jako svetova extratrida. Tady pokud nam nezachrani prdel Arabove, tak je dost bez sance, ze by je koupil nekdo normalni.

U Eriksena bysme ho teoreticky mohli pustit zadarmo po dohode, pokud by opravdu jen chtel jeste hrat nekde v Evrope a plat by mu byl fuk (coz se teda u fotbalistu nedeje prakticky nikdy zejo), ale u Casemira to asi moc nehrozi, protoze ten stal balik na prestupu a z ucetniho hlediska bysme za nej po 2 letech u nas porad potrebovali dostat nemalou prestupovou castku, aby vubec nejak davalo smysl ho prodavat.

Reagovat
r.mrazik

erikenovi konci kontrakt...

Reagovat
Dawon
Reagovat
Dawon

A samozrejme teda asi tech x dalsich zdroju bude cerpat z tohodle, ale tak je to oficialni prohlaseni tymu, nepisou tam ze by to bylo 2+1, tak to proste beru jako fakt

Reagovat
r.mrazik

ja mam v hlave,ze to bylo 2+1

ale treba si spatne pamatuju...ostatne o jeho koncicim kontraktu mluvi uplne vsude

Reagovat
Busby babes

Eriksen pujde zadarmo. a ma teda 150K. Casemiro, to je slozitejsi. imho na vrcholovej fotbal ma. Ale ne v systemu, co ted zkousi ETH hrat. A podle me ho jeste zkousi blbe a ma to moc der. Tam proste pak Casemiro (nebo kdokoliv ze zalohy) nema sanci... kdyz se pridaji zraneni a s tim spojena neforma, je to velky spatny.

A souhlasim, ze nepujde. Nemyslim si, ze bude mit zajem o saudskou arabii, kde ta bublina docela splaskla mi prijde. a nikde jinde ho nezaplati. + jak pisu niz, budem mit malo zalozniku

tady to dobre rozebral.

If Casemiro remains at the club, Ten Hag will have to adapt his tactical approach. It would mean a less aggressive and chaotic counter-attacking style to reduce the amount of space he has to cover — or they’d need to buy a younger, more mobile midfield partner who can play with or instead of him.

https://theathletic.com/5414791/2024/04/26/casemiro-man-utd-brazli/

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Dawon

S tim Eriksenem viz moje reakce na mrazika, vsude se celou dobu pise, ze podepsal na 3 roky v 2022, tak nevim, kde se vzala tahle informace, ze mu to letos konci...tam opravdu jen po vzajemne dohode...co se platu tyce, tak tam sem teda cetl mnohem vetsi castky nez 150k/w ale to uz se priznam, ze nevim kde. Nicmene i tech 150 je proste na takoveho hrace v tehle fazi uz moc a tezko mu to nekdo mimo Araby nabidne.

S Casemirem asi v zasade souhlasim...v jinem systemu, kde by hral hlavne pozicne, by jeste asi byl platny, ale ty jeho rychlostni limity uz jsou bohuzel dost brutalni a bolelo by to ten tym v jakemkoliv systemu.

Reagovat
Dawon

A ono uprimne tohle neni jen o lidech, ty diry jsou tam systemove...pokryt by to nezvladl snad ani Kante v nejlepsich letech. Takze jak rikas, jedine rozumne reseni je asi razantni zmena stylu hry. A taky samozrejme otazka, jestli to bude resit Ten Hag nebo nekdo jiny no

Reagovat
Busby babes

prave. asi je treba pockat kdo bude manager pristi rok a tak. a prichazi nove sportovni vedeni, tak treba po ETH budou chtit i nejake zmeny v tomhle ohledu... tezko ted hodnotit kdo by mel zustat nebo odejit a kdo by mel prijit. krome tech nejvic obvious lidi pro odchod.

Reagovat
Dawon

Reagovat
iamek

Reagovat
Busby babes

Casemiro na 90 procent neodejde. za a ho nikdo nezaplati a za b uz takhle budem mit malo zalozniku

Reagovat
Busby babes

Varane, Martial, Eriksen, Amrabat, Evans, Heaton, Brandon Williams, Greenwood, Sancho, Donny je 1.2 mega liber. tak uvidime, jestli odejdou vsichni. + nad par dalsima je otazka.

Reagovat
SunFells

Zapomněl jsem na tu jejich velkou loňskou ztrátu, zároveň jsou ale v Evropě, kde se dostali daleko. Budou mít víc z ligy za pozici i z vysílání, v létě už (snad) budou vykazovat s vidinou příjmů z LM a budou mít nové kontrakty od Adidasu a Betana.

Reagovat
Busby babes

jestli je to lonska sezona, tak si myslim, ze ten zaklad sel u nas jeste dolu. Skoncil DDG, Jones, Bailly, Fred, v prubehu Ronaldo... a nove prichozi ma vetsi plat asi jen Mount. ale teda letos se vyplacely bonusy za LM.

Reagovat
Hlahart

Měla by to být minulá sezóna. Čekalo se, až dovýkazujou relevantní část roku 2023, ačkoliv přesně nevím, jak to u některých klubů dokázal oddělat do půlky roku. Ale tak snad to má nějak promyšlený

Reagovat
Busby babes

jj, uz to vidim na zacatku toho vlakna. no letos to diky LM pujde nahoru, ale pristi rok zas vyrazne dolu.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/mufcMPB/status/1785231511005913193

nove venkovni dresy. Takove not great not terrible za me.

Reagovat
Bakary3

Mně to připadá jak nějaký 30 let starý dres Bartheze

Vzory jsou fajn, ale tyhle se mi nelibi

Reagovat
bbbauch

Nic extra, ale ta syte modra cast na zadech mi teda prijde fakt vylozene hnusna

Reagovat
Hlahart

za mě špatný... nedokážu si samozřejmě odpustit opakovanou poznámku, že letošní zelený-pruhovaný jsou ale tak hezký, že je málo co překoná

Reagovat
fenixLFC

lepsie nez tohtorocne. ale latka teda nebola postavena vysoko.

Reagovat
SunFells

Adidas do toho cpe tolik peněz, aby pak neměli žádnou snahu ty dresy prodat.

Reagovat
Freedo

Tpč to je příšerný, naprostá ohavnost

Reagovat
iamek

Zezadu to vypadá otřesně

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Mně ty límečky hrozně serou. Fakt na málokterých dresech nějakym způsobem fungujou.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

mě*

Reagovat
Salfovic

To je příšerný To je jak sešitý ze dvou dresů a ten světle modrej je tam úplně zbytečně.

Reagovat
pingla

přesně tak, stačilo, kdyby byl celý tmavě modrý a hned vypadá lépe

Reagovat
r.mrazik

tak po delsi dobe se mi fakt vubec nelibi

Reagovat
icemike

Ehm...tohle je špatný i pro Everton

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele