19.05.202419:24

Horejš: Bylo to těžké utkání

Hradec Králové má v závěru sezony skvělou formu o potvrdil to i v Teplicích, vyhrál 1:0 a nadále může snít sen o Konferenční lize. "Bylo to těžké utkání. Teplice do něj vstoupily lépe, naopak my hodně kazili rozehrávku. Museli jsme změnit organizaci hry směrem do defenzivy a další věci jsme si řekli o přestávce, což nám pomohlo. V závěru přišla komplikace v podobě červené karty, přesto jsme i v početní nevýhodě překlopili zápas na svou stranu. Za Matěje Koubka jsem rád, odvádí dobrou práci na tréninku. Gól si zasloužil a je to pro něj další motivace. Na konci nás soupeř dostal pod tlak, musím ocenit kluky, jak to zvládli. Jsme ale teprve v poločase, pořád je to 50 na 50. Věřím, že to doma před plným stadionem dotáhneme," říká trenér David Horejš.

ČTK
19.05.202419:01

FORTUNA:LIGA - výsledky

Výsledky dnešních zápasů české ligy: České Budějovice - Jablonec 2:2 (33. Ondrášek, 36. Tranziska - 38. Náprstek, 43. Kratochvíl), Pardubice - Karviná 4:0 (33., 51. a 54. Krobot, 43. Daněk), Zlín - Bohemians 1905 1:2 (17. Černín z penalty - 13. z penalty a 74. Prekop).

19.05.202418:46

Frťala: Porážka nás nesmírně mrzí

Teplice mají po dnešním odpoledni podstatně dále do playoff o Konferenční ligu, doma proti Hradci nezužitkovaly početní převahu a prohrály 0:1. "Porážka nás nesmírně mrzí. Vstup do zápasu jsme měli výborný, pak se to trochu srovnalo, ale i ve druhé půli jsme byli lepším týmem. Soupeř měl jednu tutovku a pak jsme bohužel obdrželi branku z rychlého protiútoku. Kromě inkasovaného gólu nemám, co bych klukům vytknul. Předvedli jsme fanouškům v posledním domácím zápase kvalitní hru, to byl náš cíl. Na Hradec jsme zatím nenašli recept, za týden máme ještě jeden pokus v odvetě. Pořád je šance, i když soupeř je v domácím prostředí hodně nebezpečný, navíc je v euforii," hodnotil utkání trenér Zdenko Frťala.

ČTK
19.05.202416:59

Hradec vyhrál v Teplicích

Výsledek prvního semifinále playoff o předkolo Konferenční ligy: Teplice - Hradec 0:1 (88. Koubek).

19.05.202412:57

Kuchta dvanáctým čtyřgólovým střelcem

Sparta v sobotu obhájila titul po jednoznačné výhře na půdě Mladé Boleslavi, výraznou měrou se přitom na konečném vítězství podílel český útočník Jan Kuchta, který čtyřikrát skóroval. Ten se stal dvanáctým hráčem v samostatné historii české nejvyšší soutěže, který v jednom utkání vstřelil minimálně čtyři branky. Jedenáct hráčů včetně něho zůstalo na čtyřech trefách, pouze sparťan Lafata vsítil v sezoně 2015/16 v jednom duelu pět gólů při výhře 5:0 nad Jihlavou.

ČTK
19.05.202412:17

Jindřišek se do důchodu nechystá

Josef Jindřišek v české nejvyšší soutěži dost možná ještě neřekl poslední slovo. 43letý záložník má v Bohemians 1905 smlouvu do konce června a stále má chuť, v pražském klubu by chtěl pokračovat.

infotbal.cz
19.05.202408:21

Zlín může získat sestupovou jistotu

V české nejvyšší soutěži v neděli může být vyluštěna hlavní tajenka, za určitých okolností může ve 4. kole skupiny o záchranu sestoupit Zlín. "Ševci" ztrácejí na dně tabulky bod na České Budějovice a dva body na čtrnáctou Karvinou. Pokud doma neporazí již zachráněné Bohemians 1905, mohou v případě úspěchu obou konkurentů získat definitivu posledního místa.

Také České Budějovice přivítají již zachráněný tým, doma nastoupí proti Jablonci. Nováček soutěže z Karviné se představí v Pardubicích, na které ztrácí pět bodů. Východočechům stačí k záchraně remíza. Do druhé ligy přímo sestoupí jen nejhorší celek, mužstva na 14. a 15. pozici čeká baráž.

Úvodním duelem začne v neděli finále skupiny o Evropu mezi Teplicemi a Hradcem Králové. Vítěz si poté zahraje s pátým týmem skupiny o titul kvalifikační utkání o účast v Konferenční lize.

ČTK
18.05.202421:45

Policie řeší sparťanské fanoušky

Fanoušci po vítězném fotbalovém zápase Sparty, kterým obhájila ligový titul, vběhli v Mladé Boleslavi na plochu stadionu. Zasahovala policie. Několik lidí je podezřelých z výtržnictví. Jejich počet se ještě může změnit, zásah budou policisté ještě vyhodnocovat, řekla ČTK policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Za bezpečnost na stadionu podle policejní mluvčí ručí pořadatelé a až poté, kdy vyhodnotí, že může nastat riziková situace, pak na jejich vyzvání vstupuje policie. A protože pořadatelé měli informace, že by mohl nastat nějaký incident, policii oslovili. Ke konci zápasu se proto podél východní i protilehlé tribuny rozestavili pořadatelé, které doplnili těžkooděnci. Chtěli tím zabránit rozsáhlému vstupu fanoušků na trávník. Několik desítek lidí se i tak na hřiště dostalo. "Následně byli vyzváni, aby toho zanechali, jinak dojde k použití donucovacích prostředků," popsala Schneeweissová. Jelikož fanoušci neuposlechli, policisté zakročili.

Zároveň podle mluvčí použili nepovolenou pyrotechniku. Situace na stadionu se poté zklidnila. "Policie bude situaci nadále monitorovat i na odjezdových cestách," doplnila Schneeweissová.

Sparta dnes zvítězila hlavně díky čtyřem gólům Jana Kuchty 5:0 a udržela čtyřbodový náskok před Slavií, která v souběžně hraném duelu vyhrála na Slovácku 2:1.

ČTK
18.05.202421:32

Koubek si pochvaloval rotaci sestavou

Plzeň hostila Baník Ostrava a trenér Miroslav Koubek se rozhodl protočit sestavu. Šanci před blížícím se finále poháru dostala řada náhradníků, i proto skončil duel remízou 1:1. "Chtěli jsme Baník eliminovat v jeho silné zbrani, rychlém přechodu do protiútoku. Nechali jsme ho, ať se víc trápí s naším obranným blokem. Myslím, že kromě gólu a jedné příležitosti v prvním poločase jsme ho do šancí nepustili. Zvládli jsme trochu ulevit některým hráčům základní sestavy a zároveň před finále poháru rozehrát prakticky všechny naše hráče," nechal se slyšet Koubek.

ČTK
18.05.202421:24

Hapal: Chyběla trocha více odvahy

Baník Ostrava remizoval v Plzni a polepšil si v boji o evropské poháry, k udržení páté pozice mu za týden postačí remíza se Slováckem. "V zápase nám chybělo trochu více odvahy a mohli jsme z toho možná vytěžit ještě víc. Mohli jsme ale i prohrát. Měli jsme první velkou šanci v úvodu utkání, kdy Buchtič (Buchta) trefil gólmana. Remíza je asi zasloužená, pro nás podle těch ostatních výsledků může hrát důležitou roli. Chtěli jsme vyhrát, to se nám nepovedlo, takže trochu zklamání. Věřím, že do posledního zápasu se mužstvo ještě více semkne, bude odvážnější dopředu a dokážeme to doma urvat," hodnotil trenér Pavel Hapal.

ČTK
18.05.202420:57

Trpišovský: Je to zasloužené vítězství

Slavia si v předposledním kole sezony připsala další tři body, ulovila je na půdě Slovácka. "Od začátku jsme měli spoustu šancí, zahazovali jsme jednu za druhou. První poločas jsme byli velmi aktivní a ve druhé půli jsme se dostávali před bránu ještě lépe. Je to zasloužené vítězství a od nás velice dobrý výkon, lepší produktivita by nám udělala zápas jednodušší. Výsledek Sparty jsme nesledovali, nemohli jsme to ovlivnit. Chtěli jsme hlavně zvládnout své utkání, je to naše práce a povinnost vůči lidem, kteří nás přijeli podpořit," prohlásil trenér Jindřich Trpišovský.

ČTK
18.05.202420:44

Priske: Po prvním gólu se mi ulevilo

Suverénně zakončila Sparta své mistrovské tažení. V Mladé Boleslavi dominovala, zisk titulu podtrhla výhrou 5:0. "Po prvním gólu se mi ulevilo. Před utkáním jsem měl dobrý pocit, bylo to tak celý týden. V úterý jsme porazili Ostravu, pak jsme doufali, že Slavia bude mít problémy s Plzní. Ve středu jsme si užili krásné odpoledne v O2 areně (na mistrovství světa v hokeji), přestože Dánové s Čechy prohráli. Když jsem tam o den později kluky viděl, věděl jsem, že dnes vyhrajeme a že to bude přesvědčivé při vší úctě k Mladé Boleslavi, která si v této sezoně vede velmi dobře a má skvělé hráče. Máme velmi kvalitní kádr, který střílí spoustu branek a je hodně silný v útoku. První gól vám vždycky v takové situaci pomůže, protože jsou to nervy, když bojujete o titul," řekl trenér Brian Priske.

ČTK
18.05.202418:55

FORTUNA:LIGA - výsledky

Výsledky dnešních zápasů české ligy: Mladá Boleslav - Sparta 0:5 (20., 23., 35. a 50. Kuchta, 78. Vydra), Slovácko - Slavia 1:2 (65. vlastní Zima - 62. Holeš, 71. Chytil), Viktoria Plzeň - Ostrava 1:1 (49. Vydra - 67. Buchta).

18.05.202408:21

Sparta může obhájit titul

Fotbalisté Sparty mohou dnes obhájit ligový titul. Pokud zvítězí v Mladé Boleslavi, nemusejí se ohlížet na zbývající výsledky. Slavia, která ztrácí na pražského rivala čtyři body, se představí na hřišti Slovácka. V 17:00 začne i třetí zápas předposledního kola nadstavbové části skupiny o titul Plzeň - Ostrava. Sparťané v úterý ve vloženém kole porazili Baník 2:1, v lize podeváté po sobě bodovali a v Mladé Boleslavi by dnes rádi boj o titul definitivně rozhodli. Naposledy dokázali obhájit mistrovský pohár v sezoně 2000/01, kdy ovládli nejvyšší soutěž popáté za sebou. Coby nejúspěšnější tým české historie mohou získat celkově 38. titul a čtrnáctý od rozdělení federace.

ČTK
17.05.202412:18

FORTUNA:LIGA - ideální sestava

Ideální sestava 33. kola české ligy: Letáček (Ostrava) - Zmrzlý (Slavia), Kalabiška (Slovácko), Polidar (Jablonec) - Čavoš (Karviná), Kratochvíl (Jablonec), Budínský (Karviná), Juroška (Slovácko) - Náprstek (Jablonec), Mikuš (Karviná), Birmančevič (Sparta).

Livesport
16.05.202420:08

Musíme dvakrát vyhrát, nabádá Červenka

Zlín remizoval 1:1 s Českými Budějovicemi a dvě kola před koncem zůstává na posledním místě FORTUNA.LIGY. "V prvním poločase to nebyl za naší strany dobrý fotbal. Byli jsme nepřesní, chyběl nám drajv a maximální nasazení. Rozehra nebyla kvalitní, neviděl jsem tam průnikovky a ochotu pustit se do kombinačních akcí. Po inkasovaném gólu jsme sestavu prostřídali, přišla změna v pohybu, agresivitě a zaslouženě jsme vyrovnali. Přibrzdilo nás vyloučení. I v oslabení jsme měli šance, ale nedokázali jsme je využít a proto zápas skončil 1:1. Pořád ale máme situaci ve svých rukou. Musíme dvakrát vyhrát, což je pro nás velká výzva," uvedl po zápase zlínský kouč Bronislav Červenka.

ČTK
16.05.202419:07

Sparta hlásí tradičně vyprodáno

Sparta se na konci května utká v posledním kole nadstavby české nejvyšší soutěže s Plzní a při čtvrtečním odpoledni se pochlubila na sociální síti X poměrně tradiční zprávou. Tenhle duel proti západočeskému rivalovi bude vyprodaný, obdobně jako několik předchozích zápasů na Letné.

twitter.com/ACSparta_CZ
16.05.202418:56

FORTUNA:LIGA - výsledky

Výsledky dnešních zápasů české ligy: Bohemians - Karviná 1:3 (20. Matoušek - 48. Mikuš, 53. Budínský, 89. Čavoš), Jablonec - Pardubice 3:0 (64. Polidar, 78. Kratochvíl, 87. Náprstek), Zlín - České Budějovice 1:1 (62. Žák - 52. Tranziska).

16.05.202418:41

Řezník po třinácti sezónách v Plzni končí

Plzeň se rozloučí s jednou ze svých velkých ikon. Celkem třináct sezón strávil pětatřicetiletý obránce Radim Řezník v dresu Viktorky, po sezóně mu ovšem vyprší smlouva a nová spolupráce obnovena nebude. V sobotu čeká západočeský celek poslední domácí zápas proti Baníku, právě z Ostravy tehdy Řezník v roce 2011 do Štruncových sadů dorazil.

fcviktoria.cz
16.05.202418:08

Slavia vyfasovala pokutu 200 tisíc

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) potrestala Slavii za masivní použití pyrotechniky v domácím utkání 1. kola nadstavbové skupiny o titul s Ostravou (5:0) pokutou 200 tisíc korun. Informovala o tom v komuniké. Kromě toho uložila pokuty i dalším třem klubům kvůli chování jejich příznivců v nadstavbových zápasech. České Budějovice po duelu s Bohemians 1905 zaplatí 40 tisíc korun, Sparta po utkání na Slovácku 30 tisíc korun a Ostrava za souboj na Slavii 20 tisíc korun.

ČTK

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele