30.05.202413:58

Vyškov by hrál první ligu v Ďolíčku

Pokud by se Vyškovu v baráži o první ligu podařilo vyřadit Karvinou, už má jasno, kde by našel náhradu za drnovický azyl. Svěřenci trenéra Jana Kameníka by nejvyšší soutěž hráli v Ďolíčku. "Ano, mezi Bohemians a Vyškovem existuje dohoda o pronájmu Ďolíčku v případě postupu do první ligy. Stejně jako tomu bylo v případě Pardubic," potvrdil tiskový mluvčí vršovického klubu Petr Koukal.

isport.cz
30.05.202408:40

Fortelný před odchodem do Dukly

Spartě se z hostování v Sigmě Olomouc vrátí Jan Fortelný, jenž by měl obratem letenský celek znovu opustit. Pětadvacetiletý záložník má namířeno do Dukly, která se podle portálu "infotbal.cz" s jeho mateřským klubem domluvila na přestupu za zhruba 5 milionů korun.

infotbal.cz
29.05.202417:56

Alli na cestě do Baníku Ostrava

Zbrojovce Brno se po hostování v Českých Budějovicích vrátí Wale Musa Alli, takřka jistě se však bude znovu stěhovat. Podle serveru "idnes.cz" chce 23letého křídelníka ostravský Baník, který již zahájil jednání.

idnes.cz
29.05.202410:18

Ocenění pro Duklu a rezervu Olomouce

Výsledky anket LFA za ročník 2023/24 pro FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU:

Nejlepší hráč: Jakub Hora (Dukla Praha)
Nejlepší trenér: Tomáš Janotka (Sigma Olomouc B)

fnliga.cz
25.05.202419:59

Zlín sestupuje z nejvyšší soutěže

Zlín prohrál v Jablonci a sestupuje z české nejvyšší soutěži, v baráži se o prvoligovou příslušnost poperou Karviná a České Budějovice.

25.05.202419:12

Příbram sestupuje ze druhé ligy

Příbram padá ze druhé nejvyšší české soutěže, k záchraně jí dnes nestačila ani výhra nad Vyškovem.

24.05.202420:22

Zápotočný jedná s Opavou

Opava, která je kolo před koncem F:NL až na jedenácté pozici a se sezonou se bude loučit poslední květnovou sobotu domácím soubojem s Jihlavou, už podle informací inFotbal.cz sehnala trenérskou náhradu za Miloslava Brožka. Do Slezska, kde jsou doma například Vaněček, Omale, Kopečný či Janoščín, by mohl zamířit Tomáš Zápotočný, který je po svém konci v Dynamu České Budějovice bez práce již téměř šest měsíců. U semifinalistů letošního MOL Cupu by se měl třiačtyřicetiletý odborník se čtyřmi mezinárodními starty za Česko hlásit před startem letní přípravy.

efotbal.cz
21.05.202417:59

Český rozhlas zvítězil v tendru

Výběrové řízení na audiokomentáře první a druhé ligy vyhrál Český rozhlas. Vítězem ho vyhlásila Ligová fotbalová asociace (LFA). Tendr byl vypsán na konci března a týká se následujících tří sezon obou domácích celostátních soutěží.

Český rozhlas je veřejnoprávní institucí provozující celoplošné rozhlasové vysílání na území Česka. Licenci pro audiokomentáře utkání získal počínaje ročníkem 2024/25 do sezony 2026/27. Soutěž proběhla dvoukolově a jediným hodnotícím kritériem byla předložená cena. Vítěz podal nejvýhodnější nabídku, cena tentokrát nebyla zveřejněna.

LFA pokračuje ve vyhlašování vítězů z tendrů na vybraná audiovizuální práva. Výběrové řízení na streamování první fotbalové ligy pro účely kurzového sázení mimo území České republiky již dříve vyhrála společnost Pragosport. Ročně za to zaplatí nižší desítky milionů korun, licence se v tomto případě týká následujících pěti sezon.

V prvním tendru na vybraná audiovizuální práva pro domácí trh získal domácí český profesionální fotbal částku přesahující 430 milionů korun. Dohromady s tendrem na generální partnerství, který ovládla sázková společnost Chance, tedy bude od sezony 2024/25 pracovat s částkou okolo 700 milionů korun. Výběrová řízení na audiovizuální práva ještě neskončila.

Aktuální ročník finišuje s generálním partnerem Fortunou. Sázková kancelář byla titulárním partnerem první a druhé ligy od sezony 2018/19 a podle odhadů médií přispívala částkou téměř 80 milionů korun ročně.

ČTK
19.05.202420:36

Brno se po výhře definitivně zachránilo

Brno až nyní získalo druholigovou jistotu i pro příští sezonu. Zbrojovka vedla v nedělním předposledním kole české druhé nejvyšší soutěže nad již jistě sestupující Kroměříží o čtyři góly, potom však poslední tým tabulky třikrát skóroval. Domácí se v oslabení se o výhru ještě obávali, nakonec však dotáhli své počínání do úspěšného konce.

ČTK
12.05.202419:04

Dukla Praha postupuje

Dukla Praha si znovu zahraje českou nejvyšší soutěž. Postup si zajistila výhrou nad Prostějovem 3:2 a v tabulce se před ní může dostat už jenom rezervní tým Olomouce.

11.05.202423:19

Vyškov a Táborsko s jistotou baráže

Fotbalisté Vyškova a Táborska mají díky dnešním výsledkům 28. kola druhé ligy jistotu, že si zahrají nejhůře baráž o nejvyšší soutěž. Oba celky v redukovaném pořadí bez B-týmů, které do boje o postup mezi elitu zasáhnout nemohou, neskončí hůře než třetí. Definitivu sestupu má po dnešní remíze 1:1 s Chrudimí nováček soutěže z Kroměříže. Stejným výsledkem se rozešly i Příbram v záchranářském duelu s Jihlavou a Líšeň v brněnském derby se Zbrojovkou.

ČTK
09.05.202411:41

Příbram propustila trenéra Bednáře

Příbram, účastník druhé české nejvyšší soutěže, podnikla na závěr sezóny změnu na trenérském postu. Vedení středočeského celku odvolalo kouče Romana Bednáře i jeho asistenta Jakuba Krištofka. Tým nově převezmou Jiří Kohout s pobočníky Dominikem Maškem a Tomášem Wágnerem. "Jdeme příbramskou cestou,” vzkázal šéf klubu Jaroslav Starka.

twitter.com/fkpribram
08.05.202420:56

Dukla může o víkendu slavit postup

Dukla zvítězila ve vloženém 27. kole druhé ligy v Chrudimi 2:0 a po příštím utkání už může slavit návrat do nejvyšší soutěže. Pražané využili nečekané porážky Vyškova s Jihlavou 0:1 a z prvního místa v tabulce mají před třetími Moravany už sedmibodový náskok. Na druhou příčku poskočila po vítězství 3:0 ve Vlašimi olomoucká rezerva, která ztrácí na Duklu pět bodů, ale kvůli účasti A-mužstva Sigmy v lize mezi elitu projít nemůže. Blízko sestupu je poslední Kroměříž.

ČTK
06.05.202420:13

Janotka trenérem měsíce ve FNL

Sigma Olomouc B v dubnu vyhrála všech pět zápasů Fotbalové národní ligy, Tomáš Janotka proto zaslouženě ovládl anketu trenér měsíce druhé nejvyšší soutěže.

fnliga.cz
06.05.202418:12

Šiler hráčem měsíce ve FNL

Nejlepším hráčem dubna ve Fotbalové národní lize se stal Radek Šiler ze Sparty Praha B. Devatenáctiletý útočník ve zmíněném období nastoupil do čtyř druholigových zápasů, v nichž se čtyřikrát zapsal mezi střelce.

fnliga.cz
06.05.202413:06

Pardubice oslovily Hyského

Martin Hyský pravděpodobně po třech letech odejde z Vlašimi a posune se do nejvyšší soutěže. Osmačtyřicetiletý trenér podle serveru "infotbal.cz" absolvoval schůzku s Pardubicemi, před několika týdny se mluvilo také o zájmu Sigmy Olomouc.

infotbal.cz
03.05.202419:22

Brno na jaře poprvé zvítězilo venku

Fotbalisté Brna v úvodním utkání 26. kola druhé ligy zvítězili v Příbrami 2:0 a připsali si první jarní výhru na hřištích soupeřů. Zatímco Zbrojovka se po duelu dvou exligových týmů posunula do klidnějších pater tabulky, Středočeši se dál drží jen čtyři body nad sestupovými příčkami. Brno již v prvním poločase přišlo o obránce Šurala, který musel odstoupit se zlomeným nosem. Nahradil ho zkušený záložník Štepanovský. Ačkoliv je hrajícím asistentem v divizním béčku a v druhé nejvyšší soutěži nastoupil teprve potřetí v sezoně, stal se hrdinou zápasu. Ve druhé půli si připsal dvě asistence, po jeho přihrávkách skórovali Alijagič a Potočný. Příbram dál marně čeká na první domácí výhru v novém roce, bez vítězství celkem zůstává již pět kol.

ČTK
02.05.202418:28

Brno platí pokutu za fanoušky

Rasistických reakcí se podle komise dopustili fanoušci Zbrojovky Brno v duelu 24. kola druhé ligy proti Vyškovu. V součtu s použitím pyrotechniky to klubu z jihomoravské metropole vyneslo pokutu 60 tisíc korun.

ČTK
29.04.202421:05

Duel v Opavě přesunutý na neděli

Jednu kosmetickou úpravu nahlásila Ligová fotbalová asociace, řídící v Česku profesionální soutěže, k termínu druholigového utkání mezi Opavou a Vyškovem. Duel v rámci 28. kola se měl původně uskutečnit v sobotu 11. května, výkop byl naplánovaný na pátou hodinu odpolední. Oba týmy se ale nakonec střetnou o 24 hodin později, tedy až v neděli.

twitter.com/LFAcze
27.04.202413:04

Mašek zazářil v utkání s Příbramí

Mimořádný výkon předvedl devatenáctiletý útočník Lukáš Mašek, který vstřelil čtyři góly a Chrudim porazila Příbram 6:3. Příbram se brzy ujala v Chrudimi vedení o dvě branky, ani to však Středočechům ve velké přestřelce nestačilo.

ČTK

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele