Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

semifinále
08.02.2021 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Lewandowski dvěma trefami nasměroval Bayern přes Al Ahlí do finále MS klubů

Fotbalisté Bayernu překonali nepříjemné nástrahy s cestováním na tento šampionát nejlepších klubů světa, v semifinále si poradili dle papírových předpokladů s africkým gigantem Al Ahlí a radovali se v katarském Rajjánu z postupu do finále, v němž narazí na mexický UANL. O góly se postaral neproduktivnější šutér týmu Robert Lewandowski, a to v obou poločasech.

Před tímhle soubojem se museli svěřenci trenéra Hanse-Dietera Flicka vypořádat především s vlastními potížemi ohledně odletu na turnaj, neboť do dějiště nakonec dorazili o několik hodin později, než bylo původně plánováno. I tak však potvrdili proti egyptskému mistrovi roli favorita. Drželi více míč na kopačkách, vyprodukovali skoro pětkrát více střel na bránu.

A konečný úspěch se jim tak logicky nevyhnul, byť soupeř, vedený jihoafrickým trenérem Pitsem Mosimanem, nevyinkasoval nějaký tvrdý debakl. Na hřiště vstoupili El Shayateen El Homr v očekávané sestavě, možná že v útoku trochu překvapivě nastoupil Mahmoud Kahraba místo Waltera Bwalyy, jenž byl ve čtvrtfinále proti Duhailu docela aktivním mužem na place.

Stern des Südens určitě hodně dodala na klidu docela brzká vstřelená branka ze 17. minuty. Byť Bayern vstoupil do zápasu trochu ospale, svou první větší příležitost přetavil ve vedení, to když Coman z úhlu nevypálil nejideálněji, nakonec ovšem míč dostal na zadní tyčku ke Gnabrymu, ten ho přenechal Lewandowskému, který následně propálil vše, co stálo před ním.

Ve 27. minutě se pokoušel mnichovský výběr svůj náskok navýšit, leč Marc Roca pouze ztroskotal na připraveném gólmanovi Mohamedovi El Shenawym, ve 37. minutě neskóroval ani Lewandowski, jehož lob skončil nad bránou. A ve 40. minutě se pokoušel zapsat na střeleckou listinu taktéž Davies, jenže svoje mířidla neseřídil tak, jak by bylo zkrátka potřeba.

Ve druhém dějství se Die Roten snažili hlavně o udržování těsného odstupu od svého soka. Al Ahlí se prakticky do žádné tutovky nepropracovalo, ba naopak mohlo být rádo, že se třeba v 57. minutě nepodařilo zacílit Müllerovi. O svém vítězství rozhodl Bayern až pět minut před koncem, Saného oblouček zužitkoval Lewandowski, jenž mohl mířit do zcela odkryté branky.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, bbc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Rich

0-3

Reagovat
Heresy

0:5

Reagovat
Jardman

2:7

Reagovat
Bayern +

Neuer - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Roca - Gnabry, Müller, Coman - Lewa

Roca

Gnabry

Hernandez

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda ze hraci Al-ahly pred branou casto prekazeli sami sobe, nebo jim chybela razance ci presnost v zakonceni. Tempo hry ktere po vetsinu zapasu udrzeli, prechody do utoku, souboje 1 na 1 etc. super podivana, navic s divaky snad bude na co koukat i ve finalovych zapasech

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele