základní část, 32. kolo
03.05.2024 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rodrigo Guth (© AFP)

Go Ahead se po remíze v Sittardu přiblížilo k play-off o Konferenční ligu

Fortuna si v minulém kole definitivně zajistila setrvání v nejvyšší soutěži i pro nadcházející ročník a teď proti ambicióznímu Go Ahead předvedla o něco lepší výkon než před týdnem proti jistě sestupujícímu Vitesse (2:3), ovšem i přes výraznou střeleckou převahu (26:6) gól nedala a s vyzyvatelem z Deventeru se tedy rozešla smírně v bezbrankovém poměru. V tabulce Eredivisie tedy zůstává na jedenácté pozici se šestatřiceti body.

Hosté znovu nepředvedli kdovíjak oslnivý výkon a v nejvyšší nizozemské soutěži nevyhráli popáté za sebou, i přesto si upevnili devátou pozici se třiačtyřiceti body a dvě kola před koncem drží před desátým Heerenveenem téměř nedostižný šestibodový náskok. První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl a za zmínku stojí jen pokus Willumssona z 23. minuty, který s přehledem zneškodnil pozorný gólman Koopmans.

Islandský špílmachr znovu zahrozil přesně po odehrané hodině, jenže tentokráte pálil příliš vysoko. V závěrečné půlhodině se však obrázek hry změnil a na trávníku byl mnohem aktivnější klub ze Sittardu. Nejprve v 63. minutě zahrozil Sierhuis, jenž pálil o několik decimetrů vedle levé tyče, vzápětí razantní hlavičku stejného hráče brilantně zneškodnil pozorný gólman De Lange.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem nebezpečně napřáhl z hranice pokutového území Peterson, ovšem na bravurního De Langeho si nepřišel. Největší šance této páteční předehrávky 32. kola se zrodila až v 87. minutě, jelikož Rosier po rohovém kopu hlavičkoval do břevna.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele