24. kolo
29.03.2014 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Nitra hladko zdolala Myjavu

Tréner Ladislav Hudec našiel na svojho bývalého zamestnávateľa správny recept. Jeho zverenci totiž Myjavu jednoznačne zdolali rozdielom triedy 3:0.

Úvod duelu nebol príliš oslnivý, hralo sa predovšetkým v strede poľa, kde sa obe mužstvá navyše dopúšťali množstva nepresností. Vážnejšiu šancu sme zaznamenali v 12. minúte, kedy sa po Mikušovej spätnej prihrávke odrazila loptu ku Špalekovi, no jeho pokus z voleja opečiatkoval len ľavú žrď. Ľavá konštrukcia brány zvonila o niekoľko sekúnd aj na druhej strane. Po prudkom centri Šuleka si loptu na vlastnú bránu nasmeroval Harbuľák a toho od vlastenca delili milimetre. Nitrania boli v nasledujúcich minútach mierne aktívnejší a za svoju snahu sa tesne po polhodine hry dočkali gólu. Úvodný gól strelil Matúš Mikúš, ktorý premenil nariadenú jedenástku po faule Beňa - 1:0. Vzápätí mohol vyrovnať Erik Daniel, no jeho strieľaný center nastrelil brvno domácej bránky. Vzápätí mali kopaničiari ďalšie nádejné akcie, no tie už nedokázali doviezť do úspešného konca.

Druhý polčas mal totožný úvod ako ten prvý. Hralo sa najmä medzi šestnástkami a rozohrávky oboch tímov boli dosť nepresné. Domáci však dokázali skórovať hneď z prvej vydarenej akcie. V 59. minúte Böhm krásnou prihrávkou vysunul Mikuša, ktorý už zoči-voči Solničkovi uspel - 2:0. Spartak sa následne očividne snažil skorigovať stav, no vo finálnej fáze im to príliš nešlo. Práve naopak to bola Nitra, ktorá dokázala v závere zvýšiť na rozdiel triedy. Dlhý výkop si na pravej strane prebral kreatívny Cléber a ten následnou krásnou krížnou strelou nedal Solničkovi žiadnu šancu - 3:0. V závere zápasu sa už nič vážne neudialo a Nitra si tak po jasnom víťazstve 3:0 nad Myjavou pripisuje veľmi dôležité tri body.

Autor: Filip Kubaliak

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele