Ancelotti po šestém postupu do finále: Povedlo se to už tolikrát, že se to ani nedá vysvětlit

09.05., 11:24
Aktuality
Carlo Ancelotti (© AFP)

Italský kouč Carlo Ancelotti postoupil pošesté do finále Ligy mistrů, čímž vylepšil vlastní trenérský rekord. S Realem Madrid ho čeká třetí finálový zápas po triumfech v letech 2014 a 2022. Dvakrát dovedl k vítězství v soutěži AC Milán v letech 2003 a 2007, mezitím v roce 2005 s ním ve finále neuspěl.

"Stalo se to znovu. Povedlo se to už tolikrát, že se to teď ani nedá vysvětlit," řekl Ancelotti novinářům po středečním vítězství Realu 2:1 nad Bayernem Mnichov. "Podařilo se to zase díky fanouškům, kteří nás ženou. Díky stadionu, který pomáhá, díky fantastické atmosféře a hráčům, kteří nikdy nepřestanou věřit, že to zvládnou. Je to něco magického, není pro to žádné vysvětlení," líčil čtyřiašedesátiletý Ital.

Šestou finálovou účastí odskočil v čele pořadí dalším trenérským legendám. Pep Guardiola, Alex Ferguson, Miguel Muňoz a Marcello Lippi byli se svými týmy ve finále čtyřikrát. Se čtyřmi triumfy je Ancelotti rovněž rekordmanem soutěže mezi trenéry.

Real po venkovní remíze 2:2 v odvetě prohrával 0:1, ale střídající Joselu vstřelil v závěru utkání dva góly a poslal čtrnáctinásobného vítěze elitní evropské soutěže do dalšího finále.

"Je to hráč, který nám v této sezoně hodně pomohl, i když toho tolik neodehrál Dokonale odráží to, co v tomhle týmu je. Jsou tu hráči, kteří mají velký přínos a neztrácejí sebevědomí (pokud nehrají) a přesvědčení, že mají co nabídnout," liboval si Ancelotti.

Joselu přišel před sezonou do Realu na hostování z Espaňolu. Čtyřiatřicetiletý španělský útočník je rodákem ze Stuttgartu a v minulosti hrál za Hoffenheim, Frankfurt a Hannover. Svými góly překazil opakování německého souboje ve finále Ligy mistrů z roku 2013, kdy Bayern porazil ve Wembley Dortmund 2:1. Real s Borussií se utkají rovněž na londýnském stadionu 1. června.

Statistiky utkání (©Opta by Stats Perform)

Autor: ČTK

Komentáře (24)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Radšej to doprajem Borussii

Reagovat
misinho7

Don Carlo

Reagovat
Infeld Prácheňský

Carlo absolutní šéf dobrej všude, kam se dostal

Reagovat
CHONG

GOAT

Reagovat
St. Pauli

Karlo, Karlo vie, ale Karlo nepovie. Nie každý má ten groove a nie každý počuje.

Reagovat
nani92

FreeKarlo

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
One-Real

One-Real 01.06.2021 20:21

Netusim jestli to bude fungovat, ale z Carla na lavicce clovek nemuze nemit radost. Vitej zpatky

Xabi je velkej sympatak, ale tezko rict jestli se jeste dozijeme nekoho srovnatelnyho sympatickyho v roli kouce Realu, Carlo je buh

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Freedo

Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že Ancelotti pořád není dostatečně doceněný. Když by se člověk zeptal fotbalových fanoušků na nejlepšího trenéra současnosti, tak by většina spíš podle mě začala sypat jména jako Guardiola nebo Klopp, přitom Carlo je v počtu vítězství v LM předčí.

Reagovat
Well

Plus vyhrál všech top 5 lig.

Reagovat
Freedo

To je taky skvělý úspěch. Povedlo se to ještě někomu?

Reagovat
Greaber

V tomhle je Carlo tak trochu mimo měřítka, protože je jediný kdo to dokázal

Reagovat
Freedo

Reagovat
Well

Reagovat
Pharrell

Reagovat
O.Giroud

Guardiola to snáď bude mať túto motiváciu, ale tak drží sa dlho v ManCity. Zas vyhrať ligu s AC, Realom, Chelsea, PSG, Bayernom mi nepríde nič špeciálne. Na to, že s Pepka sa tu robí borec čo by nič nedokázal napr. s Evertonom a to ako vidíme sa nepodarilo ani Carlovi

Reagovat
O.Giroud

*z Pepka

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Nadržený šimpanz

Naopak Guardiola s Kloppem, dříve i s Mourinhem neskutečně přeceňovaní

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Cracker10

Tohle si myslim, ze uz je neprekonatelne.

Reagovat
Well

Zidane a Pepek musí máknout.

Reagovat
Salfovic

Nebýt toho nepochopitelného zkratu s Poolem, tak by měl ve finále čistou bilanci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele