36. kolo
04.05.2024 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Brentford Community Stadium (© AFP)

Uvolněný Brentford oslavil jistotu záchrany v poklidné sousedské atmosféře

Fotbalisté Brentfordu remizovali v utkání 36. kola Premier League, jež nabídlo jen minimum nedovolených zákroků, na vlastním hřišti s Fulhamem 0:0. Včely byly nejblíže ke skórování ve 13. minutě, kdy tečovaná rána Bryana Mbeuma orazítkovala břevno. Chalupáři si na stadionu, který od jejich domovského stánku dělí jen něco málo přes 10 kilometrů, počkali na svou šanci do druhé půle, jenže Raúl Jiménez ve snaze vsítit svůj premiérový gól v roce 2024 přestřelil.

Brentford kroutil v Premier League třetí ročník a již bylo rozhodnuto o tom, že tentokrát bude jeho bodový zisk na konci sezony dosud nejhorší. Vrásky na čele to ale dělalo fanouškům jen do minulého víkendu, kdy porážka Lutonu ve Wolverhamptonu rozhodla na dálku o setrvání Včel mezi anglickou smetánkou. Fulham dorazil na hřiště londýnského rivala s touhou odčinit potupnou srpnovou domácí prohru 0:3.

Důležitý krok k odplatě mohl zařídit v osmé minutě Alex Iwobi, který ovšem razantním pokusem z hranice vápna o kousek přestřelil. Krátce nato se po rychlém brejku dostal na druhé straně k zakončení Mbeumo, jeho tečovaná rána však skončila na břevně a dorážku Keanea Lewise-Pottera pokryl Bernd Leno. Svižný úvod vystřídala na Brentford Community Stadium dlouhá pasáž bez šance, během které byl k vidění spíše tuhý boj o střed pole. Až krátce před odchodem do kabin znovu nadějně pálil Lewis-Potter, o gólovou radost ho ale připravil skvělý skluz jednoho z obránců.

Nastolený trend z prvního poločasu pokračoval i po návratu z kabin a oba celky se soustředily především na pevnou defenzivu. Ta domácí zachybovala v 74. minutě, kdy mohl o osudu utkání z ojedinělé šance rozhodnout osamocený Jiménez, v pokutovém území ale trestuhodně přestřelil. Tempo nakonec nezvýšily ani střídání obou trenérů, a duel tak v poklidu dospěl ke smírnému konci.

Fulham tak dokázal na hřišti Brentfordu bodovat v součtu s druhou nejvyšší soutěží poprvé od roku 2016. V příštím kole přivítá 11. května Manchester City, Včely se představí o den později v Bournemouthu.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele