34. kolo
19.05.2024 21:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Lucas Mincarelli (© AFP)

Wahi trápil bývalého zaměstnavatele, Lens kromě náskoku ztratilo také šestou příčku

Lens promrhalo v posledním 34. kole Ligue 1 proti Montpellieru dvoubrankový náskok a kvůli výsledné remíze 2:2 propadlo na sedmou příčku tabulky, jež by ovšem stále díky obsazení finále Coupe de France měla znamenat účast v Konferenční lize. Loňského vicemistra nasměroval k výhře bývalý hráč hostů Elye Wahi, který už ve čtvrté minutě otevřel skóre a v nastavení úvodního dějství po jeho asistenci padl také druhý gól Racingu. Hráči La Paillade nicméně nesložili zbraně a ve druhém dějství utkání nejprve zdramatizovali a následně zásluhou navrátilce do sestavy Lucase Mincarelliho dokonce vyrovnali.

Lens se sice nepodařilo zopakovat druhé místo z minulé sezóny, přesto však bylo na dobré cestě zakončit čtvrté po sobě jdoucí prvoligové tažení v top sedmičce. Aby si však naprosto zajistilo účast v Evropě i v příštím ročníku, potřebovalo se udržet v první šestce před Lyonem. Pokud nechtěl Racing Club spoléhat právě na klopýtnutí svého konkurenta, pak potřebovalo nutně zvítězit doma proti Montpellieru. Hosté ale jednoduchým soupeřem nebyli, neboť z předchozích sedmi klání padli jen jednou.

Úvod utkání se domácím vydařil na jedničku, kdy už ve čtvrté minutě otevřel skóre Wahi. Francouzský útočník obdržel výbornou přihrávku od Floriana Sotocy a hlavou posunul balon do odkryté branky. Přidat druhou branku mohl znovu Wahi, tentokrát ovšem trefil pouze brankovou konstrukci. Krátce před půlhodinou hry si dva aktéři prvního gólu vyměnili role, Wahi přihrával ovšem Sotoca ve velmi dobré pozici zakončil prachbídně.

Málem tak přišla branka na druhé straně, Jean-Louis Leca však podržel svůj celek při střele Tanguye Coulibalyho. K velmi atraktivní podívané přispěl i David Pereira da Costa, jenomže jeho pokus těsně minul levou tyč. Aktivita domácích byla odměněna až v nastaveném času, kdy se Deiver Machado probojoval z levého křídla až na střed hřiště a po přiťuknutí Wahiho se trefil vnějším nártem.

V druhém poločasu hráči Lens kontrolovali průběh klání a velmi aktivní Wahi mohl přidat další trefu, svůj únik ovšem zazdil špatným finálním dotekem. A tak z ničeho nic přišlo snížení z řad Montpellieru. Silvan Hefti adresoval přesnou přihrávku do pokutového území na Othmana Maammu, jenž vypálil nekompromisně pod břevno.

O něco podobného se pokoušel i Wahi, podruhé v zápase ale orazítkoval brankovou konstrukci. Další velkou příležitost spálil Przemyslaw Frankowski, kdy ani nadvakrát nepřekonal Dimitryje Bertauda. A tak se znovu radovali hosté. Po velkém zaváhání domácí defenzivy sebalon odrazil k Mincarellimu a ten už se nemýlil.

Lens tak v posledním zápase sezony zaváhalo a kvůli výhře Lyonu v souběžně hraném utkání si v následujícím ročníku evropské poháry nezahraje.

Autor: Livesport.cz / Bogdan Bocek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele