14. kolo
23.11.2013 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Valenciennes FC 1:1

Fotbalisté Valenciennes pod novým trenérem Arielem Jacobem pokračují ve zlepšených výkonech i po reprezentační přestávce, bod za remízu 1:1 urvali i na půdě favorita z Lyonu. Toho ve čtvrtek čeká klíčové utkání Evropské ligy s Betisem, matným výkonem jako nyní by ho ale určitě neporazil.

Domácí vstoupili do utkání velmi dobře. Už v 17. minutě po autovém vhazování dobře zakombinovali Bedimo s Gourcuffem, první jmenovaný pak nacentroval na hranici malého vápna, odkud Gomis hlavou pohodlně zakončil. V tuto chvíli je pro kouče Rémiho Gardeho volbou číslo jedna v útoku, Briand ho pak ve druhé půli opět jen střídal.

I nadále byl OL lepším týmem, soupeř se v první půli prakticky k ničemu vážnějšímu nedostal. Gomis měl ve 37. minutě asi největší možnost na navýšení náskoku, jakmile chybovala hostující obrana, vřítil se po pěkné přihrávce do vápna, skvěle proti němu ale vyběhl gólman Penneteau a v šanci mu zamezil.

Jakob udělal po přestávce zřejmě vítr v kabině a už poněkolikáté dostal čuch na změny v sestavě. Do hry totiž poslal v 51. minutě Bahebecka, který je v klubu na hostování z PSG, jenž se mu odvděčil o pár minut později vyrovnáním. Unikl na pár metrech Lopesovi a nádhernou ránou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Vercoutreho.

Závěry zápasů VAFC tuto sezónu nevcházejí. Přesvědčil se o tom už v minulém kole proti Montpellieru, naději na tři body smetl ze stolu v nastavení Stambouli. Tentokráte však dopadlo vše dobře, a to i proto, že v 80. minutě Fofana po krásné nahrávce Malbranqueho pálil z dobré pozice jen nad.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Stíhací jízda začíná, jak u nás tak i u O.L. Pojdme dotáhnout ASM.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele