základní část, 34. kolo
19.05.2024 14:30 CET
1 : 4
(1:2)
Stadión:
 

Reportáž

Rogier Meijer (© AFP)

Nijmegen vyloupil Almere a do play-off o Konferenční ligu jde z nejlepší výchozí pozice

Nijmegen v minulém kole po porážce 2:3 se silným Feyenoordem definitivně přišel o naději na přímý postup do evropských pohárů, ovšem v závěrečném utkání základní části Eredivisie se z toho dokázal oklepat a tentokráte na půdě nováčka z Almere zvítězil vysoko po výsledku 4:1. Díky tomu se udržel na kýžené šesté pozici s třiapadesáti body a v semifinále play-off přivítá deváté Go Ahead.

NEC navíc v případě postupu přes vyzyvatele z Deventeru sehraje finálový duel o Konferenční ligu také doma. Domácí tým i přes vysokou prohru před vlastními fanoušky může být s tímto ročníkem relativně spokojen, neboť po historicky prvním postupu do nejvyšší nizozemské soutěže v "novodobé" éře klubu obsadil třinácté místo se čtyřiatřiceti body, a udržel se tedy mezi elitou i pro nadcházející ročník.

Almere přitom zahájilo tento nedělní duel mnohem lépe, neboť z první větší akce po necelých devatenácti minutách hry šlo do vedení. Prosadit se dokázal Rajiv van la Parra, jenž vypálil ze čtrnácti metrů z levé strany a jeho skákavý pokus zapadl přesně ke vzdálenější tyči kolem marně se natahujícího gólmana Cillessena. Nicméně hosté od tohoto okamžiku zabrali a ještě do poločasu otočili vývoj.

Nejprve krátce po odehrané půlhodině srovnal stav japonský šikula Kodai Sano přesnou hlavičkou z hranice brankového území pod levou šibenici a v nastaveném čase první půle skóroval také Dirk Proper prudkou hlavičkou k bližší konstrukci po skvěle zahraném přímém volném kopu v podání Cheryho.

V 63. minutě nasměroval hosty ještě blíže k tříbodovému zisku Koki Ogawa pohotovou ranou ze sedmi metrů (1:3) a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem uzavřel gólový účet Tjarron Chery nechytatelným projektilem z osmnácti metrů do pravého horního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele