základní část, 14. kolo
05.12.2009 13:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Falkirk FC - Rangers FC 1:3

Rangers jsou znovu v čele skotské ligy, v sobotním utkání totiž vyhráli nad Falkirkem 3:1 a dočasně se posunuli na první místo tabulky před Celtic. Významné jubileum si připsal Kris Boyd, který už má na svém kontě 151 gólů.

Poprvé od září se do základní sestavy Rangers postavil obránce Madjid Bougherra, kterého ze hry vyřadil pozdní návrat z reprezentačních zápasů a neprofesionální chování. Oproti poslednímu zápasu byli kromě něj zpět v sestavě Miller, Thomson a Novo. Na straně Falkirku chyběl v základní jedenáctce pouze Danijel Marceta, kterého nahradil Pedro Pele. Ale byli to hosté, kdo se po sedmnácti minutách hry ujal vedení, Bougherra poslal nízký centr k Boydovi, pro kterého nebyl problém poslat míč do brány, 0:1.

Boyd měl poté šanci zvýšit vedení Rangers, když dostal přesnou přihrávku od Millera, sám proti Olejnikovi ale neuspěl. Ke střele se dostali i Lee McCulloch, jenž ale mířil pouze napříč pokutovým územím a Novo, který nevyzrál na Olejnika. Blízko vyrovnání byl na druhé straně Arfield, McGregor ale zachoval chladnou hlavu a nohou zabránil gólové střele. Místo vyrovnání brzy přišel druhý gól Rangers, ve 36. minutě našel Davis Millera, ten přihrál do běhu Boydovi a kanonýr hostů zblízka překonal brankáře Falkirku, 0:2.

Domácím se do poločasu podařilo alespoň snížit, Mitchellův roh totiž dostal Moutinho a přesnou střelou nedal McGregorovi šanci. Rangers se krátce po přestávce mohli vrátit do dvougólového vedení, Thomson totiž z volného kopu našel před bránou Nova, Olejnik ale jeho příležitost zarazil dobrým zákrokem. Blízko brance byl i Thomson, jeho střelu ale zastavila tyč.

Hattricku nakonec Boyd nedosáhl, dvacet minut před koncem utkání ho totiž nahradil Lafferty. Boyd mohl být ještě více zklamán, když dvě minuty po jeho odchodu ze hřiště Barr fauloval Beasleyho a Miller mohl kopat penaltu, kterou by jinak zahrával právě Boyd. Miller si ale poradil a zvýšil vedení Rangers na 3:1. Čtvrtému gólu už Olejnik zabránil, Lafferty ho hlavičkou nepřekonal.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele