37. kolo
19.05.2024 19:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Osasuny (© AFP)

Sympatický výkon přinesl Osasuně historické vítězství na stadionu Atlétika

Osasuna porazila ve 37. kole LaLigy Atlético Madrid 4:1, a radovala se tak z vůbec první výhry na Estadio Metropolitano. Od úvodu aktivně hrající celek z Pamplony poslal ve 26. minutě do vedení dvougólový Raúl García, na jehož trefu navázal na začátku druhého dějství Aimar Oroz. Domácí sice dokázali snížit zásluhou Álvara Moraty, jenže další branku na rozdíl od soupeře nepřidali, a hosté tak poprvé od konce března získali tři body.

Osasunu nečekaly v hlavním městě zářivé vyhlídky, když s Atlétikem držela ostudnou sérii 11 proher v řadě. Ani poslední výsledky týmu z Pamplony nenapovídaly jinému scénáři, jelikož se jeho poslední vítězství v lize datovalo až do 30. března. Naopak Los Colchoneros jistě motivovala kolísavá forma třetí Girony, na kterou už ztráceli pouhé dva body. V ofenzivě se navíc probudil Antoine Griezmann, jenž v minulém kole sestřelil hattrickem Getafe.

Aktivněji do zápasu překvapivě vstoupili trápící se hosté, kteří však z úvodního sledu rohových kopů výraznější šanci nevytěžili. Do střeleckých příležitostí se ale nedostávali ani Los Colchoneros, jejichž pokusy o prolomení obrany soupeře kazily nepřesnosti. První zajímavější moment přišel až ve 26. minutě a hned přinesl úvodní gól zápasu.

Po standardní situaci se k míči dostal Alejandro Catena, přesnou hlavičkou našel Raúla Garcíu, a ten z bezprostřední blízkosti chladnokrevně překonal Jana Oblaka. Z domácích hráčů působil nejaktivněji Samuel Lino, který ve 41. minutě technickou střelou orazítkoval tyč. Ještě větší šanci srovnat skóre měl v závěru úvodního dějství Griezmann, jenže v obrovské šanci selhal. V nastavení prvního poločasu pak po parádní střele střídajícího Oroze zazvonila tyč i za Oblakem.

Po poločasové přestávce poslal domácí kouč Diego Simeone na trávník Moratu, který hned po svém vstupu na hřiště začal trápit hostující defenzivu. Pozadu ale nechtěli zůstat ani Zrzci, kteří znovu udeřili v 52. minutě. Po centru z pravé strany se dostal k zakončení Lucas Torró, jehož střelu Oblak ke své smůle vyrazil pouze k Orozovi, který míč dorazil do odkryté branky.

Tempo zápasu výrazně vzrostlo a o další tři minuty později snížil po rychlé akci Morata. I nadále se hrál ofenzivní fotbal a blízko vyrovnání byl Griezmann, jehož střela jen těsně minula hostující branku. Hosté byli při svém počínání výrazně produktivnější, v 64. minutě našel Jesús Areso přesným přízemním centrem Raúla Garcíu, který nedal Oblakovi šanci. V závěru dovršil povedené vystoupení Los Rojillos krásnou střelou Torró.

Osasuna tak hodila nepříznivé výsledky za hlavu a odjela z Madridu se třemi body. Na překvapivou výhru se pokusí navázat 25. května, kdy přivítá Villarreal. Atlético ve stejný den zamíří na stadion Realu Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele