Renard končí v Zambii, stal se novým trenérem Sochaux

07.10.2013, 16:41
Aktuality
Hervé Renard končí své působení u národního týmu Zambie a stěhuje se do Evropy, konkrétně do Francie. 45letý trenér se ujme kormidla trápícího se Sochaux. V klubu nahradí Érica Hélyho, který rezignoval před dvěma týdny, od té doby tým dočasně vedl Omar Daf...

Renardova mise v Zambii byla úspěšná a loni tamní reprezentaci dovedl k triumfu na Africkém poháru národů. Tolik úspěšná už nebyla letošní obhajoba, Zambie ve skupině s Burkinou Faso, Nigérií a Etiopií skončila na třetím místě a nepostoupila do čtvrtfinále, stejně tak se příští rok nepodívá na světový šampionát do Brazílie.

"Hervé Renard byl uvolněn z funkce trenéra národního týmu Zambie, dostal báječnou nabídku ze Sochaux. Svaz se po vzájemné dohodě rozhodl nestát mu v cestě. Pro trenéra působícího v Africe je to uznání, když dostane nabídku od nějakého evropského klubu. Jsme pyšní na to, že jsme mu k této práci mohli pomoci," stojí v prohlášení zambijské asociace.

Renard před sebou má spoustu práce, Sochaux je totiž v krizi a v tabulce mu patří až předposlední místo. Včera prohrálo 1:4 v Bordeaux, z devíti zápasů vytěžilo jenom pět bodů.

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hodně štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaime Lannister

Reagovat
smazaný uživatel

+20 let

Reagovat
placa

no po dobu zajetí vypadal zruba stejně staře jako Renard

Reagovat
Filip12

vypadá skoro jako Heinz

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vypadáš jako dement a to jsem ani neviděl tvojí fotku.

Reagovat
Le Gunner

Až na ty vlasy a obličej.

Reagovat
Dzanka

Reagovat
smazaný uživatel

já doufal, že lišku zlanaří k naší repre

Reagovat
smazaný uživatel

Dobyvatel končí, vypadal mezi těmi černoušky epicky.

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá spíš jako Sawyer [Sojer] ze seriálu Ztraceni

Reagovat
patas92

nijak zvlášť [nijak zvlášť]

Reagovat
slavik38

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele