5. kolo
10.08.2013 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Spartak Myjava - FK Senica 2:2

Divoké derby ako sa patrí! Miestami to však protagonisti preháňali a na Kopaniciach sme videli aj nešportové zákroky. Výsledkom toho bola aj červená karta, no hlavne štyri góly, po dva v sieti oboch brankárov a vynikajúce atmosféra. Prvýkrát sa v Corgoň lige medzi úhlavnými sokmi zrodila remíza.

Prvá šanca prišla na kopačky Myjavy už po troch minútach, ale Černáček sa namiesto zakončenia zrazil s brankárom, ktorého otrasenie na chvíľu vyradilo z hry. V 13. minúte nedal futbalu korenie ani Kukoľ, to sa prezentoval veľmi peknou strelou v dobrej šanci. O pár minút posielal strelu nad bránu Pelegríni. Šulla teda nekapituloval ani po tejto možnosti. Bruško z priameho kopu následne mieril dobrou ranou len presne na brankára Senice. Aktivita domácim sa teda vyplatila a to po polhodine hry. Pekná akcia Pelegríniho, ktorý spolupracoval s kolegami z útoku vyústila do strely v páde od Pekára a to znamenalo úvodný gól - 1:0. Seničania zrejme niesli inkasovanie ťažko, minimálne kapitán Kóňa. V jednom zo súbojov po rohu nešportovo atakoval Kosíka, čo si ale rozhodca nevšimol. Mala to byť jasná červená karta a tak DK SFZ by mala riešiť minimálne 5-zápasový trest. Z gólu sa však domáci dlho netešili. Už o päť minút prišiel do vápna Spartaka výborný center, ktorý Pekár nepokryl a osamotený Pavlík zblízka pohodlne vyrovnal. Na konci polčasu vygradovala nervozita a po ďalšom nešportovom zákroku šiel predčasne pod sprchy po červenej karte Bruško.

Divoký prvý polčas tak mal na svedomí zaujímavé momenty na oboch stranách, plný štadión sa teda mal na čo tešiť aj v pokračovaní dueli po zmene strán. Myjave však vstup doň vôbec nevyšiel. Center z ľavej strany na Pirošku vôbec nepokryli a kanonierovi v páde už len stačilo usmerniť loptu do siete - 1:2. Piroška tak zaznamenal gól aj vo štvrtom kole po sebe. Jirásek mohol v 53. minúte zvýšiť vedenie, ale krásnu strelu do siete neposlal. Obstrelením mieril tesne vedľa. Spartak sa však po hodine hry predsa len dočkal. Kukoľ predviedol peknú individuálnu akciu, odcentroval do vápna, kde číhal Urgela. V ťažkej pozícii však namieril presne a Šulla nemal nárok - 2:2. V 70. minúte sa vyznamenal pre zmenu Solnička, keď hasil výbornú strelu Jiráska. Misky váh na stranu Senice nenaklonil ani o dve minúty Kalabiška, Solnička vytiahol ďalší skvelý zákrok. Oslabená Myjava čelila šanci hostí aj desať minút pred koncom a to keď Diarrassouba vo veľkej šanci mieril tesne vedľa brány. Nepresadil sa ani Piroška hneď na to po dobrej strele z hranice vápna. V závere sa duel už len dohrával a tímy sa rozišli po bode.

Autor: Ľubomír Hudačko

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
frezi

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:4 poďme senica, ale hlavne nech je dobrý futbal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele