20. kolo
29.01.2023 15:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Pierre Lees-Melou (© AFP)

Bitva dvou sestupem ohrožených týmů se stala jednoznačnou záležitostí

Angers zůstává přikováno dvacáté příčce s osmi bodíky, byť kádr má rozhodně na to, aby se pohybovalo v klidném středu tabulky. Místo toho atakuje neslavný rekord Troyes, které v sezoně 2015/2016 uhrálo jenom dvacet bodů. Naopak Brestu pomohla čtvrtá výhra k tomu, aby se prozatím vyšplhal na první nesestupovou pozici.

V 8. minutě prodlužoval centr od rohového praporku na přední tyči číhající Adrien Hunou a balon skončil těsně vedle brány. Zato v samotném závěru otevírací čtvrthodiny centroval Franck Honorat kolegu Jérémyho Le Douarona, jenž hlavou vsítil svůj čtvrtý gól v sezoně - 1:0. Za další čtvrthodinku se připomněl Steve Mounié a Paul Bernardoni musel čarovat.

Beninský forvard jej proto přelstil až ve 34. minutě, kdy pálil levačkou poté, co se k němu míč s trochou štěstí dokutálel - 2:0. V poslední minutě prvního dějství sudí Marc Bollengier do píšťalky potřetí nepísknul, protože Le Douaron už svou porci branek pro tento duel vyčerpal. Vítězem se tedy stal strážce hostující svatyně.

Deset minut po změně stran si to samé potvrdil Mounié, když svou dobrou ránu nasměroval o kousek vedle tyče. Všechno tedy pojistil Franck Honorat, který po hodině hry převzal po dlouhém autu kulatý předmět od Le Douarona a následně jej umístěnou střelou poslal na místo určení - 3:0. Záhy po rozehrávce se k hlavičce propracoval asistent u předchozí trefy.

Radovat se však nemohl ani Sada Thioub, ani za deset minut Islam Slimani, jenž sice skóroval, leč z ofsajdového postavení. Gólovou tečku za tímto kláním proto udělal v jeho 85. minutě Pierre Lees-Melou, jenž to po další Honoratově pobídce trefil velmi přesně - 4:0. SCO se po dvaceti kolech nachází v situaci, která vyžaduje pomalu menší zázrak.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele