Další články

Birmančević se ze Sparty odrazil až k návratu do reprezentace. Jsem šťastný, co jsem tady dokázal, řekl

Když před rokem Veljko Birmančević přicházel do Sparty, nenapadlo by ho, že by mohl vyhrát anketu o nejlepšího hráče sezony v české lize. Soustředil se hlavně na to, aby po angažmá v Toulouse znovu začal pravidelně nastupovat. Šestadvacetiletý srbský křídelník posbíral nejvíce bodů v soutěži a pomohl Pražanům k obhajobě titulu a také k zisku domácího poháru. V rozhovoru s novináři uvedl, že mu angažmá ve Spartě sedlo i proto, že potřebuje hrát za týmy, které bojují o trofeje.

Sparta zveřejnila nabídku za nový stadion na Strahově. FAČR by během 30 let obdržela 1,7 miliardy korun

Pražská Sparta nabízí Fotbalové asociaci ČR za to, že bude moci na Strahově postavit místo chátrajícího stadionu Evžena Rošického novou arénu 1,7 miliardy korun formou třicetiletého nájmu. Na sociální síti X to uvedl generální ředitel letenského klubu Tomáš Křivda. Částku 95 milionů korun by úřadující ligový mistr vyplatil ihned po podpisu smlouvy.

Ocenění putují na Letnou: Hráčem sezony se stal Birmančević, trenérům vládl Priske

Nejlepším hráčem končící sezony první ligy byl poprvé zvolen srbský křídelník Veljko Birmančević, který pomohl Spartě k obhajobě titulu. V hlasování trenérů, kapitánů a vybraných novinářů zvítězil před plzeňským Pavlem Šulcem a Oscarem Dorleym ze Slavie. Letenští ovládli i kategorii o nejlepšího trenéra, podruhé za sebou zvítězil jejich dánský kouč Brian Priske.

Sparta může udělat další krok k novému stadionu. FAČR ji bude schvalovat jako vítěze soutěže

Ve čtvrtek se v Olomouci uskuteční 26. řádná valná hromada Fotbalové asociace ČR (FAČR). Stejně jako v předchozích dvou letech bude nevolební. Delegáti budou mimo jiné potvrzovat pražskou Spartu jako vítěze soutěže o využití areálu na Strahově, kde by Letenští chtěli postavit nový stadion.

Prožil úspěšnou sezónu v béčku, povýšil do áčka. Janotka je novým trenérem Olomouce

Novým trenérem fotbalistů Olomouce se stal Tomáš Janotka, který doposud vedl druholigový B-tým Sigmy. S klubem podepsal smlouvu na neurčito. Hanáci o tom informovali na svém webu. Pro Janotku půjde o první trenérské angažmá v nejvyšší soutěži.

Double, ale i rozlučka s kapitánem aneb Události 5. kola nadstavby FORTUNA:LIGY

Páté kolo nadstavby FORTUNA:LIGY přineslo rozuzlení letošní ligové sezony. Baník Ostrava si zajistil postup do kvalifikace o Konferenční ligu, jelikož porazil Slovácko 6:0. Hlavní konkurent Slezanů v boji o čtvrtou příčku Mladá Boleslav totiž v Edenu padl s domácí Slavií také vysoko 0:4.

Ladislav Takács je volným hráčem, Ostrava s ním neprodlouží smlouvu

Ladislav Takács opouští Ostravu. Sedmadvacetiletý defenzivní záložník nebo stoper odejde z Baníku v červenci jako volný hráč. Klub to oznámil na svém webu.

Záložník Traoré po ročním působení opouští Viktorii Plzeň

Ibrahim Traoré po ročním působení opouští Viktorii Plzeň. Pětatřicetiletému záložníkovi z Pobřeží slonoviny končí se závěrem sezony smlouva a na západě Čech nebude pokračovat. Plzeňský prvoligový klub o tom informoval na svém webu.

Sezónní ankety pro Spartu, Slavii a Plzeň, cenu mají Kuchta, Birmančevič, Hranáč a Staněk

Útočníkem sezony v české nejvyšší soutěži byl v anketě Ligové fotbalové asociace zvolen Jan Kuchta, který pomohl Spartě obhájit titul. Pražský klub měl ve svém středu i nejlepšího záložníka, jímž se stal Veljko Birmančevič. Obráncům kraloval Robin Hranáč z Plzně a gólmanům Jindřich Staněk, jenž ročník rozdělil mezi západočeský celek a Slavii. Výsledky doprovodných anket dnes v tiskové zprávě oznámila LFA, která v Česku řídí profesionální soutěže. Hlavní kategorie vyhlásí ve čtvrtek.

Sparta neměla kopat penaltu. Jurečkovy góly platily správně, zhodnotila komise

Sparta v nedělním závěrečném kole prvoligové nadstavby proti Plzni neměla po souboji Ángela Preciada s hostujícím Lukášem Červem zahrávat penaltu. Sudí Jan Všetečka nařízením pokutového kopu chyboval, uvedla v komuniké po víkendových zápasech komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR. V duelu Slavie s Mladou Boleslaví rozhodčí správně uznali obě branky domácího Václava Jurečky, neboť nebylo průkazné, zda se nacházel v ofsajdu.

Plzeň neprodlouží smlouvu s Klimentem. Půjdeme jinou cestou, zaznělo z klubu

Jan Kliment po dvou letech opouští Viktorii Plzeň. Třicetiletému útočníkovi na západě Čech končí se závěrem sezony smlouva a prvoligový klub ji s ním neprodlouží. Viktoria o tom informovala na svých internetových stránkách.

Komise zahájila řízení s Plzní a Spartou za násilnosti po finále poháru

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) dnes zahájila řízení s Viktorií Plzeň a Spartou Praha po středečním finále domácího poháru. Po skončení utkání na západě Čech vnikli na hrací plochu fanoušci obou táborů a došlo k několika potyčkám.

Pardubice mají nového trenéra, na lavičku usedne Saňák

Vedení Pardubic se povedlo rychle vyřešit otázku nového trenéra. U kormidla východočeského klubu po sezoně skončil Radoslav Kováč, jeho nástupcem byl podle očekávání jmenován Jiří Saňák.

Jeden ze strůjců úspěchu na odchodu? Priskeho údajně lanaří Feyenoord

Dvě sezony, tři trofeje. Brian Priske (47) prožívá po příchodu do Sparty fantastické profesní období, za nějž po zásluze sklízí potlesk. Ten už se však nerozlíhá pouze na Letné, ale také v zahraničí.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele