Názory a komentáře

Recenze knihy Slavné disciplinární případy: Od začátku minulého století po současnost

Československý a později ani český fotbal se neobešel bez prohřešků. Na ty nejvýraznější si v této publikaci posvítil Karel Felt, jenž se nejpopulárnějšímu sportu planety věnuje už sakra dlouhé roky, takže jsme měli pádný důvod očekávat, že dostaneme čtení na vysoké úrovni, které půjde do hloubky, tj. nebude se řešit ve stylu "letem světem".

Koncert Fulhamu a kontroverze na West Hamu: 29. kolo Premier League v kostce

Po galapředstavení ve Villa Parku a vlně entuziasmu schytali fotbalisté Tottenhamu nečekanou "facku" v aréně Fulhamu, kde prohráli poprvé od roku 2011. A nutno podotknout, že výsledek 0:3 k nim byl ještě milosrdný.

Penalty a červené karty jak na běžícím páse aneb Události 25. kola FORTUNA:LIGY

Ve 25. kole FORTUNA:LIGY se na vítěznou vlnu vrátili fotbalisté Sparty, kteří po debaklu v Plzni a ještě větších přídělech s Liverpoolem vyhráli s Hradcem Králové 2:1. Domácí vítězství si po vypadnutí s AC Milán připsal i úhlavní rival Slavia, která v Edenu porazila Slovan Liberec 3:0.

Fantasy Boost: Sázka na Sona vyšla Borovicovi perfektně, je Free Hit nutností?

Každý úspěšný Fantasy Premier League manažer sem tam zariskuje a jde takříkajíc proti proudu. Ne vždy se tento tah změní v zisk, ale Františkovi Borovicovi vyšel ve 28. kole náramně.

Ozvěny z Bundesligy: Letos bez trofeje? Třeba za rok. Kane je pro Bayern příslibem lepších zítřků

Harry Kane boří v Bayernu jeden rekord za druhým. Mnichované díky příchodu anglického střelce zase získali hroťáka, jehož celý rok citelně postrádali. Ani úsilí předsezonní posily ale paradoxně dost možná nepovede ke zlaté tečce v Bundeslize. Pokud ovšem na klubový úspěch nedosáhne na jaře, jistě to zvládne někdy jindy.

Doku vs. Mac Allister a loupež ve Villa Parku: 28. kolo Premier League v kostce

Měla se v nastaveném čase šlágru mezi Liverpoolem a Manchesterem City kopat ve prospěch Reds penalta? Podle manažera domácích Jürgena Kloppa i expertů v televizních studiích jednoznačně ano.

Sparťanská facka v Plzni aneb Události 24. kola FORTUNA:LIGY

Ve 24. kole FORTUNA:LIGY schytala teprve druhou letošní porážku Sparta. Ta nejen, že vyšla na půdě Viktorie Plzeň bodově naprázdno, ale navíc tam prohrála vysoko 0:4. Stejným výsledkem dopadlo také utkání v pražském Edenu, kde Slavia zvítězila nad Teplicemi.

Fantasy Boost: Vytrhlík pokořil stovku, Solanke před DGW netrénoval naplno

Pomyslnou korunu pro krále 27. kola v minilize na našem webu si po víkendu nasadil Petr Vytrhlík, jehož tým Meistarar FC zapsal 101 bodů. Všech 772 soupeřů proto nechal za sebou a děkovat mohl zejména dvougólovému kapitánovi Olliemu Watkinsovi, kterému více než zdatně sekundoval hrdina manchesterského derby Phil Foden. Pro nadcházející "double gameweek" se ale pravděpodobně i jeho pozornost upře na hráče Bournemouthu a Lutonu.

Gólová fantazie v Manchesteru a akrobat Wissa: 27. kolo Premier League v kostce

V čele ani na pomyslném dně Premier League se nic nezměnilo. O trofej pro fotbalistu, který dá nejkrásnější branku sezony, se však přihlásilo hned několik aspirantů. Nescházel mezi nimi Tomáš Souček, ale největší pozornost na sebe strhlo anglické duo v Manchesteru.

Ozvěny z Bundesligy: Brémy našly investory. Myslely ovšem i na fanoušky

Tak už i Werder. Klub z hanzovního města se stal v krátké době druhým účastníkem Bundesligy, jenž otevřel dveře investorům. Zároveń ale bral ohled na své skalní příznivce. Ostatně jedním z mužů, kteří získali kus koláče, je taky legenda Brém.

Derby ovládla taktika aneb Události 23. kola FORTUNA:LIGY

23. kolo FORTUNA:LIGY nabídlo již 310. derby pražských "S". Po pohárovém utkání v Edenu, kde uspěla Sparta, se rivalové sešli na Letné, tentokrát však příliš velkou fotbalovou parádu nepředvedli a utkání skončilo 0:0.

Malý průvodce juniorskou Copou Libertadores: Týmy jsou Always Ready

Jižní Amerika je obrovský kontinent, skoro dvojnásobně velký jako Evropa. Vzhledem k tomuto faktu je tudíž datum tamního mládežnického klubového šampionátu pohyblivé v závislosti na klimatických podmínkách hostitelské země. Zatímco loni se turnaj pořádaný v Chile konal v červenci (tudíž v tamních zimních podmínkách), letos mě mírně zaskočilo již březnové, tedy pro pořádající Uruguay letní, datum. Turnaj bylo v posledních letech možné sledovat na oficiálním kanálu CONMEBOL na YouTube a já doufám, že letos tomu nebude jinak.

ANKETA: Kdo ovládne derby? Rada i Hušbauer věří Spartě. Týmy budou opatrné, myslí si Polom

Pohárové derby v Edenu nakonec ovládla Sparta. Nyní je na programu odveta o ligové body na Letné. Rudí v případě výhry mohou utéct svému sokovi z Vršovic na rozdíl sedmi bodů. Bylo by pak o vítězi FORTUNA:LIGY rozhodnuto? A v čem by nedělní duel mohl být odlišný od středeční bitvy? Na to odpovídali vybraní experti v anketě Livesport Zpráv.

Ozvěny z Bundesligy: Co přinesl výlet na západ? Mraky gólů i setkání s legendou

Atmosféru Bundesligy lze jistě nasávat i z televize. Nenahraditelný zážitek však nabídne jen a pouze aktivní cesta přímo do Německa. A když se tedy naskytne příležitost, není nad čím váhat. Obzvlášť, když se má jet i do Dortmundu, kde se navíc můžete setkat s vítězem Ligy mistrů.

X faktor Bowen a nigerijská loupež na Old Trafford: 26. kolo Premier League v kostce

Osmizápasová série West Hamu bez vítězství v soutěžních duelech je minulostí. Hammers totiž v pondělní dohrávce přestříleli Brentford 4:2. Do hlavní role se obsadil v novém roce trápící se kanonýr Jarrod Bowen, který zazářil hattrickem. Nečekanou "facku" naopak musel skousnout rozjetý Manchester United, jenž na Old Trafford prohrál s Fulhamem 1:2 po gólech nigerijských reprezentantů. Ostatní favorité ve 26. kole nezaváhali.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele