Kuchta lafatovskými góly atakoval rekord, teď neví, jestli ho tchán pustí domů

18.05., 20:43
Aktuality
Jan Kuchta (© AC Sparta Praha)

Sparťanský útočník Jan Kuchta zaostal se čtyřmi vstřelenými góly v utkání v Mladé Boleslavi jen o jednu trefu za rekordem české fotbalové ligy Davida Lafaty. Hosté si vysokou výhrou 5:0 pojistili kolo před koncem obhajobu mistrovského titulu a spoluhráči hrdinovi zápasu připomněli, že většinu branek dal právě ve stylu bývalého kapitána Letenských. Sedmadvacetiletý hráč paradoxně zazářil na hřišti klubu, jemuž šéfuje jeho tchán Josef Dufek.

O takové mistrovské tečce Kuchta ani nesnil. "Něco takového jsem si přál. Vyšlo to, bomba! Určitě na to nezapomenu. Navíc blízko od domova. Měl jsem tady celou rodinu a spoustu kamarádů. Snad se budu mít kam vrátit, doufám, že mě ještě nevystěhovali," uvedl Kuchta na tiskové konferenci po utkání s nadsázkou s poukazem na svého tchána. "Zatím jsem ho tady neviděl, v týdnu před zápasem jsem se s ním míjel."

Český reprezentant se stal dvanáctým fotbalistou v samostatné historii ligy, který v jednom utkání vstřelil minimálně čtyři branky. Jedenáct hráčů včetně něho skórovalo čtyřikrát, pouze sparťan Lafata dal v sezoně 2015/16 pět gólů při výhře 5:0 nad Jihlavou. "Trefil jsem ještě tyč, takže mě to trochu mrzí. Mohl jsem Davidův rekord vyrovnat. V kabině mi kluci připomněli, že jsem dneska většinu gólů dosáhl dorážkami v lafatovském stylu. Takové já vždycky dával. Důležité ale je, že jsme hráli přímočarý fotbal a s přehledem rozhodli o titulu."

Oslavy budou podle kanonýra zatím mírnější. "Bude to krátkodobé... Ve středu nás čeká v Plzni finále poháru a chceme double. Naše meta je zapsat se do historie. Jsme rádi, že jsme obhájili titul, ale pohár taky chceme zvládnout, tribuny tam budou napůl. A po finále bude proti Viktorce také ještě poslední ligové kolo," připomněl.

Kuchta si polepšil na 17 branek v ligové sezoně a v tabulce střelců ztrácí už jen jednu trefu na vedoucího Pavla Šulce z Plzně. "V kabině jsem říkal, že si je nechám odskočit, abych měl o co hrát - a ono se to takhle potvrdilo. Jeden gól ztrácím, končíme doma, hezké číslo. Myslím, že naše trojka vpředu s Birmančevičem a Haraslínem podávala v sezoně dobré výkony."

Sparťanští fanoušci během zápasu několikrát skandovali "Kuchta Belmondo" v souvislosti s olomouckým barem, kde se na podzim zrodila aféra, kvůli níž útočník vypadl z reprezentace. Před letním Eurem v Německu se svými výkony důrazně hlásí o návrat. "Pokud ho trenér (Ivan Hašek) na šampionát nominuje, neudělá chybu. Honza je teď v ráži," uvedl kouč Sparty Brian Priske.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
ACSMan

On nechce domů

Reagovat
adoxx

On zítra nechce do práce

Reagovat
dest1l

chce chlastat pivo

Reagovat
KingMaster13

Pošle ho domů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele