základní část, 32. kolo
03.05.2024 20:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů Heerenveenu (© AFP)

Heerenveen neproměnil v závěru penaltu a pohárová Evropa se mu opět vzdálila

Heerenveen v předehrávce 32. kola plnil úlohu mírného favorita na půdě nováčka z Almere, ovšem po nezajímavém prvním poločase bleskově prohrával hned zkraje toho druhého. Postupem času se přeci jen dostal do tempa a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem srovnal, v předposlední minutě navíc mohl otočit vývoj z pokutového kopu, jenomže exekutor Thom Haye v klíčový okamžik selhal a na nerozhodném výsledku se tedy nic nezměnilo.

Fríský celek tak nedokázal odčinit nedávný debakl s PSV (0:8) a s velkou pravděpodobností se do play-off o předkolo Konferenční ligy neprobojuje, protože mu stále patří desátá příčka se sedmatřiceti body a za devátým Go Ahead i osmou Spartou zaostává o šest bodů, což se ve zbývajících dvou duelech bude stahovat velmi obtížně. Almere naopak po třinácté remíze v sezoně udělalo další krok k záchraně, a pokud Waalwijk v neděli neporazí Heracles, tak v Eredivisii zůstane s definitivní platností i nadále.

Domácí výběr je momentálně třináctý se čtyřiatřiceti body a muselo by se stát opravdu něco mimořádného, aby ještě sestoupil do Eerste Divisie. Úvodní poločas probíhal v hodně opatrném duchu a diváci se za celých pětačtyřicet minut nedočkali jediné přímé střely mezi tři tyče. Nicméně úderem druhého poločasu se vše změnilo, protože Almere ve 47. minutě poslal do překvapivého vedení Kornelius Hansen.

Dvaadvacetiletý norský záložník totiž převzal vynikající finální nahrávku od Peera Koopmeinerse a z první zamířil přímo do levého dolního růžku. Hosté to ale nezabalili a v 80. minutě přetavili svůj mírný tlak ve vyrovnávací gól, neboť z hranice šestnáctky napřáhl Osame Sahraoui a trefil se přímo k pravé konstrukci.

Za dalších sedm minut se ve vlastním pokutovém území dopustil nedovoleného zákroku Yoann Cathline a rozhodčí Vos okamžitě ukázal na penaltový puntík, jenomže obrovskou šancí pohrdl právě Haye, jehož nepříliš razantní pokus zneškodnil famózní brankář Bakker. Ve druhé nastavené minutě byl po přímé červené kartě vyloučen domácí Koopmeiners, avšak "Srdíčka" si při krátké početní výhodně žádnou solidní příležitost už nevypracovala.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele