37. kolo
19.05.2024 19:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Sociedad uštědřil Betisu lekci z efektivity, do Evropské ligy jej vyslal přímý kop Méndeze

Real Sociedad zvítězil ve 37. kole LaLigy na hřišti Betisu 2:0. Obě branky padly ještě v první půli, přičemž krátce po zahájení utkání se předvedl parádní exekucí přímého kopu Brais Méndez. Krátce před přestávkou jej na střelecké listině doplnil bývalý hráč Borussie Dortmund Mikel Merino. Domácí byli sice daleko aktivnějším celkem, avšak regulérní gól nevsítili, a definitivně se tak připravili o možnost hrát v příští sezoně Evropskou ligu.

Fanoušky Betisu čekal v předposledním kole lítý souboj o poslední vstupenku do Evropské ligy. Tu ve svých rukou svíral právě Real Sociedad, jenž v minulém kole využil zaváhání zelenobílých a vystřídal je na šesté příčce s náskokem jediného bodu. Domácím se navíc při překvapivé remíze s Las Palmas zranili rovnou dva stabilní hráči Isco a Guido Rodríguez, kteří do klání nezasáhli.

A právě hostům vyšel úvod snově, neboť se hned v páté minutě z přímého kopu, jenž následoval po faulu Johnnyho Cardosa, parádně trefil Méndez. Další minuty patřily jednoznačně domácím, kteří si dokázali vytvořit několik nebezpečných příležitostí. V největší z nich se na konci první půlhodiny ocitl Pablo Fornals, jeho střelu ovšem skvěle zneškodnil obětavým zákrokem jeden z bránících hráčů. Vzápětí pálil z hranice vápna Ayoze Pérez, ani tentokrát ale míč za záda Álexe Remira nedostal. Střeleckou neefektivitu domácích potrestal v závěru prvního poločasu Merino, jenž po přihrávce Mikela Oyarzabala gólem do šatny navýšil vedení.

Manuel Pellegrini poslal do hry ze startu druhé půle čerstvé hráče. I díky tomu si dokázali vytvořit tlak, ze kterého dostali příležitost v podobě pokutového kopu. Tíhu okamžiku na sebe vzal střídající Abde Ezzalzouli, jenže jeho pokus o panenku přečetl brankář Remiro, a nedovolil tak domácím snížit. Na začátku poslední desetiminutovky se El Glorioso konečně podařilo snížit. Gólovou radost však rychle přerušil videorozhodčí, který objevil ruku Péreze.

Real Sociedad si tak v přímém souboji zajistil účast v Evropské lize. V posledním kole ročníku přivítá 25. května Atlético Madrid. Betis si zkusí napravit reputaci ve stejný den s dalším celkem z hlavního města, mistrovským Realem.

Autor: Livesport.cz / Adam Maršál

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele