34. kolo
17.05.2024 21:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Orkun Kökçü (© AFP)

Benfica na závěr sezony v improvizované sestavě jen remizovala s Rio Ave

V zápase posledního kola Ligy Portugal nastoupila již jistě druhá Benfica na hřišti zachráněného Rio Ave. V zápase, ve kterém zejména hostující tým dal prostor náhradníkům, už o nic nešlo, a tomu také odpovídaly výkony obou týmů, které dokráčely k remíze 1:1.

Benfica se rozloučila se svými fanoušky v minulém kole debaklem Aroucy a ve Vila do Conde šlo i podle základní sestavy poznat, že sezona pro ní skončila. Přesto byla na začátku zápasu lepším týmem a hned v úvodní čtvrthodině musel dvakrát proti Tengstedtovi zasahovat domácí brankář Miszta, který chytal v lize první zápas od svého zimního příchodu.

Pro hosty vydařené úvodní dějství se promítlo také do skóre. V 32. minutě uprchl obraně na pravém křídle Tengstedt, zasekl si míč a předložil jej z druhé vlny dobíhajícímu Kökçüovi, který nádhernou střelou pod břevno poslal Benficu do vedení 1:0.

Benfica mohla jít v prvním poločase do mnohem pohodlnějšího náskoku, ale proti byl zejména velmi dobře chytající Polák Miszta. Toho na začátku druhého poločasu při šancích Mária a Rollheisera zastoupila obrana, ale šance Benficy pokračovaly. Po hodině hry musel Miszta opět zasahovat proti střele Tengstedta a nebýt zákroku polského brankáře v 73. minutě, musel by vlastní gól vysvětlovat domácí stoper William.

Neproměněných šancí mohla Benfica poprvé litovat v 77. minutě. Její obraně utekl domácí útočník Boateng a vcelku suverénně překonal brankáře Soarese. Ghanskému útočníkovi ale nakonec překazil radost zdvižený praporek pomezního rozhodčího.

Rio Ave mělo v závěru dost sil a vytvořilo si proti silnějšímu soupeři tlak. Po jednom z rohových kopů poslal míč hlavou do tyče Aderllan Santos. Po dalším zahrál v pokutovém území ve vápně nepochopitelně rukou hostující Florentino a sudí Silva nařídil pokutový kop pro Rio Ave. Toho se ujal ve třetí minutě nastaveného času Costinha a zcela suverénně ho proměnil.

V dramatických posledních minutách pak mohly ještě oba týmy skórovat. Nejprve vychytal jedovatou střelu hostujícího Prestianniho výborný Miszta. Na druhé straně pak mohl v posledních vteřinách udeřit Boateng, ale skvěle ho uhlídal Aursnes. Rio Ave se tak v posledním kole s Benficou rozešlo remízou 1:1.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele