38. kolo
19.05.2024 17:00 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Harry Wilson (© AFP)

Neúspěšné loučení Lutonu s Premier League zosnovali Jiménez s Wilsonem

Fulham zakončil aktuální ročník Premier League výhrou 4:2, po níž si ve 38. kole odvezl všechny body z Lutonu. Gólově bohaté utkání odšpuntovaly tři branky ze závěru první půle, přičemž u obou zásahů Chalupářů asistoval Harry Wilson. Jednou z jeho přihrávky těžil Raúl Jiménez, jenž rychle po změně stran skóroval znovu, a navíc krátce po hodině hry střelecky završil povedené odpoledne Wilson.

Luton sice zatím nebyl oficiálně prohlášen za sestupujícího, jenže cesta k záchraně už působila spíše jako námět pro sci-fi snímek. Tříbodové manko na Nottingham se ještě stáhnout dalo, v případě rovnosti bodů ovšem rozhoduje rozdíl ve skóre a ten měli Kloboučníci výrazně horší. Fulham už sezonu dohrával víceméně z povinnosti, a tak nepředstavovala výrazný problém ani čtyřzápasová šňůra bez výhry.

Navzdory převaze Chalupářů v držení míče byli v úvodním dějství dlouho nebezpečnější domácí. Jejich první vyloženou příležitost připravil v 16. minutě Daiki Hašioka, jenž oslovil nízkým centrem Carltona Morrise. Nejproduktivnější hráč Lutonu v končící sezoně si šikovně udělal prostor k zakončení, zblízka ovšem Bernda Lena nepřekonal. Po několika dalších zahozených šancích fotbalistů v oranžových dresech udeřili ve 43. minutě Londýňané, když Adama Traoré z hranice šestnáctky nechytatelně napálil poskakující míč. Na začátku nastavení první půle sice z penalty srovnal Morris, o pouhé dvě minuty později už ale opět vedl Fulham. Bláznivý konec poločasu totiž uzavřela rána Jiméneze k levé tyči po přihrávce Wilsona.

Gólové hody pokračovaly i chvíli po změně stran, kdy Harrison Reed posadil milimetrově přesný centr na hlavu mexického útočníka a ten pohodlně překonal bezmocného Thomase Kaminskiho. Již v 55. minutě však snížil zpět na rozdíl jediné branky Alfie Doughty, jehož přízemní střela z přímého kopu se štěstím skončila až v síti. Krátce po uplynutí hodiny zápasu se připomněl aktivní Wilson, který orazítkoval břevno domácí brány. Mrzet to ovšem velšského reprezentanta nemuselo, neboť v 68. minutě pojistil výhru Fulhamu ukázkovou ranou do šibenice.

Oddaní fanoušci Lutonu tak museli skousnout už 11. domácí porážku v sezoně, která dospěla k sestupu jejich favoritů. Další ročník dvou nejvyšších anglických soutěží začne zhruba v polovině srpna.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele