38. kolo
19.05.2024 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Moisés Caicedo (© Chelsea FC)

Caicedův gól z půlky hřiště pomohl Chelsea k jistotě účasti v evropských pohárech

Chelsea si v posledním kole Premier League poradila doma s Bournemouthem 2:1. Tím si zajistila nejméně kvalifikaci Konferenční ligy. Pokud však Manchester City ovládne FA Cup, zahrají si Londýňané Evropskou ligu. Gólový účet otevřel v 17. minutě Moisés Caicedo, jehož první zásah v dresu Blues přišel z 50 metrů potrestáním výběhu gólmana. Rozhodující trefu si poté připsal Raheem Sterling. Přihrávající Cole Palmer se stal s 22 brankami a 11 asistencemi nejproduktivnějším hráčem ligy.

The Blues živili po čtyřech ligových výhrách v řadě naději na účast v pohárové Evropě. K té týmu z Londýna stačilo neprohrát v posledním soutěžním utkání s Bournemouthem nebo spoléhat na ztrátu Newcastlu. Chelsea však nečekal jednoduchý úkol, protože The Cherries se chtěli rozloučit se sezonou umístěním v horní polovině tabulky.

Do závěrečného duelu sezony vstoupili lépe domácí, Nicolas Jackson ani Palmer ovšem svými pokusy změnu skóre neobstarali. Po čtvrthodině hry musel Neto řešit nepříjemný únik Sterlinga rychlým výběhem a odkopem daleko od branky, jenže míč na půlicí čáře zachytil Caicedo, který jej napálil přímo do sítě.

Blues vstoupili do druhé půle ještě lépe než do té první. Ve 48. minutě se totiž po levé straně protáhl do vápna Sterling, který nachytal Neta a z úhlu odrazem o něj procpal míč do brány. Hosté bleskurychle zareagovali a po centru Miloše Kerkeze si ránu Enese Ünala srazil do sítě Benoit Badiashile. V závěrečné desetiminutovce mohl během pár sekund dvakrát srovnat Dominic Solanke. Nejprve si odchovanec Chelsea naběhl za obranu Londýňanů, míč ale netrefil vůbec dobře a poslal ho jen do náruče domácího gólmana. Poté vypálil z pravé strany a jen těsně minul vzdálenější tyč. Modří v závěru ještě chtěli navýšit vedení. Blízko k tomu byl Conor Gallagher, ale jeho střelu do šibenice zázračně vyrazil Neto. Na druhé straně se do protiútoku řítili The Cherries, Solanke ovšem nedokázal trefit odkrytou bránu.

Chelsea tak i v posledním ligovém utkání sezony zůstala na vítězné vlně a zajistila si účast v evropských soutěžích. Hráči Bournemouthu se nakonec museli smířit s umístěním v dolní polovině tabulky.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele