37. kolo
19.05.2024 12:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Claudio Ranieri (© AFP)

Oslavenec v útoku štěstí nepřinesl, Sassuolo postrčila blíže k sestupu Ranieriho zlatá ruka

Sassuolo prohrálo ve 37. kole Serie A s Cagliari 0:2. Neroverdi se před svými fanoušky snažili navázat na předchozí domácí skalp Interu Milán a nasměrovat je k tomu mohl Andrea Pinamonti, ten však v den svých 25. narozenin netrefil hlavou bránu. Rossoblu byli přesnější, přičemž rozhodnutí měl v 71. minutě na svědomí teprve 20letý Matteo Prati poté, co ho jen krátce předtím poslal na hřiště Claudio Ranieri. Frustrovaní domácí se s porážkou těžko smiřovali, protože už na konci nedělního programu může být zpečetěn jejich sestup do Serie B, kde naposledy působili před 11 lety.

Do slunného Sassuola zavítalo Cagliari, což znamenalo shledání týmů bojujících o setrvání v italské nejvyšší soutěži. V sestupových vodách se dvě kola před koncem topili domácí, soupeř ze Sardinie ale balancoval těsně nad propastí a každý bod mu byl dobrý. Oba celky sice v minulém kole padly, nicméně jen o týden dříve Neroverdi překvapivě zdolali Inter.

Úvod utkání nenaznačoval, že by tyto kluby bojovaly o udržení, jelikož se ani jeden z nich nehrnul do brankových příležitostí. Až ve 25. minutě byla k vidění první šance, do které se dostal domácí Pinamonti, jenž si naskočil na centr zprava, ovšem hlavou poslal míč těsně vedle levé tyče. Rossoblu zahrozili po půlhodině hry, když po dlouhém odkopu napálil míč zpoza šestnáctky volný Gianluca Lapadula, jeho střela však o fous minula cíl.

Domácí zareagovali na neuspokojivý průběh prvního dějství velmi ofenzivním poločasovým střídáním, když obránce Filippa Missoriho nahradil forvard Grégoire Defrel. Tento strategický tah však Neroverdi nepomohl, jelikož od úvodního hvizdu druhé půle projevoval útočnou aktivitu hlavně soupeř. A v 71. minutě byli Ranieriho svěřenci za svou snahu odměněni. Po tlaku v pokutovém území si našel odražený míč Prati, jenž ho napálil k levé tyči, a radoval se tak ze své premiérové branky v Serii A. V nastavení ještě dostali Casteddu možnost navýšit vedení z pokutového kopu, který přízemní střelou k pravé tyči proměnil sám faulovaný Lapadula. Odevzdané domácí mužstvo navíc v závěru oslabil frustrovaný Matheus Henrique, jenž obdržel červenou kartu za nesportovní chování.

Hráči Sassuola tak v boji o záchranu nedokázali získat jediný bod. Sezonu završí 26. května na hřišti Lazia, Cagliari doma vyzve ve stejný den Fiorentinu.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele