Komisi dohlížející na chod španělského svazu povede Del Bosque

30.04., 15:33
Aktuality
Vicente del Bosque (© AFP)

Bývalý trenér španělské reprezentace Vicente del Bosque povede novou komisi dohlížející na domácí fotbalový svaz (RFEF). O jeho jmenování dnes informovala ministryně sportu Pilar Alegríaová. Vytvoření zvláštního výboru, který bude řízení RFEF kontrolovat, oznámila minulý týden španělská vláda. Mezinárodní organizace FIFA i UEFA, jejichž pravidla vměšování států do řízení fotbalových svazů zakazují, uvedly, že situaci pečlivě sledují.

Zřízením komise vyvrcholily měsíce chaosu, který vypukl po aféře bývalého předsedy RFEF Luise Rubialese, jenž po loňském finále MS bez svolení políbil útočnici Jenni Hermosovou. Dostal za to tříletý trest od FIFA, rezignoval a prokuratura pro něj požaduje za sexuální napadení a nátlak dva a půl roku vězení.

Do čela svazu byl dočasně jmenován Pedro Rocha, záhy však přišla jeho suspendace kvůli vyšetřování ze zpronevěry. Minulý týden ho valná hromada ve funkci potvrdila. Mimo jiné i proto, že pro květnovou volbu byl jediným kandidátem. Na řízení svazu ale bude prozatím dohlížet komise v čele s Del Bosquem.

Třiasedmdesátiletý bývalý trenér dovedl Španělsko v roce 2010 k premiérovému titulu mistrů světa a o dva roky později i ke druhému zlatu na mistrovství Evropy za sebou. S Realem Madrid dvakrát ovládl Ligu mistrů a španělskou ligu.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
Csaplárova past

Nebude Xavi plakat, že jdou rozhodčí na ruku Realu?

Reagovat
sergi

Len niečo málo cez 20minút trvalo, kým niekto spomenie Xaviho v článku bez Xaviho.

Reagovat
Csaplárova past

Co ale trvalo dlouho, byla prvni reakce fanouska Barcelony.

Reagovat
pobody's nerfect

Ne, ale bude plakat, že je nepustí do LM.

Reagovat
vceradnesazitra

Důvod ještě není jasný, ale jisté je, že plačko Xavi bude ohledně něčeho plakat.

Reagovat
John Obi Mikel

Kdo místo nich na Euro?

Reagovat
pobody's nerfect

Celtic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele