základní část, 34. kolo
19.05.2024 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Michael Brouwer (© AFP)

Heracles na závěr remizovalo s Fortunou a zajistilo si záchranu v Eredivisii

Nováček z Almela si po sérii porážek v posledních týdnech zkomplikoval svou situaci v boji o záchranu, nicméně před posledním kolem s Fortunou měl situaci ve svých rukách a nakonec se po bezbrankové remíze nemusel ohlížet na výsledky ostatních dvou konkurentů Excelsioru s Waalwijkem. Heracles to nakonec zvládlo a s třiatřiceti body obsadilo konečnou čtrnáctou příčku, klub ze Sittardu poskočil na desáté místo s osmatřiceti body.

Tento nedělní duel dle očekávání probíhal v hodně opatrném duchu a svěřenci trenéra Erwina van de Looie především nechtěli udělat žádnou chybu v defenzívě. Ten určitě sledoval vývoj obou rivalů (Excelsior i Waalwijk prohrál) a musel ho těšit, nicméně sám určitě nechtěl nic ponechat náhodě. Úvodní dějství bylo střelecky přeci jen o něco aktivnější, avšak oba brankáři Brouwer ani Hendriks neměli příliš práce.

Hostující lodivod Danny Buijs oproti ostatním utkáním výrazně obměnil sestavu a dal šanci několika mladíkům, nicméně k úplnému propadu výkonosti nedošlo. Hosté se mohli z ničeho nic dostat do vedení po necelé hodině hry, ale táhlou střelu Vity ze střední distance vyškrábl do zámezí pozorný Brouwer.

Domácí si vytvořili svou největší možnost tohoto klání v 76. minutě, kdy nebezpečný projektil Engelse skvěle odvrátil jednoruč do strany pozorný Hendriks. Heracles poté doslova vyhlíželo závěrečný hvizd a po jeho zaznění se všem příznivcům jistě ulevilo, remíza byla vzhledem k průběhu naprosto zasloužená.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele