3. kolo
27.07.2013 19:30 CET
6 : 2
(4:2)

Reportáž

Spartak Myjava - Spartak Trnava 6:2

Kanonádu gólov videli diváci aj na Kopaniciach, kde o body bojovali dva Spartaky. Šesť gólov v sieti toho trnavského znamená, že bílí andeli pokračujú v slabučkých výkonoch aj v aktuálnej sezóne! Fantastický výsledok dosiahli hráči Myjavy, ktorí sa už z prehry proti Dukle očividne spamätali a v dvoch dueloch dokopy zaznamenali už sedem gólov.

Prispel k tomu, samozrejme, hlavne dnešný zápas. Trnava sa však ako keby nepoučila z vlaňajška a naďalej predvádza výkony hodnej tretej ligy. Nevydarená ostatná sezóna teda zrejme vôbec nebola náhoda. Veď Spartak inkasoval už 9 gólov a z troch duelov má na konte dve prehry (tri body brali len v divokom zápase proti Trenčínu, kde hostia dohrali oslabení o dvoch hráčov).

Pozitívom v drese Jarábkovcov bol návrat do zostavy Miroslava Karhana a ten sa mohol tešiť so spoluhráčmi z gólu už po štyroch minútach. Pekná akcia, na konci ktorej bol Procházka však v sieti neskončila. O päť minút však prišlo korenie futbalu predsa len v prospech hostí. Hodek si po peknej narážačke vychutnal obranu a zblízka prestrelil Solničku - 0:1. Ich radosť však dlho netrvala. Už o štyri minúty sa vo vzdušnom súboji s brankárom Rusovom presadil Kosík a do opustenej brány vďaka tomu vyrovnal Černáček. Po štvťhodine sa už-už dostával do ďalšej šance Hodek, ale Solnička mu tentoraz skórovať nedovolil. Naopak, radovali sa opäť Myjavčania. Po brejku sa k lopte na ľavej strane dostal Pekár, Karhan ho nebránil a preto padol gól po krásnej strele k žrdi. Šancu nemal ani brankár Rusov - 2:1.

Pár minút na to musela Myjava čeliť nepríjemným hrozbám svojho súpera, ale v brejku napokon opäť skórovali Hudecovci. Pomohla im k tomu opäť lajdácka obrana Trnavy, ale aj majstrovstvo rýchleho protiútoku. Šulek dostal loptu napravo, pohral sa s obrancom a vystrelil k bližšej žrdi, kde nemal Rusov nárok - 3:1. Lenže Myjava následne zaspala v obrane. Pekná lopta na Štepanovského do behu bola čitateľná, ale ani Solnička a ani Černáček nemali pri tejto šanci čisté svedomie. Bývalý hráč Slovana a Senica napriek ťažkej pozícii z uhla okamžite znížil na 3:2. Hra sa na pár minút upokojila, ale v závere polčasu sa opäť menilo skóre. Do otvorenej obrany Trnavy sa rútil Sládek, mal dostatok času na to, aby si loptu spracoval a ešte aj preloboval vybiehajúceho Rusova - 4:2.

V slovenských pomeroch nevídané prvopolčasové skóre pozývalo na skvelú hru aj v pokračovaní duelu po prestávke. Myjava však hlavne svoju hru kontrolovala a už sa ani zďaleka také gólové hody nekonali. Obe obrany sa značne upokojili, no po hodine hry si priestor na skórovanie predsa len domáci našli. To už bol v bráne striedajúci Filipko, ale ani on eufórii Kopaničiarov nemohol zabrániť. Pekná nahrávka zo stredu ihriska od Bruška našla Šuleka a proti gólmanovi placírkou uspel - 5:2. Duel sa následne niesol v pokojnom tempe, Trnava značne rezignovala a snažila sa dohrať duel už bez ďalších malérov. Vypredaný štadión si zápas vychutnával a diváci sa peknou hrou svojich miláčikov museli nadchýnať. V 88. minúte sa červenočírni mohli opäť dostať k slovu, ale ani natrikrát Solničku po trme-vrme vo vápne neprekonali. Preto trestali v poslednej minúte opäť Hudecovci. Aktívny Pekár potiahol akciu na pravej strane, presnou nahrávkou našiel striedajúceho Daniela a ten z prvej k žrdi nedal šancu gólmanovi Filipkovi - 6:2. Na Myjava sa tak bude iste do rána oslavovať, naopak, "slávnejší" Spartak pokračuje v biednych výkonoch.

Autor: Ľubomír Hudačko

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Ebola SVK

čo žéééé

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne sme im dali. Karhan si rozlúčku s futbalovou kariérou predstavoval asi trochu ináč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele