o Konferenční ligu - semifinále - 1. zápas
19.05.2024 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

David Horejš (© FC Hradec Králové)

Oslabený Hradec pokazil Grigarovu rozlučku a je krok od finále

Teplice v úvodním semifinálovém duelu play off Fortuna ligy o Konferenční ligu prohrály na vlastním hřišti s Hradcem Králové 0:1. Zápasu, kterému přihlíželo přes šest tisíc diváků, což byla největší návštěva teplických Stínadel od začátku října, dlouho dominovali brankáři. Zejména výkon Richarda Ludhy přitom těšil místní brankářskou legendu Tomáše Grigara, jenž dá na konci sezony po 15 letech žlutomodrým definitivní sbohem. Skláři nakonec dohrávali duel v početní převaze po vyloučení Štěpána Harazima, přesto se ale z pozdního gólu radovali Votroci. Prosadit se dokázal po několika minutách na hřišti Matěj Koubek.

Oba celky šly do úvodní fáze play off o Konferenční ligu z pozic mírných outsiderů, své soky ale nečekaně snadno smetly. Na postupu Teplic měl velkou zásluhu Daniel Fila, který se v severočeském dvojduelu podílel na třech ze čtyř gólů do sítě Slovanu. Hradec Králové vedl za úspěchem proti Olomouci Daniel Vašulín, jenž se prosadil v obou vzájemných kláních.

Teplický trenér Zdenko Frťala vsadil v důležitém souboji na dravé mládí, když do základní sestavy postavil hned osm hráčů narozených po roce 2000. Tato sázka mohla přinést ovoce po 10 minutách hry, kdy Roman Čerepkai prostřelil Adama Zadražila dělovkou na bližší tyč. Videorozhodčí nicméně odhalil ofsajd slovenského útočníka a branku odvolal. Na druhé straně krátce nato tvrdě pálil Vašulín, gólman Ludha ale nadvakrát jeho pokus zneškodnil. Tempo utkání následně opadlo a zbytek prvního poločasu výraznější příležitost nenabídl.

Severočeši sice po změně stran drželi balon na svých kopačkách častěji, do vedení se však mohli dostat Votroci. Po hodině hry domácí obraně pláchl Vašulín, jenž ale v souboji jeden na jednoho s Ludhou selhal, když ranou po zemi doprostřed nechal vyniknout včas vyběhnutého teplického gólmana. Důležitý moment celého dvojutkání přišel v 74. minutě, kdy byl po tvrdém faulu vyloučen Harazim. Blízko využití početní převahy byli chvíli po sobě střídající Michal Bílek a kapitán Štěpán Chaloupek, kteří stříleli z dobrých pozic ve vápně, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefili. Obrovský šok pro domácí přišel v 88. minutě. Sraženou ránu Jakuba Kučery si totiž v pokutovém území našel Koubek, jenž po necelých pěti minutách na hrací ploše rozhodl o triumfu Votroků.

Hradec Králové tak je po prvním utkání blíže postupovému cíli. V Malšovické areně budou Votroci hájit náskok v odvetě, která je na programu 25. května.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
fabec1222

Co je to za rozlučku, když nechytal?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele