38. kolo
19.05.2024 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Diogo Dalot (© AFP)

Manchester United zakončil svou nejhorší sezonu v Premier League výhrou v Brightonu

Fotbalisté trápícího se Brightonu prohráli v závěrečném 38. kole Premier League na vlastní půdě s Manchesterem United 0:2. Mdlý výkon domácích nenapomohl ozdobit rozlučku Roberta De Zerbiho, a Racci tak po famózním vstupu do sezony skončili až ve spodní polovině tabulky. Jistotu trenérského křesla nemá na druhé straně ani Erik ten Hag, který dovedl Rudé ďábly k jejich nejhoršímu umístění v historii anglické nejvyšší soutěže. Fanouškům hostů alespoň zpříjemnil výjezd na jih Anglie vítěznou brankou Diogo Dalot.

Thomas Tuchel opět vyvrátil setrvání na lavičce Bayernu, a tak se znovu začalo spekulovat o příchodu De Zerbiho, jehož konec na lavičce Brightonu byl oznámen den před výkopem duelu s Rudými ďábly. Dalším adeptem na seznamu Bavorů byl také ten Hag. Ten čelil velké kritice a jeho budoucnost byla značně nejistá, část fanoušků si nicméně udobřil promluvou po předchozím vítězství nad Newcastlem.

Nejistou pozici nizozemského stratéga mohl hned v úvodu vylepšit Alejandro Garnacho, který na hranici vápna málem ukořistil propadnutý míč, nicméně Jason Steele rychlým výběhem celou šanci utnul. Na druhé straně se do šestnáctky prosmýkl Valentin Barco, nechal kolem sebe proběhnout Aarona Wan-Bissaku, ale jeho ránu levačkou fantasticky vykopl mimo dosah dorážejících hráčů André Onana. Kamerunský gólman byl překonán o chvíli později po hlavičce Adama Webstera, jenže za svého kolegu zaskočil na brankové čáře Lisandro Martínez.

Po změně stran zaskočil za Onanu prozměnu Casemiro, jenž vykopl pokus Joaa Pedra. Posléze však začali úřadovat Rudí ďáblové. Gólové parametry mělo již zakončení Kobbieho Mainoa, nicméně projektil anglického teenagera nakonec přizvedl nad břevno jeden z bránících hráčů. V 73. minutě si nepozorná domácí defenziva již podruhé v utkání neporadila s dlouhým nákopem z kopačky Casemira. Balon nakonec propadl až k Dalotovi, který jej pohodlně uklidil kolem roztaženého Steela do sítě. Ještě v samotném závěru přidal pojistku Rasmus Höjlund. Ten si v rychlosti vyměnil míč s Christianem Eriksenem a namířil si to až k penaltovém puntíku, odkud ranou na bližší tyč překonal bezmocného Steela.

Manchester United se tak radoval z první venkovní ligové výhry od poloviny února. Sezona pro něj ovšem ještě nekončí, jelikož 25. května vyzve ve finále FA Cupu Citizens.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele