LaLiga - souhrn 34. kola: Real Madrid slaví mistrovský titul

03.05., 22:57, aktualizováno 05.05., 22:58
Komentáře a souhrny
Oslavy hráčů Realu Madrid (© AFP)

Real Madrid porazil Cádiz a slaví zisk titulu, k čemuž mu pomohla večerní výhra Girony nad Barcelonou. Největší překvapení letošního ročníku LaLigy v katalánském derby otočilo nepříznivý stav a triumfem 4:k se udrželo nad Blaugranas. Atlético Madrid veze body z Mallorcy, čímž si upevnilo čtvrtou pozici.

Sevilla FC - Granada CF 3:0

05.05.2024 21:00

Góly: 11. Marcos Acuña, 51. Youssef En-Nesyri, 80. Dodi Lukebakio

Sevilla porazila ve 34. kole LaLigy na vlastním stadionu andaluského rivala z Granady 3:0 a definitivně se zbavila hrozby sestupu. O tříbodovém úspěchu domácích rozhodl přesně hlavičkující Marcos Acuňa, který už v 11. minutě zužitkoval centr Jesúse Navase. Zkušený kapitán Los Hispalenses tak ukončil nejdelší čekání na asistenci v nejvyšší španělské soutěži své kariéry, přičemž tu předchozí zaznamenal před více než dvěma roky rovněž proti Nazaríes.

Nedávná forma čítající tři výhry a jednu remízu pomohla domácímu celku odpoutat se od spodní trojice, na kterou nyní držel 12bodový náskok a v tomto kole si mohl matematicky zajistit prvoligovou příslušnost i pro následující sezonu. K tomu na svém hřišti Sevilla potřebovala zdolat sestupem bezprostředně ohroženou Granadu, což se jí v posledních čtyřech případech bez větších obtíží podařilo.

Za prodloužením této vítězné série Rojiblancos vykročili nejlepším možným způsobem. Navas totiž v 11. minutě oslovil přesným centrem úplně volného Acuňu, který hlavičkou k bližší tyči překonal gólmana. Na druhé straně musel Orjan Nyland poprvé do akce ve 23. minutě, kdy bez potíží zkrotil přízemní pokus Matíase Areza. Hosté se následně znatelně osmělili, více než tečovanou ránu Kamila Jóžwiaka, která prosvištěla těsně nad břevnem, však v první půli nestihli.

Také začátek druhého dějství vyšel lépe Seville. Rychlé přečíslení vyřešil Lucas Ocampos křižným pasem na nabíhajícího Youssefa En Nesyriho, jenž jednoduše zasunul míč do prázdné brány. Po hodině hry se pokusil zasadit Granadě třetí ránu Erik Lamela, z hranice šestnáctky ale nemířil přesně. V 77. minutě neuspěl ani Ocampos, jehož razantní hlavičku skvělým zákrokem zneškodnil Augusto Batalla. Krátce nato už však Argentinec nestačil na střelu Dodiho Lukébakia. Střídající Belgičan si pohrál s bezmocným obráncem, načež vypálil do levé šibenice.

Sevilla tedy Granadu před vlastním publikem zdolala i popáté v řadě. Jejím příštím soupeřem bude Villarreal, na jehož hřišti se představí 11. května. Granada ve stejný den přivítá Real Madrid.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - UD Almería 0:1

05.05.2024 21:00

Góly: 30. Anthony Lozano

Vallecano podlehlo ve 34. kole LaLigy poslední Almeríi 0:1. V základní sestavě Raya nastoupil poprvé v letošním ročníku miláček domácích tribun Radamel Falcao, do statistik se ale kolumbijský útočník zapsal pouze žlutou kartou. Střelecky se naopak prosadil hostující Choco Lozano, jenž skóroval ve třetím utkání po sobě a zařídil Andalusanům druhý triumf v sezoně.

Almería se v předešlém kole stala podle očekávání jistým sestupujícím, a po dvou letech tak opustí španělskou elitu. O své setrvání v nejvyšší soutěži stále bojovalo Vallecano, kterému by případná výhra téměř jistě pojistila prvoligovou příslušnost pro příští sezonu. Rayo navíc povzbuzoval fakt, že před svým publikem pětkrát v řadě neprohrálo, přičemž naposledy předvedlo skvělý závěrečný obrat proti Osasuně.

Po opatrném a vlažném úvodu vyzkoušeli jako první pozornost Luíse Maximiana domácí hráči Álvaro García a Florian Lejeune. Almería hrála velmi pasivně a nedokázala se na útočné polovině prosadit. O to překvapivější tak byla situace ze 30. minuty, kdy po mizerně vhozeném autu Pepa Chavarríi vyrazil do brejku Lozano a v zakončení si počínal zkušeně. Rayo se po inkasovaném gólu hnalo za vyrovnáním. Maximiano musel opět zasahovat, tentokrát proti střele kolumbijského veterána Falcaa.

Po přestávce drželi nadále otěže hry svěřenci Iňiga Péreze. I přes tlak a vyšší držení míče jim však chyběla podařená koncovka a v bráně hostí stál bezchybný Maximiano. Portugalský gólman si poradil například i s dalekonosným pokusem Óscara Valentina a v 82. minutě senzačně vychytal dorážku Raúla de Tomáse. Na skále v bráně Indálicos si tak vylámali zuby všichni hráči Raya, včetně nejlepšího střelce Garcíi, jenž se proti Almeríi prosadil v loňském domácím zápase.

Los Vallecanos tak překvapivě se sestupující Almeríí padli. Další utkání je čeká 12. května ve Valencii, Rojiblancos ve stejný den vyzvou Betis.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Deportivo Alavés 0:1

05.05.2024 18:30

Góly: 68. Javier López

Valencia ve 34. kole LaLigy podlehla Alavésu 0:1. Domácím po vykartovaném brankáři Giorgim Mamardashvillim vypadl v první půli kvůli zranění také jeho náhradník Jaume Doménech. Mezi tři tyče tak zamířil ke svému prvnímu duelu mezi španělskou smetánkou 26letý Cristian Rivero. Radostný debut to ale pro něj nakonec nebyl, jelikož ho v 68. minutě překonal svým prvním gólem v soutěži Javi López. Netopýři tak setrvali v tabulce na osmé příčce a v posledních čtyřech zápasech budou muset pro zajištění účasti v pohárové Evropě smazat pětibodovou ztrátu na Betis.

Valencia v minulém utkání sahala po vítězství na hřišti Barcelony, vyloučení brankáře Mamardashviliho ale povzbudilo Katalánce k velkému obratu, který hattrickem režíroval Robert Lewandowski. Podobným střelcem sice Deportivo nedisponovalo, obavy však mohla vzbuzovat jeho pevná defenziva s gólmanem Antoniem Siverou. Ten v minulém vzájemném klání, stejně jako v předešlých dvou ligových kolech, neobdržel ani jeden gól.

Tuto sérii mohl již v šesté minutě zlomit André Almeida, jenže v dobré pozici netrefil bránu. Divoký úvod zápasu podpořil také Kike García na druhé straně, když zblízka hlavičkoval do tyče. Jediným dalším podstatným momentem poločasu tak bylo zranění Mamardashviliho náhradníka Doménecha. Ten musel již po první půlhodině ze hřiště a svůj debut v LaLize si tak odbyla brankářská trojka Bianconegros Rivero.

Do druhé půle naskočil v dresu Netopýrů Sergi Canos a už po pár desítkách vteřin na hřišti mohl otevřít skóre. Své zakončení však poslal pouze do tyče. V permanenci byl také Rivero, který musel vytáhnout zákrok proti střelám Giuliana Simeoneho a Garcíi. V 68. minutě už ale kapituloval, když po rohovém kopu přesnou ranou k pravé tyči poslal Alavés do vedení Javi López. V nastavení mohl přidat pojistku Simeone, ve vyložené příležitosti ale nemířil přesně.

Valencia tak potřetí v řadě padla. Další zápas ji čeká 12. května proti Rayu Vallecano, ve formě hrající Alavés vyzve o dva dny dříve Gironu.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Villarreal CF 3:2

05.05.2024 16:15

Góly: 22. Iago Aspas (pen.), 39. Jørgen Strand Larsen, 82. Anastasios Douvikas - 12. Alberto Moreno, 65. Gonçalo Guedes

Celta Vigo porazila ve 34. kole LaLigy před vlastními fanoušky Villarreal 3:2. Los Celestes sice brzy prohrávali, ale jejich akcie výrazně vzrostly po likvidačním zákroku hostujícího Santiho Comesaňy, jenž musel krátce po odehrané čtvrthodině pod sprchy. Ještě do přestávky pak diváci viděli obrat ve skóre dokonaný ve 39. minutě Jörgenem Strandem Larsenem. Po změně stran se nicméně ukázal i jeho norský kolega v barvách Žluté ponorky Alexander Sörloth, který si připsal asistenci. Poslední slovo ale přece jen měli domácí, čímž udělali významný krok k setrvání mezi španělskou fotbalovou elitou.

Villarreal stále usiloval o účast v pohárové Evropě, které se chtěl přiblížit ve Vigu, s nímž neprohrál posledních pět vzájemných duelů. Hosté spoléhali především na norského kanonýra Sörlotha, jenž byl se 17 góly druhým nejlepším střelcem soutěže. O záchranu bojující Celta také disponovala útočnou silou z této skandinávské země - Larsenem. Tomu zápasy se Žlutou ponorkou svědčí, když se proti ní prosadil ve třech duelech po sobě.

Hned v úvodu zaměstnal defenzivu Los Celestes svým drzým průnikem Ilias Akhomach. Z jeho sražené střely následně těžil Alberto Moreno, který učebnicovým přímým nártem napálil míč z hranice šestnáctky ke vzdálenější tyči. Naděje na úspěch celku z Villarrealu výrazně nalomil svým tvrdým zákrokem do oblasti kolene Comesaňa, jenž za tento nevybíravý blikanec obdržel po právu červenou kartu. Hráči Žluté ponorky pokračovali ve zbytečných faulech i nadále, tentokrát u toho byl Álex Baena. Ten v rohu vápna potáhl za dres Iaga Aspase a sám poškozený následně penaltu s přehledem proměnil. Ve 39. minutě strhl vedení na stranu svého týmu Larsen, jenž po centru z pravé strany uklidil balon hlavou na místo určení.

Ihned po změně stran mohl navýšit svůj gólový účet v zápase Larsen, nicméně po centru Aspase trefil pouze břevno. Kapitánovi domácích úloha tvůrce hry svědčila a vzápětí nabil do střelecké pozice Hugovi Álvarezovi, jeho přízemní pokus ale vyrazil Filip Jörgensen. O chvíli později neměl štěstí ani Luca de la Torre, jenž mířil svůj obstřel pouze do vzdálenější tyče. V 65. minutě však tribuny na Estadio Balaídos zcela utichly. Los Celestes propadli ve středu pole, z čehož těžil Goncalo Guedes, který z rohu velkého vápna napálil balon prudce pod břevno. Utkání plné zvratů nakonec vítěze přece jen poznalo. Nebyl to totiž nikdo jiný než Aspas, kdo milimetrovým pasem našel Anastasiose Douvikase a ten v pádu usměrnil hlavou míč mimo dosah Jörgensena.

Celta tak oslavila cenné vítězství, jež ji přiblížilo záchraně. Příště se bleděmodří představí 12. května na půdě Atlétika Madrid, Villarreal o den dříve vyzve Sevillu.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Betis 0:2

05.05.2024 14:00

Góly: 41. Ayoze Pérez, 45+3. Pablo Fornals

Fotbalisté Betisu si v Pamploně došli pro cenné vítězství při honbě za příčkami zajišťujícími místenku v evropských pohárech, když ve 34. kole LaLigy porazili Osasunu 2:0. Výhodu jim paradoxně přinesl jeden z útoků domácích. Zakončit se ho totiž snažil Jon Moncayola, kopačkou však trefil hlavu obránce a už ve 26. minutě byl vyloučen. O 11. vítězství zelenobílých z posledních 13 ligových vzájemných střetnutí pak ještě do přestávky rozhodly trefy Ayozeho Péreze a Pabla Fornalse.

Když Ante Budimir komicky zahodil penaltu proti Valencii, smál se mu celý fotbalový svět. Až později se však ukázalo, že už v tu chvíli bojoval se zlomenými žebry, které mohly ohrozit i jeho účast na letním Euru. Osasuně se zatím bez elitního kanonýra nedařilo, když prohrála na hřištích Vallecana i Granady. Betis měl o poznání lepší náladu, a to navzdory skutečnosti, že jeho dříve pevná defenziva udržela čisté konto naposledy 18. února.

Naproti tomu ofenziva klubu z Andalusie byla v poměrně dobré kondici. To se snažil v úvodu potvrdit Pérez, jenž si přehodil míč na pravačku a z hranice šestnáctky vypálil prudký projektil na bližší tyč. Změnu skóre však skvělým skokem odmítl Sergio Herrera. Na druhé straně si naběhl mezi stopery Moncayola, nicméně místo letícího balonu trefil podrážkou kopačky hlavu Juana Mirandy. Hlavní sudí byl ihned povolán k videu a na jeho základě udělil domácímu záložníkovi červenou kartu. Betis zužitkoval přesilovku ve 41. minutě. Po přizvednutém centru Youssoufa Sabalyho se na penaltovém puntíku opřel do míče Pérez a se štěstím jej procedil pod tělem Herrery. Další nepříjemnost pro tým z Pamplony přišla v nastaveném čase, kdy nezištnou pobídku Williana Josého před odkrytou bránu zužitkoval Fornals.

Po návratu ze šaten málem vykřesal Los Rojillos naději Alejandro Catena. Ten se po rohovém kopu zavěsil do vzduchu a hlavičkou orazítkoval břevno. Definitivní pojistku mohl přidat po hodině hry aktivní Pérez, nicméně celou situaci špatně načasoval a v záklonu pálil pouze do vrchních pater tribuny. O chvíli později zastavila útočnou akci domácích opět branková konstrukce. Na centr ideálních parametrů si naskočil Iker Muňoz, ale jeho pokus skončil na levé tyči.

Výsledková krize Osasuny tak pokračovala šestou porážkou z posledních sedmi zápasů. V příštím kole se představí 11. května v Bilbau, Betis přivítá o den později Almeríi.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Atlético Madrid 0:1

04.05.2024 21:00

Góly: 5. Rodrigo Riquelme

Hráči Atlétika Madrid zvítězili ve 34. kole LaLigy na hřišti Mallorky 1:0 a upevnili si čtvrtou příčku znamenající účast v Lize mistrů. Úspěch hostů se zrodil už v páté minutě, kdy se prosadil madridský odchovanec Rodrigo Riquelme. Nezabránil tomu ani domácí kapitán Antonio Raíllo, jenž se 250. startem v dresu Rumělek v této statistice posunul na čtvrté místo klubové historie. Ostrovní celek prodloužil čekání na výhru už na pět zápasů, protože se nedokázal trefit ani fantom z Kosova Vedat Muriqi, který rozhodl dvě předchozí domácí klání proti Rojiblancos.

Cíle hostujícího celku se v závěru sezony smrskly na dosažení alespoň čtvrté příčky. Výrazný krok k tomu udělalo o uplynulém víkendu, kdy na svém hřišti zdolalo průběžně páté Bilbao. Prestižní duel nicméně přinesl pro Diega Simeoneho i jednu nepříjemnost, jelikož pozdní žlutá karta pro Antoinea Griezmanna znamenala stopku pro výlet na Mallorku. Rumělky rovněž sehrály velmi důležitý zápas a v záchranářské bitvě na půdě Cádizu získaly bod.

Atléti zažili na neoblíbeném Estadi Mallorca Son Moix snový start. Odchovanec madridského klubu Riquelme se totiž za hranicí vápna skvěle uvolnil a přízemní ranou k levé tyči v páté minutě otevřel skóre. Zvýšit náskok hostů mohl na sklonku úvodní půlhodiny stoper Mario Hermoso, který se po dvou rychlých narážečkách dostal až do zakončení v pokutovém území Mallorky, odkud však tvrdou střelou rozvlnil pouze boční síť.

Ještě větší příležitost promarnil chvíli po změně stran Marcos Llorente, jenž v situaci dva na jednoho obdržel pas od Ángela Correy. Se střelou si ale nepotykal, když branku Predraga Rajkoviče přepálil. Bezzubé Rumělky si s precizní defenzivou Rojiblancos vůbec nevěděly rady, na což reagoval domácí kouč Javier Aguirre několika střídáními. Jeden z čerstvých mužů na hrací ploše Cyle Larin se mohl za důvěru odvděčit v 79. minutě, z velkého úhlu ho však vychytal Jan Oblak.

Mallorca tak poprvé od postupu mezi španělskou elitu z roku 2021 v domácím vzájemném utkání nebodovala. V příštím kole přivítá 11. května Las Palmas, na hřiště Atlétika přijede o den později Celta Vigo.

Více informací k zápasu

Girona FC - FC Barcelona 4:2

04.05.2024 18:30

Góly: 4. Artem Dovbyk, 65. Cristian Portu, 67. Miguel Gutiérrez, 75. Cristian Portu - 3. Andreas Christensen, 45+1. Robert Lewandowski (pen.)

Hráči Girony ovládli šlágr 34. kola LaLigy proti Barceloně stejným výsledkem jako na podzim 4:2 a na dálku korunovali šampionem Real Madrid. První půli sice vyhráli zásluhou penaltové trefy Roberta Lewandovského hosté, jenže po změně stran se ukázala neskutečná útočná síla Gironistes, na jejichž gólové smršti se dvakrát podílel zkušený záložník Portu. Domácí mužstvo tak již poněkolikáté oslnilo nejen španělskou fotbalovou veřejnost a s předstihem si zajistilo senzační účast v Lize mistrů.

Hattrick Lewandovského ze druhé půle utkání proti Valencii teoreticky udržel Barcelonu ve hře o titul, ve Španělsku by se však těžko hledal někdo, kdo by obhajobě Katalánců věřil. Několik hodin stará výhra Realu navýšila náskok Bílého baletu na 14 bodů, přičemž Blaugranas zbývalo odehrát pět zápasů. Ten první navíc na hřišti štiky soutěže z Girony, jež dosud na svém hřišti ztratila body jen třikrát.

Že oba týmy rády hrají útočný fotbal, potvrdil hned úvod duelu. Tři minuty po úvodním hvizdu poslal Lamine Yamal centr na Andrease Christensena. Dánský reprezentant se nerozpakoval a zpracováním míče hrudí a následným volejem z otočky dal vzpomenout na legendární gól Jamese Rodrígueze z mistrovství světa v roce 2014.

Okamžitě po rozehrávce přišla odpověď ze strany domácích. Arťom Dovbyk si ve vápně naskočil na centr a překonal Marca-Andrého ter Stegena. V 15. minutě mohl Christensen přidat druhý gól. Jeho hlavičku však na brankové čáře zlikvidoval Paulo Gazzaniga. Na zakončení Ilkaye Gündogana argentinský gólman nedosáhl, zachránilo jej ale břevno. Nerozhodný výsledek na konci prvního poločasu rozsekl Lewandowski z penalty, nařízené za hraniční faul na Yamala.

Gironistes po pauze zpočátku nejevili touhu srovnat skóre a nechávali hrát spíše Blaugranas. Proto trenér Míchel poslal v 65. minutě do boje čerstvé síly, mezi nimi také Portua, který hned po pár vteřinách na hřišti využil zaváhání obrany Blaugranas a vyrovnal. Gironu gól nabudil a již po dvou minutách šla do vedení zásluhou Miguela Gutíerreze, jehož střelu Jules Koundé smolně tečoval do vlastní sítě.

V 75. minutě Portu dokonal zkázu Barcelony, když povedeným volejem zpoza vápna dokonale zaskočil ter Stegena. V nastavení se hráči v červenobílém pokoušeli dokonce o pátý zásah, jednou však míč vykopl na brankové čáře Koundé, podruhé zakročil německý gólman.

Girona tak ovládla i druhé vzájemné utkání sezony a poskočila na druhou příčku. V příštím kole se představí 10. května na hřišti Alavésu, Barcelona přivítá o tři dny později Real Sociedad.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Cádiz CF 3:0

04.05.2024 16:15

Góly: 51. Brahim Díaz, 68. Jude Bellingham, 90+3. Joselu

Real Madrid porazil navzdory obměněné sestavě ve 34. kole LaLigy na domácí půdě Cádiz 3:0. Hlavní postavou utkání se možná poněkud nečekaně stal marocký záložník Brahim Díaz, jenž vstřelil rozhodující gól a na pojišťující trefu střídajícího Juda Bellinghama přihrál. Bílý balet tak navýšil náskok na druhou Barcelonu už na 14 bodů a v případě jakékoliv ztráty Blaugranas v derby s Gironou by už Madriďanům nikdo trofej vzít nemohl.

Před klíčovou odvetou semifinále Ligy mistrů s mnichovským Bayernem si mohli Los Blancos zajistit svůj 36. mistrovský titul. Kromě povinné výhry nad Piráty k tomu potřebovali také zaváhání Barcelony v klání s Gironou. Cádiz mohl senzačním bodovým ziskem podpořit své nevelké šance na záchranu, na hřišti Realu však slavil triumf jen jednou v historii. Bílý Balet nastoupil v netradiční sestavě, do brány se navíc poprvé od srpna postavil navrátilec Thibaut Courtois.

Ten se ale příliš nezapotil, neboť se drtivou většinu času hrálo na útočné polovině domácích. První vážnější možnost přišla před koncem první patnáctiminutovky, když z dálky pálil Éder Militao, s jeho střelou si však Conan Ledesma poradil. Cádiz úspěšně bránil jakékoliv náznaky šancí Los Galacticos a v samém závěru prvního poločasu to byli právě hosté, kteří si vytvořili dosud největší příležitost. Centr si ve vápně našel záložník Gonzalo Escalante, mezi tři tyče ho ovšem usměrnit nedokázal.

V úvodu druhého poločasu divákům na Santiago Bernabéu znovu zatrnulo, jelikož se po zaváhání Militaa řítil sám na bránu Chris Ramos. Ani tentokrát ovšem hosté neuspěli, neboť zasáhl Courtois. Navrátilec do sestavy byl vzápětí u zrodu gólové akce, na jejímž konci se po přihrávce Luky Modriče ocitl Díaz. V 65. minutě přišel na hřiště Bellingham. Právě nejlepší střelec Los Blancos si krátce nato našel přízemní centr Díaze, a zvýšil tak na rozdíl dvou branek. Bezmála 10 minut před koncem mohl další gól přidat Dani Carvajal, jenže z bezprostřední blízkosti bránu přestřelil. V závěru neuspěl ani Joselu, pálil totiž pouze do tyče. Vzápětí mu ale Nacho Fernández předložil míč před odkrytou bránu, a tentokrát už se domácí útočník nemýlil.

Real Madrid tedy zvítězil a jednou rukou už se dotýká mistrovské trofeje. Pokud neztratí jeho největší rival, může definitivu přidat 11. května na hřišti Granady. Cádiz o den později vyzve Getafe.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - UD Las Palmas 2:0

04.05.2024 14:00

Góly: 33. Álex Suárez (vl.), 45+1. Sheraldo Becker

Real Sociedad porazil ve 34. kole španělské LaLigy na své půdě Las Palmas 2:0, a celek z ostrova Gran Canaria tak zapsal sedmou porážku v řadě. Sympatický vstup hostů do utkání vystřídala ve 33. minutě smůla, když si míč srazil do vlastní sítě Alex Suárez. Gólovou pojistku přidala v nastavení prvního poločasu zimní posila Sheraldo Becker, který si připsal druhý ligový zásah v modro-bílém dresu. Domácí si tak upevnili šesté místo, jež se dá vzhledem k situaci v tabulce považovat za cíl Basků do závěru ročníku.

Las Palmas se po nadějném vstupu do nováčkovské sezony mezi španělskou elitou dostalo do krize obřích rozměrů. Ani šest porážek v řadě, během nichž navíc vstřelilo jediný gól, ovšem bezprostředně neohrozilo jeho setrvání v LaLize, byť záchranu ještě matematicky jistou nemělo. Formou neoplýval ani Real Sociedad, přesto bookmakeři nepředpovídali nic jiného než výhru průběžně šestého celku tabulky.

První šanci si však na konci úvodní patnáctiminutovky vytvořil klub z Kanárských ostrovů, když záložník Máximo Perrone pálil zpoza vápna, brankář Álex Remiro ale předvedl pohotový zákrok a střelu vyrazil na roh. Vzápětí měli hosté další příležitost v podobě přímého kopu, z nějž ovšem Kirian Rodríguez zamířil pouze do zdi. Na nevyužité šance Las Palmas dokázali Baskové odpovědět nejlepším možným způsobem poté, co Becker poslal ve 33. minutě do vápna přízemní centr, který si srazil do vlastní sítě obránce Suárez. V nastaveném čase se domácí, tentokrát bez pomoci bránících hráčů, prosadili znovu. Becker se po přihrávce opřel do střely a ani velký úhel mu nezabránil v navýšení vedení.

Hned v úvodu druhého dějství přidal další trefu po rohovém kopu Jon Pacheco. Radost z přesného zásahu ale tentokrát Baskům překazil VAR, který odhalil ofsajd. Hostující trenér Francisco Javier García Pimienta se pokusil oživit nevýraznou hru střídáními, La Real ovšem nadále diktoval tempo hry. V 75. minutě po centru Álvara Odriozoly akrobaticky zakončoval střídající Ander Barrenetxea, jenže jeho pokus letěl daleko mimo bránu. Závěr utkání si již domácí pohlídali a nepřipustili snížení žlutomodrých.

Špatné domácí výsledky Realu Sociedad v roce 2024 tak proložil skalp trápícího se nováčka. V příštím kole se Baskové ukážou 13. května na hřišti Barcelony, Las Palmas se představí o dva dny dříve na Mallorce.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Athletic Bilbao 0:2

03.05.2024 21:00

Góly: 27. Iñaki Williams, 51. Iñaki Williams

Athletic zvítězil ve 34. kole LaLigy na hřišti Getafe 2:0 a utnul čtyřzápasové čekání na tříbodový zisk. K úspěchu Basky nasměrovala spolupráce Nica a Iňakiho Williamsových, přičemž druhý jmenovaný zužitkoval přihrávky svého mladšího bratra a po více než roce skóroval dvakrát během jednoho utkání. Populární sourozenecká dvojice, která poctivě plní články sportovních deníků podobně jako tenisový či motoristický rod Williamsových, tak přiblížila Rojiblancos ke kýžené čtvrté příčce. Athletiku se podařilo udržet vedení i navzdory tomu, že utkání dohrávali bez obou vyloučených stoperů.

Kontroverzi budící host z kádru Rudých ďáblů Mason Greenwood se v minulém kole předvedl v pozitivním světle, když se při výhře Getafe v Almeríi podílel na všech brankách svého družstva. Klub z předměstí Madridu se potřeboval spolehnout na jeho služby i proti Baskům, kteří v posledních čtyřech ligových zápasech nezvítězili. Lvům se tedy začala vzdalovat naděje na postup do Ligy mistrů, jelikož na čtvrtou příčku ztráceli šest bodů.

Na Coliseu se sice na první kloudnou akci čekalo téměř půlhodinu, když už ale přišla, stálo to za to. Po odvráceném rohovém kopu přiťukl Nico Williams míč svému bratrovi Iňakimu, který ho fantastickým způsobem zakroutil ke vzdálenější tyči. Krátce nato předvedl vynikající individuální akci domácí Greenwood, jenž se uvolnil přes jednoho z obránců a postupoval sám na bránu, jeho svižnou přízemní střelu k bližší tyči ale vykryl Unai Simón.

Krátce po poločasové přestávce se na papíře sice zopakovala situace z úvodního dějství, tentokrát ale většina zásluh připadla nahrávajícímu. Nico Williams parádně potáhl akci po pravé straně, zbavil se jednoho ze soupeřů a famózním křižným pasem z hranice šestnáctky našel nabíhajícího Iňakiho, jenž měl tentokrát se zakončením o poznání snazší práci. Azulones zdánlivě vrátila do hry až 58. minuta, kdy Yeray Álvarez ve středu hřiště zastavil rodící se domácí protiútok brankářským zákrokem rukou a po zásluze putoval do sprch.

Vzniklou početní výhodu pak zkoušel využít Greenwood, jenž načechraným centrem vybídl ke skórování Nemanju Maksimoviče, ten ale před vybíhajícím Simónem hlavičkoval jen mimo. S Basky bylo ještě hůř zhruba 10 minut před koncem, kdy se po druhé žluté kartě vykartoval i jejich druhý stoper Aitor Paredes. Nakonec je však nic z toho nemuselo mrzet, neboť hráči v modrém ani navzdory odpískané penaltě s výsledkem již nic nezmohli. Pokutový kop neproměnil Greenwood.

Getafe tak na silného soupeře ani navzdory dvojnásobné přesilovce nestačilo a skončilo bez bodů. Azulones navštíví v dalším kole 12. května Cádiz, Bilbao o den dříve doma vyzve Osasunu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
34
27
6
1
74 : 22
87
2
Girona FC
34
23
5
6
73 : 42
74
3
FC Barcelona
34
22
7
5
70 : 43
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63 : 39
67
5
Athletic Bilbao
34
17
10
7
55 : 33
61
6
Real Sociedad
34
14
12
8
48 : 35
54
7
Real Betis
34
13
13
8
43 : 39
52
8
Valencia CF
34
13
8
13
37 : 39
47
9
Villarreal CF
34
12
9
13
56 : 58
45
10
Getafe CF
34
10
13
11
41 : 47
43
11
Sevilla FC
34
10
11
13
45 : 46
41
12
Deportivo Alavés
34
11
8
15
32 : 38
41
13
CA Osasuna
34
11
6
17
37 : 51
39
14
UD Las Palmas
34
10
7
17
30 : 43
37
15
Celta Vigo
34
8
10
16
40 : 52
34
16
Rayo Vallecano
34
7
13
14
27 : 43
34
17
RCD Mallorca
34
6
14
14
27 : 40
32
18
Cádiz CF
34
4
14
16
23 : 49
26
19
Granada CF
34
4
9
21
36 : 64
21
20
UD Almería
34
2
11
21
33 : 67
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (147)

Přidat komentář
Txapeldun

Gil Manzano se snažil, ale tentokrát to nestačilo, karma (a Simón)

Getafe dohrávalo proti týhle sestavě

Unai Simón

De Marcos Prados Vesga Lekue

Raúl García Dani García Jauregizar Imanol

Reagovat
Txapeldun

tj. brankář, 3 krajní obránci, 4 střední záložníci a Raúl

Reagovat
Salfovic

Já na bráchu, brácha na mě, lidi řvali, prásk, seděl.

Reagovat
CHONG

V suchým triku, teď ještě výhra Girony...

Reagovat
Kokesh

Dnes stačí remízka

Reagovat
CHONG

Já vím, ale při prohře navíc ti klauni spadnou na třetí místo, takový bonus

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Salfovic

Sám mezi pěti a stejně ho tam lupnul. A jak se Carlo po jeho gólu bouřlivě radoval

Reagovat
Well

Je to borec, strašně dobře se na jeho hru dívá.

Reagovat
Kenneth

Radoval se vice nez pri srovnani Ramose ve finale s Atleticem a nebo golu Rodryga na 2:1 proti City.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
CHONG

Campeones

Reagovat
zidane78

Reagovat
RealC.F.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Ángel di María 22

Hotovo

Letosni vyhra v La Lize solidni, ta druha pulka sezony vysla hodne dobre. Girona je pekny oziveni, snad budou pristi rok v LM silny. Na nas sice nemeli (0:7), ale Barcelonu dvakrat sfoukli pekne, snad to druhy misto udrzi. Soucasne super, ze Xavi ze svych slov vycouval a zustane dal

Pokud my pridame vyhru v LM, tak to bude snova sezona A pokud ne, tak bude hodne povedena i tak. A pristi rok vitej Kyliane, snad ukazes v dresu Realu velky kousky.

iHala Madrid!

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Manik...

Je to tam. Při složení obrany a bez hrota.. Neskutečné.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Salfovic

Gironka Chci ji vidět v superpoháru společně s Bilbaem a Mallorcou

Reagovat
Jordi Alba

Neskutečný! Tohle by mě před necelejma 10 rokama, co jsem je začal sledovat v Segundě v životě ani ve snu nenapadlo. Každej jeden hráč včetně trenéra zaslouží jenom tu největší možnou pochvalu a uznání. Za celou historii klubu teprve 4. rok v LL a při 5. se bude hrát LM. Nejkrásnější fotbal v lize (opět). Škoda, že zrovna v zápase proti Barceloně, ale ta už má LM jasnou a Real měl titul na 99% taky. Čtyři kola do konce, 2. místo, jistota LM, 73 vstřelených branek, prozatimní nejlepší střelec ligy. Rád jsem vás kluci letos sledoval i na Montilivi a těším se tam i na LM. Hoši, Děkujem!

https://www.youtube.com/watch?v=zwV3h1vqU0A

Reagovat
Jordi Alba

Ještě bych teda dodal gratulace Realu, tam asi nemá nikdo pochyb, že zaslouženě.

Reagovat
-R2D2-

Ale že to někdo absolutně nečekal nebo je to neuvěřitelný už jistý pochyby vzbuzuje, min. u mne. Bože.

Reagovat
Jordi Alba

Já tady píšu o době 10 let mého fandění, z toho 6 bylo v druhý lize a nejlepší umístění v 1. lize bylo dvakrát 10. místo. Nepíšu tady o posledním půl roku, kde většina lidí teprve zjistila, že ten klub existuje.

Reagovat
-R2D2-

Klid, reaguju na Real..

Reagovat
Jordi Alba

Tak to nechápu ještě víc. Tam to bylo myšlený čistě tak, že vyhráli ligu zaslouženě.

Reagovat
JM

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Aldeano

Reagovat
CHONG

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
fenixLFC

no, to sa este uvidi ci budu hrat LM

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
wyqinac

proc by nemeli?

Reagovat
Salfovic

Asi si myslí, že tam mají majitelé City většinu.

Reagovat
fenixLFC

nie

Reagovat
fenixLFC

Girona’s participation in next season’s Champions League could require ratification from UEFA as the club’s majority owners are the City Football Group — who own Manchester City.

Reagovat
wyqinac

to uz bylo prave nekde dementovany, ze tu vetsinu nemaji ne?

Reagovat
fenixLFC

maju nejakych 47%, ale dalsich 16% ci kolko patri guardiolovmu bratovi. takze zas bude musiet uefa rozhodnut ci to je v poriadku

Reagovat
wyqinac

ok, dik

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Keboto

Reagovat
Elliasson

Reagovat
Nieuwendyk

Je to paráda, molt bè gracies!

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
misinho7

Campeonesss

Zatiaľ paradna sezóna, absolutne som nečakal ze to tak pôjde bez hrotaka.

Tak podme este LM

Reagovat
Aldeano

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Pharrell

Reagovat
zasranej malíř

CAMPEOOOOOOOOOOONES děkujeme do Girony a gratulace k postupu do skupiny LM ve středu zápas jednoznačně, snad to zvládneme VAMOOOS

Reagovat
zasranej malíř

zápas sezony *

Reagovat
-R2D2-

Gratulace Realu, též Gironě. Od nás hrozná sračka. Labilové v plné kráse, šup s nimi prodloužit co nejdříve.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Ed_Hazard

Lol Barcelona. To su fakt uboziaci A nakolko zostane ten klaun na lavicke tak cakam rovnaky priebeh aj v dalsej sezone

Reagovat
Kenneth

Díky šampioni

Reagovat
ratusek

Girona

Reagovat
RealC.F.

Real Madrid Díky, šampioni už jen dva krůčky a jsme opět králem Evropy

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Manik...

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
KnoxXx

Xavi

Reagovat
king23

Pique Cabron!

Reagovat
ibaRealMadrid

Poviem rovno ako je. Fandím Realu Madrid od roku 2004 a ja si neviem pomôcť, ale ja som vždy za skutočný a v podstate jediný úspech hodný radosti a eufórie považoval Ligu Majstrov.

Nič ma tak neberie ako Európa.

Za titul v LaLige som bol vždy rád, ale proste ma to nebralo, nenadchlo a ja neviem.

Po výhre v LaLige si poviem: "No super, je to v cajku. Splnené!" Plus je to fajn pocit, lebo sme predbehli Barcu, ale ...ale tým to hasne.

To čo naozaj chcem a po čom ako fanúšik túžim je proste ušatá.

Reagovat
zidane78

Mas "stastie" ze v tomto obdobi sa realu dari.Co ma povedat fanusik pred rokom 1998,kedze na to vitazstvo sa cakalo 32 rokov.LM je bonus,aspon pre mna,titul v spa. je vzdy prvorady,kedze sa drzim porekadla "vrabec v hrsti,holub na streche",a to nehovorim ze domaci titul je lahka vec.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Phillipinho

Tak to ses dost zhyckanej no

Reagovat
Neutron

tak to si uz tusim zazil to obdobie, ked sa nedarilo preliezt cez stvrtfinale, nie?

Reagovat
Messiáš

Gratulace Realu - teda kromě filcky Viniciuse za ten jeho status.. (jeho to stejně netrápí, ale i vyhrávat by se mělo umět)

Ve finale to maji celkem v suchem triku. Bez Karima jsem jim neveril, ale ty goly nahradily jini. Bellingham prestup sezony, byť teda i Dovbyk mozna by neměl být opomíjen, kor vůči té cenovce.

Pro nás sezóna k zapomenutí.

Girona nám zaslouženě nabančila, obrana zoufalá, záloha špatná. Araujo v posledních zápasech fakt špatnej, Cancelo otřesnej. Bez Frenkieho tu zálohu nikdo nedrží. Brutálně mě štve ignorace Roqueho, kterej by byl ve spoustě zápasů užitečnej.

Je hezký, jak po znovu-potvrzení Xaviho se na to zase uplně sere. Všichni pohodička, teď se to svede na Sergi Roberta, ale to, že jsme přestali hrát, nikdo řešit nebude.

Čeká nás dost krušné léto. Kromě Yamala, Cubarsiho, Gaviho, Pedriho a za mě i FDJ by měli být všichni v případě dobré nabídky postradatelní. Snad bude na kvalitního DM, protože i dnešek ukázal, že s Christensenem to hrát dlouhodobě nemůžeme.

Girona bude v LM velice příjemným osvěžením

Reagovat
Aldeano

Díky.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Mateo16

Z Gironou nemôžeš myslieť vážne, v lete tam nikto neostane

Urobia rovnakú hanbu ako Osasuna b Európe,

Reagovat
Messiáš

Věřím, že jo. Budou mít slušnej budget na léto. My jim ještě rádi vrátíme Oriola, pokud odejde Savio, tak přijde Echeverri, byť si teda upřímně myslím, že jak bude jejich vztah se City pod drobnohledem, tak těch transakcí mezi nimi bude o dost méně a třeba se podaří Savia z Troyes "vykoupit" a udržet.

Nevím, tím, že jsou pod City Group, tak je to složité. Nevím teď z hlavy, jaké jsou výkupky u Dovbyka a Tsygankova. Léto bude pro ně důležité, ale Michel dělá kus dobré práce. Věřim hlavně jemu

Reagovat
Jordi Alba

50% peněz z prodeje Tsygankova půjde do Kyjeva, u Dovbyka to bylo trošku jinak, ale taky tam je nějakej oser myslím. Jak odejde aspoň jeden z nich + Savio, tak je útok v hajzlu

nemůžeš stavět zakládání útočných akcí primárně na Coutovi, to je sebevražda.

Reagovat
Messiáš

Léto bude klíčové, ale i před sezonou odešel Bueno, Castellanos a Oriol. Věřím, že oba Ukrajinci by aspoň sezónu ještě dát mohli. Savio asi bohužel a musím říct, že i proti Barceloně hrál skvěle. Líbí se mi, že se hned zvedá a zkouší tu akci dohrát, místo toho, aby žadonil o faul

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
JM

Jaký status?

Reagovat
Well

Tak hádej...

Reagovat
Messiáš
Reagovat
CHONG

Tak to si dovolil fakt hodně.

Reagovat
JM

Nejsi trochu snowflake?

Dívám se, že to dával jako reakci na post od Realu, kde je La nueva generacion del Real Madrid a u toho seznam "mladších" hráčů a počet trofejí, co už získali.

Každopádně mi to přijde i tak jako fajn rypnuti, kdyby to fakt směřoval tam.

Respektive si to zaslouží výsměch. Borci udělali superpohár, jeli hlášky nueva era a ve finále totální hovno

Ale nemyslím to špatně, fakt mě spíš překvapilo, že tě zrovna tohle tak pobouřilo.

Reagovat
Messiáš

Ale vůbec ne. Je to prostě pičus. Dále je to pro mě uzavřeno

Xavi nebo Laporta tady od Madrilenos schytavájí mnohem větší hate a často za úplné prkotiny, tak já jsem si jen ulevil tady a je to pro mě hotové. Sám i píšu, že moje reakce se ho asi těžko nějak dotkne.

Z jeho strany je to to stejné, co dělá teď často Guti a naopak v minulosti za Barcu dělal hodně Pique. Mám raději, když ty týmy a hráči slaví pozitivně. Tady tomu trashtalku (z jakékoliv strany) jsem moc nepřišel na chuť, ale bude to časem daleko horší. Alespoň ten trend tak vypadá. Bral bych to asi i líp, kdyby to nebylo od něj.

Je to úžasný fotbalista, ale jinak se těžko hledá na něm cokoliv sympatického. A tohle všechno jde proti té rétorice, že "el solo quiere jugar futbol".

Hádám, že to tak máte i vy vůči spoustě hráčů aktuálního týmu Barcelony nebo těch skvader z minulosti. A pak jsou tu zase persony (často legendy), které prostě mají rádi/uznávájí všichni, nehledě na klubovou příslušnost.

Vám (Realu) každopádně gratuluji k titulu, všechno ostatní je křičení starého muže na mraky (obrazně řečeno, zase tak starej nejsem ) a možná zbytečná vata

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
CHONG

Každý máme to vnímání asi nastavené trochu jinak, trashtalk je za mě třeba "Piqué, cabron, saluda al campeón", ale tohle je od Vincka teda hodně soft popíchnutí.

A Xaviho nebo Laportu bych do toho vůbec netahal, ti ten hate schytávají úplně za něco jiného, to trošku srovnáváš jablka a hrušky...

Reagovat
Messiáš

Ale to neni jeho první popichnutí a Barcelona/Araujo není zdaleka jediná (oběť). Proto jsem psal, že by mi to přišlo daleko více v pohodě od koholiv jiného z týmu.

Jeho provokaterství je něco jiného než brečení Xaviho a Laporty. Ale obojí je to mimofotbalové chování, které je stejně opovrženíhodné.

Apropos, neřekl jsem nic tak dramatického, co by žádalo takhle defenzivní reakce. Pro mě to je jen poukázání na to, že aji vyhrávat se musí umět, a druhak na to, že on bude mít i díky svému chování vždycky daleko k hráčům jako je třeba Modric. Nic více v tom není

Reagovat
Gazdo

O Roqueho mam ale serioznu starost. Dost mi to pripomina situaciu Malcoma pod Valverdem kde ho Valverde proste nechcel a nebol to jeho prestup tak ho proste nestaval. Bojim sa ze toto bude podobny problem lebo neverim tomu ze u 18 rocneho chalana je problem kondicia aspon na druhe polcasy (zatial Roque vzdy behal ako sialeny takze s tym asi fakt problem nebude)

Reagovat
patas92

Z toho mála co jsem viděl mi ten Roque přišel hrozně průměrný

Reagovat
Gazdo

To ano aj mne ale proste tie prve dva goly ktore dal tak na ne mal myslim v case ked ich dal nejakych 80 min/gol? To nie je vobec zle a ked za to moze hravat taky antifutbalista ako Raphinha tak sa moze skusit aj Vitor.

Ale ano viem kam tym mieris aj mne na Vitorovi pride ze najlepsie je ked loptu nema lebo o nu skor zakopne. A na to mame uz Ferrana

Reagovat
Visca el barca

Za 125 minut ohodnotit hráče

Reagovat
patas92

Jestli je hráč dřevo poznáš i za míň

Reagovat
Messiáš

Tak on to není žádná hračička, ale výběr místa a zakončení vypadalo naopak hodně dobře.

Reagovat
patas92

Taky si pamatuju, že toho hodně spálil. Nevím, podle mě je to ten typ fotbalisty co vyčnívá a je schopný v mladém věku hrát mezi muži, protože je po fyzické stránce hotový fotbalista, ale fotbalově to je jinak průměr.

Reagovat
Visca el barca

Hodnotit hráče po 120 minutách Vinicius vypadal 2-3 roky jako splašený tele a dnes to je superstar,

Reagovat
patas92

U něj si hned viděl hbitost a šikovnost s míčem. Já mu samozřejmě fandím a snad se pletu, ale z toho mála jsem tam žádného wonderkida neviděl, no

Reagovat
Visca el barca

Já bych si prostě na hodnocení počkal. Letošek stál celkově celej za hovno od začátku až dokonce. Už ať je 15. prosinec a vrátíme se na Camp Nou. Mně osobně hodně vadí i ten stadion. Proto jsem letos na FCB ani nebyl.

Reagovat
Messiáš

Na druhou stranu za ty prachy jsem asi čekal více, alespoň opticky to opravdu nevypadalo bůhvíjak..

Reagovat
Gazdo

Tak opticky dobre nevyzera ani na Youtube a tam teda spravis highlights video aj takemu telatu ako je Emre Mor Roque bude presne ten typ futbalistu ktory ked bude davat goly tak bude dobre a akonahle prestane tak bude kotva. Snad to teda bude celokarierny sniper ala Lewandowski lebo inak nas cakaju tazke casy

Reagovat
imp.

Rika clovek, co si delal obrazek o Endrickovi na zaklade dvou pratelaku.

Reagovat
Messiáš

Souhlasím. Mě to přijde jako nějaká osobní rozepře a potenciální vendeta Xaviho k Decovi.

Lewa by hlavně potřeboval někoho, kdo mu bude šlapat na paty.

Marc Guiu je možná solidní náhrada, ale ani ten už žádnou minutaz nemá.

Malcoma jsme aspoň byli schopni hned střelit, moc nevím, jestli tohle bude platit i tady

Reagovat
Gazdo

Roqueho si myslim ze sme schopni strelit keby sme do toho sli aj ked nie asi za taku palku ako sme za neho dali.

Co sa tyka Guiuho tak tam som snad este viac skepticky ako v pripade Roqueho. Marc ma zatial nicim nezaujal a podla mna bude rad ak bude hravat v LaLige vobec

Reagovat
Gazdo

A este dve veci - Roberto tam fakt nema co robit to je parodia na futbalistu a ked som to pozeral a vylozene sa na neho zameriaval tak som pocitoval az fyzicky bolest. Ten jeho pohyb kde je casto krat uplne mimo pozicie, nahravky len na istotu dozadu idealne hned vratit hracovi ktory mi nahral a popri tom len to jeho gestikulovanie.. otras

S predajmi suhlasim hoci ja by som bol za 100 mega ochotny pustit aj Pedriho. Ja proste neverim tomu ze este niekedy bude v plnom zdravi

Reagovat
Tony Stark

Xavi: “Against Real Madrid and Girona we were better in all four games but we didn’t win…"

Reagovat
Well

Tohle nemuze myslet vážně...

Reagovat
Salfovic

Jsou to morální vítězové La Ligy

Reagovat
zidane78

Suhlasim a prajem im to kazdu sezonu

Reagovat
CHONG

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
-R2D2-

hm

Reagovat
misinho7

Reagovat
patas92

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
Manik...

Reagovat
pingla

Reagovat
zidane78

Reagovat
vilp

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Referee©

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat
JM

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Freedo

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Ángel di María 22

rekl bych, ze to misi byt vymyslena citace, ale uz se ten klaun nastesti ukazal dost na to, abych pochyboval o ten bobostech co vypousti

Se queda

Reagovat
Breze

Nie je to doslovna citacia, ale naozaj tp povedal.

Reagovat
Gazdo

Och boze a toto sme predlzili

Reagovat
misinho7

Reagovat
Manik...

Reagovat
Al Capone

Reagovat
Mass

Na držení míče?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
GEGE

Gratulace Carlo

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Mateo16

Franco Mastantuono (16) has decided to join Real Madrid. @relevo

Niaky názor na neho? Ja ho nemám ale dúfam ze bude oproti Valverdem upravte a bude viac technický

Príchod ma v lete 2025

Reagovat
Messiáš

On je pravé křídlo nebo podhrot. Vypadá dost dobře, co jsem viděl. Hračička, míč pořád u nohy, přitom to není prcek s nízkým těžištěm. Když s ním budete dobře pracovat, tak bude výbornej. Měl by se ještě vyhrát v Riveru.

Mě se líbí hodně, hlavně bych rád měl nějakého talentovaného Argentince v klubu a ne furt Brazilce

Reagovat
Mateo16
Reagovat
Mateo16
Reagovat
herbage

Lepší jak Endrick

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele