36. kolo
05.05.2024 15:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Cole Palmer (© AFP)

Chelsea dominantní výhrou prodloužila nelichotivou bilanci Moyese na Stamford Bridge

Fotbalisté Chelsea porazili ve 36. kole Premier League na vlastním hřišti West Ham 5:0. K vítězství nasměroval domácí v 15. minutě Cole Palmer, jenž se v letošní sezoně přímo podílel již na 30 brankách svého týmu, což se do věku 21 let podařilo v historii soutěže jen dalším dvěma hráčům. Modří svůj náskok i díky dvougólovému Nicolasovi Jacksonovi ještě čtyřikrát navýšili. Výsledek pak nepřekvapil hostujícího kouče Davida Moyese, který v roli trenéra nevyhrál na Stamford Bridge ani na 19. pokus. U špatného výkonu Kladivářů byli od úvodního hvizdu i čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal.

Blues ve čtvrteční dohrávce potvrdili vynikající domácí formu, když zdolali odvěkého rivala z Tottenhamu. S tím musel být spokojený především lodivod Chelsea Mauricio Pochettino, jenž v minulosti vedl právě Kohouty. Nyní na modré čekal další trápící se městský rival, kterému mohli prodloužit sérii ligových nevýher na čtyři a definitivně ho odstřihnout z bojů o poháry.

Jako první využil výraznou převahu favorita Palmer, jenž v 15. minutě dorazil zblokované zakončení Jacksona nechytatelně k levé tyči. Bleskově odpovědět se pokusil Jarrod Bowen, po centru od rohového praporku však hlavou jen orazítkoval břevno. Následně směrem dopředu opět hrozila pouze Chelsea, která se navýšení náskoku dočkala na konci úvodní půlhodiny zásluhou Conora Gallaghera. Kapitán domácích z voleje uklidil odražený míč přesně do dolního rohu. Skvělý výkon ozdobili Blues třetím zásahem ve 36. minutě, kdy pobídku loučícího se Thiaga Silvy doklepl do sítě Noni Madueke. V závěru poločasu ještě oběma brankářům pomohla horní tyč, do níž pálili Gallagher a na opačné straně podruhé v zápase i smolař Bowen.

Tým ze západního Londýna nepolevil ani po změně stran a již ve 48. minutě zasadil bezmocným Kladivářům další ránu. Aktivní Madueke oslovil po fantastickém průnikovém pasu od Trevoha Chalobaha dobíhajícího Jacksona, jenž pohlednou akci jednoduše zakončil do prázdné brány. V 79. minutě si vybral další porci smůly Bowen, jehož tečovaný pokus opět skončil na břevně. Jen o pár okamžiků později naopak popáté propukla gólová radost v táboře modrých, když výborně hrající Jackson suverénně proměnil samostatný únik.

Chelsea tedy zvítězila i ve druhém domácím městském derby v řadě. Příštím soupeřem Blues bude 11. května Nottingham, West Ham ve stejný den přivítá Luton.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Do třetice všeho zlýho. Další hořká OSTUDA, na níž nic nemění tři Bowenovy trefy do konstrukce.

Ukrutný debakl po zoufalým a odfláknutýmu výkonu. Domácí lehce skórovali přes naši neuvěřitelnou obranu. Postavit Zoumu a Ogbyhu vedle sebe by měli Moyesovi zakázat.

Tým je v rozkladu a novýho trenéra čeká moře práce. Podmínkou je ovšem masívní obměna hráčskýho kádru včetně schopných náhradníků. Jinými slovy dohnat a předehnat to, na co jsme se neuvěřitelně vykašlali na přelomu roku.

A teď s Lutonem, který bude hrát o bytí.

Už aby to skončilo!

COYI!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele