37. kolo
19.05.2024 15:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů Frosinone (© AFP)

Marocké duo v pravý čas vykouzlilo první venkovní vítězství Frosinone

Fotbalisté Frosinone výrazně zvýšili své šance na udržení se v elitní italské soutěži, když ve 37. kole Serie A porazili domácí Monzu 1:0. O jediný gól utkání se už v deváté minutě postarala dvojice Maročanů, když Abdou Harroui našel hlavu Walida Cheddiry, který bez problémů vstřelil svůj sedmý gól v sezoně. Monza se i kvůli jistému umístění ve středu tabulky nehnala bezhlavě za vyrovnáním a umožnila soupeři zapsat vůbec první venkovní vítězství v aktuálním ročníku.

Frosinone čekal v Lombardii klíčový souboj o setrvání mezi italskou elitou, jelikož svou pozici nad sestupovým pásmem hájilo jen díky lepším vzájemným zápasům s Empoli. Celek z regionu Lazio mohl ke kýženým bodům nasměrovat Marco Brescianini, bývalý hráč Monzy, jenž se gólem a asistencí podílel na poslední výhře Giallazzurri. Domácí sezonu už jen dohrávali, jelikož byli pevně usídleni ve středu tabulky.

Úvod zápasu nastínil, komu v závěru letošního ročníku ještě o něco jde. Už v deváté minutě totiž hostující Harroui nadvakrát odcentroval míč, který si našel Cheddira a hlavou jej usměrnil do sítě. Přibližně o čtvrt hodiny později se asistent u prvního gólu dostal do obrovské příležitosti, když se ocitl sám ve velkém vápně. Jeho střelu však díky včasnému výběhu zneškodnil Alessandro Sorrentino. V samotném závěru první půle mohl ofenzivně spící Monzu probudit Andrea Colpani, který ale po centru z levé strany hlavičkoval balon pouze do tyče.

Po změně stran se dlouho čekalo na gólovou šanci, protože oba týmy byly spíše stažené do obrany. Až po hodině hry to na stadionu zadunělo, když po špatné rozehrávce Brianzoli vypálil zpoza šestnáctky Cheddira, jeho pokus však skončil na tyči. Poté se hra znovu uklidnila a ačkoliv byli na balonu častěji domácí, skóre se jim nedařilo změnit. Pevná obrana Leoni zůstala neoblomná až do konce zápasu, a hosté si tak poprvé v sezoně odvezli tři body ze hřiště soupeře.

Frosinone se tak důležitým vítězstvím přiblížilo záchraně. Závěrečné kolo jej čeká 26. května proti Udinese, Monza zakončí sezonu ve stejný den na hřišti Juventusu.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele