15. kolo
30.11.2013 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Valenciennes FC - Lille OSC 0:1

Loni to bylo Marseille, letos je řada na Lille - pokud má někdo uzmout titul z pařátů dua PSG - Monaco, mohou to být pouze Girardovy Dogy. Stejně jako loňští Phocéens, i ony vítězí zásluhou fantasticky fungující obrany a obdivuhodné schopnosti vstřelit vždy ten jeden důležitý gól. Dnes to na vlastním hřišti pocítilo zlepšující se Valenciennes, a pranic nevadilo, že hosté hráli po vyloučení beka Francka Bérii v oslabení - desáté (!!!) čisté konto v řadě udrželi i tak.

Letošní statistika Lille už přestává působit uvěřitelně. Z patnácti dosud odehraných ligových kol udrželi Girardovi svěřenci úžasných 13 čistých kont, a nigerijský gólman Vincent Enyeama postavil před svou sítí nepropustnou zeď i tentokrát; Lille přežilo dokonce i Bériovo vyloučení z 51. minuty (přišlo pouze čtyři minuty poté, co se hosté dostali do vedení díky trefě Ronnyho Rodelina).

Valenciennes sice vstupovalo do zápasu z pozice třetího od konce, ale od nástupu nového kouče Ariela Jacobse je na normandském celku vidět progres, což se potvrdilo i nyní - Les Athéniens začali odhodlaně, leč v okamžiku, kdy si hra Lille takříkajíc "sedla" a Dogy začaly dominovat v držení míče, museli se domácí chtě nechtě stáhnout do obrany. Simon Kjaer a Nolan Roux trefili shodně boční síť, zatímco největší šancí Va'nnes byl přímý kop Mathieu Dosseviho (na Enyeamu si nepřišel).

Rodelin se na hřiště dostal až ve druhé půli místo Kaloua, ale stačily mu dvě minuty k tomu, aby rozhodl zápas - Pape Souaré vyslal zleva přesný centr, vysoký forvard zpracoval míč a placírkou jej poslal podél bezmocného Nicolase Penneteaua. Následovalo už zmiňované vyloučení Bérii (druhá žlutá karta přišla po faulu na Garyho Kagelmachera), ale Lille to ani moc neublížilo; největší útočná hrozba domácích, Anthony Le Tallec, navíc musel kvůli zranění čtvrt hodiny před koncem střídat. Enyeama měl sice problémy s přímým kopem Arthura Masuaka, ale Bahébeck si s dorážkou nedokázal poradit. Tři minuty před koncem pak nigerijský fantom definitivně pohřbil domácí naděje chycením přízemní rány Maora Meliksona.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
REPLIKATOR

0:1, prodlouží Lille svou sérii bez inkasovaného gólu na 10 zápasů?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele