Aktuality

El Loco Bielsa aneb šílený trenér Uruguaye. Pro přátelák povolá poloprofíka Domíngueze

Marcelo Bielsa hodlá podniknout krok, který je v profesionálním fotbale velmi neobvyklý. Pro přátelský duel s Kostarikou na konci května se totiž chystá povolat Waltera Domíngueze z amatérského klubu Juventud de Soriano. Jedenadvacetičlenný kádr bude sestavený z hráčů jako Darwin Núňez či Federico Valverde a ty by měla doplnit opravdu dost netradiční posila.

Kania o Kozlově konci v Liberci: Budujeme nový klub, změna byla nutná

Fakt, že trenér Luboš Kozel po sezoně skončí na lavičce Liberce, byl dlouhou dobu veřejným tajemstvím. Po prvním ze dvou zápasů semifinále play off o Evropskou konferenční ligu proti Teplicím je ale jeho konec na severu Čech potvrzenou záležitostí. K celé situaci se na sociální síti X vyjádřil i majitel Slovanu Ondřej Kania.

Guardiola zpátky do Bayernu? Pro novou sezónu nepravděpodobné, pro další komplikované

Prakticky každý týden se objevují v médiích nová a nová jména, která by mohla převzít místo trenéra Bayernu od dalšího ročníku. Ani v Mnichově si nepředstavovali, že by hledání mohlo trvat takhle dlouho. Německý magazín Kicker teď přišel s informací, že v klubu věří v návrat Pepa Guardioly. Nynější stratég Manchesteru City má v Anglii platný kontrakt do roku 2025.

West Ham United potvrdil odchod Moyese. Nahradit by ho měl Lopetegui

David Moyes po sezoně opustí West Ham United, kde mu nebude prodloužena končící smlouva. Tradiční londýnský klub, mezi jehož opory patří čeští reprezentaci Tomáš Souček a Vladimír Coufal, brzy představí nástupce, kterým by se měl stát Julen Lopetegui.

Van Dijk nemyslí na odchod z Liverpoolu. Chci být součástí přeměny, vyhlásil kapitán

Odchodem manažera Jürgena Kloppa skončí v Liverpoolu úspěšná éra, jejíž nedílnou součástí byl Virgil van Dijk. Vzhledem ke smlouvě do roku 2025 je nizozemský obráncetaké spojován s odchodem, nechal se však slyšet, že zůstane minimálně do vypršení kontraktu.

Leverkusen vyrovnal evropský rekord neporazitelnosti. Podaří se mu dokončit sezonu bez porážky?

Leverkusen si nedělním bundesligovým vítězstvím 5:1 ve Frankfurtu připsal 48. zápas bez prohry a vyrovnal 59 let starý evropský rekord Benfiky Lisabon s legendárním Eusébiem. Tým s trojicí českých reprezentantů Patrik Schick, Adam Hložek a Matěj Kovář by do konce sezony mohl vylepšit maximum až na 53 soutěžních utkání bez porážky. Trenér Xabi Alonso kvůli trestu za žluté karty strávil rekordní duel na tribuně.

Komise: Rozhodčí nechybovali, penaltové situace vyřešili správně

Liberec v nedělním úvodním semifinále skupiny o Evropu nezahrával penaltu v Teplicích správně. V komuniké po víkendovém úvodním kole ligové nadstavby to uvedla komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR. Pokutový kop pro Slovácko v duelu skupiny o titul proti Spartě nařídil sudí podle komise v souladu s pravidly.

Unionu Berlín došla trpělivost s Bjelicou. Ve zbytku sezony ho zastoupí Grote

Chorvatský trenér Nenad Bjelica skončil v Unionu Berlín a mužstvo s českým reprezentantem Alexem Králem provede zbývajícími dvěma ligovými zápasy kouč juniorky Marco Grote. Týmu z německé metropole jde o záchranu, po nedělní domácí porážce 3:4 s Bochumí ho jen bod dělí od baráže o účast v Bundeslize.

Ten Hag nepochybuje o setrvání Fernandese v Manchesteru United. Je v klubu šťastný, prohlásil

Bruno Fernandes (29) má s Manchesterem United smlouvu do roku 2026 s opcí na další sezonu, po nedávném vyjádření je přesto spojován s možným odchodem. Manažer Erik ten Hag však nemá pochybnosti o tom, že portugalský reprezentant zůstane na Old Trafford.

McKennie jedná o budoucnosti. Rád bych zůstal v Juventusu, vyhlásil

Weston McKennie dokončuje svou čtvrtou sezonu v dresu Juventusu a sám netuší, jak dlouho ještě bude dres turínského klubu oblékat. V kabině Staré dámy se dají očekávat změny a platí to i o pozici trenéra, americký záložník by v ideálním případě chtěl podepsat nový kontrakt.

Moyes nemá důvěru vedení West Hamu, nahradí ho Lopetegui?

Manažer David Moyes vzal na sebe černou sérii West Hamu, posteskl si ale, že někdy musí převzít zodpovědnost i hráči. Skotský kouč se omluvil fanouškům za nedělní debakl 0:5, který United v 36. kole anglické ligy utrpěli v londýnském derby na hřišti Chelsea.

De Zerbi bude jednat s předsedou, rád by pokračoval v Brightonu

Brighton čekají poslední tři ligové zápasy letošní sezony, jeho manažera Roberta De Zerbiho pak i schůzka s představiteli anglického klubu. Stále teprve 44letý italský kouč si během posledních dvou let řekl o zajímavější angažmá, sám se ale nikam nežene.

Sporting má jubilejní dvacátý titul, Amorim bude o budoucnosti teprve jednat

Portugalská liga je v cílové rovince a 32. kolo o lecčems rozhodlo. Nejvyšší soutěž opustí Vizela, na mistrovský trůn se pro změnu vrátí Sporting. Lisabonský celek v sobotu porazil Portimonense, jeho triumf pak zpečetil nedělní nezdar Benfiky.

Zemřel trenér prvních argentinských mistrů světa z roku 1978 Menotti

Zemřel bývalý trenér César Luis Menotti, jenž v roce 1978 dovedl fotbalisty Argentiny k jejich prvnímu titulu mistrů světa. O úmrtí slavného kouče ve věku 85 let informovala Argentinská fotbalová asociace.

Derby se Slavií jsme na Slovácku v hlavách neměli, řekl sparťan Haraslín

Svým dvanáctým gólem v ligové sezoně pomohl slovenský ofenzivní záložník Lukáš Haraslín k výhře fotbalistů pražské Sparty na Slovácku 4:2 v úvodním kole nadstavbové skupiny o titul.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele