Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga D - skupina 1, 3. kolo
10.10.2020 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Andorra opět neskórovala, s Maltou se rozešla smírně

Oba dva sobotní soupeři toužili ve čtvrté výkonnostní kategorii po prvním vítězství v tomto ročníku Ligy národů, jenomže v nepříliš zajímavém utkání na národním stadionu v Andoře branka nepadla a oba protivníci tak získali pouze bod. Domácí výběr proto zůstal na posledním čtvrtém místě se skóre 0:1, hosté jsou momentálně třetí a za druhým Lotyšskem zaostávají o bod, na vedoucí Faerské ostrovy už mají manko propastných pěti bodů.

Hosté podle očekávání tvořili hru a balón měli na kopačkách téměř z pětašedesáti procent, jenomže střelecky svého rivala nepředčili. Za devadesát minut byly k vidění jen dva střelecké pokusy mezi tři tyče a z tohoto pohledu je tak nerozhodný výsledek naprosto zasloužený. Přitom vše se mohlo vyvíjet zcela jinak, kdyby mírně favorizovaná Malta proměnila nabídnutou šanci již ze sedmé minuty.

Na pravém křídle se dokázal uvolnit Camenzuli, který svým nadýchaným centem vyzval ke skórování nabíhajícího Mbonga. Brankář Gómes na míč těsně nedosáhl, ovšem hlavičkující útočník Birkirkary selhal a mířil příliš vysoko. Pak se až do konce úvodního dějství nedařil oběma konkurentům přechod na útočnou polovinu a hra se prakticky přesunula do blízkosti půlící čáry, největší příležitost se zrodila šest minut po změně stran.

Z ničeho nic mohla rozhodnout Andorra, když po chybné rozehrávce Malty převzal balón Martínez a nikým neatakován zkusil vystřelit z dvaceti metrů, jeho přízemní pokus proskákal o decimetry vedle pravé konstrukce a gólman Bonello vůbec nereagoval. S přibývajícím časem bylo znát, že ani jeden celek nechce udělat chybu a k ničemu nebezpečnému již nedošlo.

Malta příště zavítá do Lotyšska a určitě se pokusí vyhoupnout na solidní druhou příčku, tu mu ale přisoudí pouze vítězství. Andorra bude hrát na půdě Faerských ostrovů a jakýkoli bodový zisk by byl považován za velkou senzaci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele