Gasperini na zájem Neapole neslyší, působení v Atalantě by mohl zaokrouhlit na deset let

30.04., 19:20
Aktuality
Gian Piero Gasperini (© AFP)

Atalanta se zařadila mezi přední italské kluby, velký podíl na tom má Gian Piero Gasperini a spojení celku z Bergama se zkušeným koučem by mělo pokračovat. Poraženým v tomto případě bude Neapol, která má o úspěšného trenéra zájem.

Gasperini působí v Atalantě od léta 2016 a podle médií nemá o angažmá v Neapoli zájem, místo toho podepíše nový kontrakt se stávajícím zaměstnavatelem. Smlouvu v Bergamu má ještě pro příští rok, nová bude platná do června 2026.

66letý Gasperini Atalantu pozvedl, opakovaně se s ní kvalifikoval do Ligy mistrů a celkem klub vedl do 378 soutěžních zápasů. V nadcházejících týdnech bude mít hned dvě možnosti, jak získat první trofej - Atalantu čeká semifinále Evropské ligy proti Marseille a postoupila do finále Coppa Italia, kde změří síly s Juventusem.

Neapol má na rozdíl od Atalanty ve funkci trenéra problémy a nenašla adekvátní náhradu za Luciana Spallettiho, který odešel před rokem po zisku mistrovského titulu. Na jeho práci nenavázal Rudi Garcia, očekávání nenaplnil ani Walter Mazzarri a dalším záskokem je aktuálně Francesco Calzona, který vede i slovenskou reprezentaci.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (12)

Přidat komentář
10

po podobným projektu v Interu už je asi vyléčen

Reagovat
Breze

Bol by blazon keby opustil Atalantu kvoli Neapolu.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Salfovic

Ten už to tam doklepe. Co to bylo v sezoně 2013/14 v Palermu za komedii, že ho 4.2. vyhodili, 24.2. vzali zpět a 11.3. zase vyhodili?

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Seydou Doumbia

není to klasická itálie?

Reagovat
Mönchengladbach

Prostě dostal druhou šanci a promarnil ji.

Reagovat
Grahf

jedno slovo - Zamparini

Reagovat
Kucka

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Maroš

Pre Gasperiniho je Atlanta idelny klub. Na viac nema.

Reagovat
Kluivert9

AC by ještě zvládl, ale zajímavější hráče má momentálně k dispozici v Atalantě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele