základní část, 4. kolo
01.09.2023 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Nijmegenu (© NEC Nijmegen)

Sparta prodloužila svou neporazitelnost, remíza s Nijmegenem je však pro ni ztrátou

Rotterdamská Sparta vstoupila do tohoto ročníku více než dobře a stejně jako v loňské sezóně svými výkony překvapuje, ovšem s páteční předehrávkou 4. kola úplně spokojena být nemůže. Do zápasu s Nijmegenem vstupovala jako favorit, jenže papírové předpoklady nenaplnila a nakonec může být ráda, že bere alespoň bod. Hosté naopak navázali na minulou výhru s Waalwijkem (3:0) a přiblížili se ke klidnému středu tabulky.

Domácí celek má zatím na kontě osm bodů a v tuto chvíli je pátý, NEC se po vůbec prvním nerozhodném výsledku v tomto ročníku vyhouplo na třináctou příčku se čtyřmi body. První poločas tohoto duelu příliš zajímavých momentů nepřinesl, za zmínku stojí jen jedna gólová možnost po necelé čtvrthodině hry. Vytvořili si ji domácí, když se z hranice šestnáctky opřel do balónu Neghli, nicméně brankář Cillessen vytáhl famózní reflexivní zákrok jednoruč.

Po změně stran se obrázek hry zpočátku neměnil, hosté však z ničeho nic udeřili v 56. minutě. Do vedení je dostal teprve jednadvacetiletý záložník Dirk Proper, jenž po získání míče elegantně obešel bránícího protihráče a pak po zemi zavěsil přímo k protější tyči kolem marně se natahujícího gólmana Olije. Sparta od tohoto momentu zvýšila obrátky, ale dlouho se nemohla k ničemu dostat.

Vysvobození se nakonec dočkala v 80. minutě. Vracející se Baas totiž velmi neobratně podrazil střídajícího Clementa a rozhodčí Gözübüyük bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil dvaadvacetiletý norský záložník Joshua Kitolano a netradičním dloubákem doprostřed branky dokonale přelstil bezmocného Cillessena. Pak se až do závěrečného hvizdu nic zásadního nestalo a na nerozhodném výsledku se tedy nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele