37. kolo
19.05.2024 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Denzel Dumfries (© AFP)

Lazio narušilo oslavy Interu, radost Římanů z jistoty Evropské ligy oddálil Dumfries

Fotbalisté Lazia remizovali ve 37. kole Serie A s Interem 1:1, a ještě si tak musí počkat na definitivní pojistku postupu do Evropské ligy. Domácí tým po většinu duelu dotahoval rozdíl ve skóre, jelikož se krátce po půlhodině hry trefil Daiči Kamada. Nerazzurri však druhou porážku před vlastním publikem v ročníku nedopustili, protože chvíli před koncem vyrovnal střídající Denzel Dumfries. Jeho zásah tak zvedl náladu fanouškům, kteří se mohli těšit na závěrečný ceremoniál, v němž hráči převzali jubilejní 20. trofej pro vítěze italské nejvyšší soutěže.

Loňský finalista Ligy mistrů již nějakou dobu věděl, že má titul v kapse. I tak si až na ojedinělý zkrat se Sassuolem udržoval skvostnou ligovou formu. Důkazem bylo deklasování Frosinone pěti góly v minulém kole. Lazio sice mělo v posledních pěti zápasech druhou nejlepší formu celé Serie A, udržet však na uzdě nejlepšího střelce ligy Lautara Martíneze a jeho kolegy bylo výzvou nejvyššího kalibru.

První domácí hráč, který se ocitl v jasné gólovce, byl Marcus Thuram, jeho samostatný únik ovšem zneškodnil Ivan Provedel. Krátce nato si na druhé straně navedl míč na střelu Taty Castellanos. Mířil sice přesně k tyči, jeho gólu ale předcházel ofsajd. Ostrý projektil vypálil ve 27. minutě zevnitř vápna Federico Dimarco, fantasticky však zasáhl Provedel. Po následném rohu dostal 26letý Ital druhý pokus, jenže proti dalekonosné dělovce předvedl Provedel ještě hezčí zákrok. První platný gól tak opravdu padl z kopaček hostů, když z osy hřiště za hranou půlkruhu napřáhl ve 32. minutě Kamada.

Po klidném úvodu druhé půle dvakrát vážně zahrozili hráči Interu. Nejdříve předvedl další perfektní zákrok Provedel, když vyrazil na roh hlavičku Nicola Barelly. Po následné rozehrávce zamířil do tyče Martínez. Na druhé straně těsně minul brankovou konstrukci přízemní ranou Matías Vecino. Nakonec se Inter dočkal vyrovnání, když v 87. minutě centroval na zadní tyč Alexis Sánchez a ve skrumáži těl se nejvýše do vzduchu vyšplhal Dumfries.

Inter tak v předposledním kole jen remizoval. Vítěznou tečku za sezonou se pokusí udělat 26. května na hřišti Verony, Lazio vyzve ve stejný den doma Sassuolo.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele