Zranění nám ztížila situaci, litoval Del Bosque

17.10.2012, 11:52
Aktuality
Úřadující mistři světa a Evropy Španělé včera ztratili v probíhající kvalifikaci první body, když v závěru zápasu s Francií přišli o výhru. Trenér Vicente del Bosque litoval dvou zranění, která přišla shodně na začátcích poločasů. Zkušený stratég měl poté menší manévrovací prostor.

Španělé na začátku zápasu ztratili Davida Silvu, po přestávce jej se svalovým zraněním napodobil Alvaro Arbeloa. Skóre otvíral jejich spoluhárč Sergio Ramos, za Francii vyrovnal v nastaveném čase Olivier Giroud. Španělé tak mohli litovat nevyužité penalty z kopačky Ceska Fabregase.

"Zranění pro nás byla smolná, v průběhu zápasu kvůli nim nebylo možné provést potřebné změny. Za čtyři roky si nepamatuju jediné naše svalové zranění a dnes přišla dvě, to zamrzí," litoval Del Bosque.

Španělsko s Francií tak mají po třech zápasech shodně sedm bodů, je tedy zaděláno na velmi vyrovnaný souboj o prvenství ve skupině. "Zatím máme odehráno po třech zápasech, takže netřeba předbíhat. Je jasné, že Francouzi budou v domácím zápase hodně nebezpeční, ale nesmíme zapomínat ani na ostatní týmy. Mohou situací ve skupině zamíchat, proto je každý zápas důležitý," varuje španělský kouč.

Trenér Francie Didier Deschamps je s bodem ze španělské půdy spokojený. Hosté dokonce mohli odvézt všechny tři body, rozhodčí ale neuznal Menezův gól kvůli ofsajdu.

"V první půli nás Španělé tlačili, my se jenom bránili. Vůbec jsme se nedostali k míči a prakticky jsme neútočili. Po přestávce už to bylo mnohem lepší, vytvářeli jsme si šance," hodnotil Deschamps. "Museli jsme ze sebe vydat skvělý výkon, protože proti nám stál nejlepší tým na světě. To, že jsme se Španělskem remizovali, neznamená, že jsme taky nejlepší. Máme ale mladý tým a dnešní zápas nám může hodně pomoct."

Autor: Radim Šantrůček / fifa.com

Komentáře (73)

Přidat komentář
Milan.B

fňuk fňuk

Reagovat
ryzskej

To byl výbornej fotbal Stejně jako Itálie s Dánskem

Reagovat
Woods

Coho sa dockame teraz odtohto genialneho stratega? Vacsi hnus ako 4-6-0 alebo 3-7-0 snad nevymysli

Reagovat
-Carles-

8-2-0

Reagovat
SIRBRANIKE

To si mýliš s Chelsea /nič v zlom pre fans, ale pár krát ste hrali i 9-0-1/

Reagovat
smazaný uživatel

tydle kecy jsou dost pitomý, když někdo hraje proti Barceloně a nechce dostat góla tak již ozkoušený trik je beton, když hrajete proti Barce otevřeně tak padne hodně gólů ale Barca má vždycky na koncovky zápasů štěstí a vyhrává..... Proto smát se že Chelsea hrálo 9-0-1 je kravina, vyhráli byli takticky lepší... a o to de ne o sestavu

Reagovat
smazaný uživatel

A když hraje někdo jinej na beton nebo unavnou kombinaci tak je vám z toho nablití :-D

Reagovat
SIRBRANIKE

Ja som sa blues nesmial, tomu ver. V zápase s FCB hrali to na čo mali, veď som sa i zastával trénera za to, že zvolil túto taktiku, ak by hrali normálne, tak dostanú nařezáno jak Lever..

To nemalo byť zosmiešnenie, ale konštatovanie faktu...

Reagovat
madridcan

Aj Realu no

Reagovat
smazaný uživatel

Ta druhá půlka byla hrozná. Úplně chyběl pohyb. Neudržel se balon ve středu pole. Juanfran byl hrozný, což korunoval tou ultrablbostí v době, kdy ubíhaly poslední vteřiny 3minutového nastavení. Jsem si jist, že stačilo nepokazit tuhle přihrávku a sudí by foukal konec.

Hlavně se ale Vicente musíme zamyslet nad tím samotným Xabim ve středu. To byla chyba.

Reagovat
j_mrazik

A Xavi není schopnej normálně zakončit. Svojím šolícháním jste si to nevyhráli.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus třeba někdy nastoupit s útočníkem blbe

Reagovat
smazaný uživatel

na konkurenčním serveru jsem si přečetl zajímavou statistiku, že v posledních zápasech dává Španělsko bez devítky dvakrát víc gólů, než Španělsko s devítkou.

Blbe ...

Reagovat
smazaný uživatel

To počítali jenom zápasy s Běloruskem a Gruzií, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Del Bosque začal se systémem bez hrotového útočníka na Euru, kde v prvním utkání základní skupiny proti Itálii dal důvěru Cescovi, jenž ihned skóroval. Stejnou formaci zvolil reprezentační kouč na turnaji i proti Francii (2-0) a ve finále s Itálií (4-0). Naposledy pak v pátek v Bělorusku (4-0).

S číslem devět pak Španělsko nastoupilo na Euru proti Irsku (4-0), Chorvatsku (1-0) a Portugalsko (0-0) a v kvalifikačním duelu na půdě Gruzie (1-0).

Reagovat
Kovi81

Pri dvou golech ve finale Eura uz byl Torres, takze tam klasicky hrotak byl.

Reagovat
Arbiter

z kolika zápasů je tato statistika vytvořená?

Reagovat
smazaný uživatel

je vytvořená od zápasu, kdy Vicente hrál poprvé bez devítky - 8 mačů.

Reagovat
Arbiter

to je ovšem vzorek vhodný ke statistickému zpracování, jen co je pravda

Reagovat
alcantara

Preco, snad nechces povedat, ze ofenzivna sila muzstva sa priamoumerne zvysuje s poctom utocnikov na ploche.

Reagovat
DreamTeam

kdyby Cesc nebyl kopyto, tak to dotahli do vitezneho konce...

Reagovat
madridcan

Kamarat pozeral ten zapas a udajne sa sance Francuzska zdvihli hlavne odchodom Arbelou. Ale tak vlastne v kombinacii s tym, ze obrana bola taka, aka bola, tak to je vlastne logicke.

Reagovat
db18

no tak i v případě nevyužité penalty se vymlouvat na zranění je docela blbost

Reagovat
smazaný uživatel

Vicente se ale na zranění nevymlouvá. Jen říká, že mu prostě nucené změny zamezily udělat změny, které by měly pozitivnější vliv na hru Španělska. A mimochodem - kromě dvou nuceně střídaných na ploše zůstal i Pedro, který taky nebyl stoprocentně zdravý ...

Reagovat
smazaný uživatel

same vyhovorky...a naco sa ma vyhovarat Dechamps? ze im neuznali regulerny gol ?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Vypíše mi někdo prosím největší perly Xaviho? (Myslím ty jeho prohlášení)

Reagovat
SIRBRANIKE

neprovokuj

Reagovat
smazaný uživatel

Neprovokuju, jen nikde nemůžu najít ty jeho prohlášení, hodně se o nich mluví a viděl sjem snad jen jedno, tak bych chtěl vidět další. Žádná provokace v tom není.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, deset největších místních blbečků z řad Realu + největší hateři Barcelony se vysmívají jeho prohlášením. Já bych to moc vážně nebral, ale jak je tady místními Real-isty předhazováno, my fanoušci Barcelony nejsme objektivní, protože nesouhlasíme s jejich názory.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsi na to kápnul - hodně se o tom mluví, ale jaksi to není nikde k najití. Prostě další z typických madridských nanávistných mýtů a pověstí. Xavi není žádný myslitel (hlavně je to teda Katalánec-patriot), ale žádný kecy, co by napadaly Madrid, nekecá.

Mimochodem - to Xaviho poslední vyjádření, co na jejich klubovým webu Realu tak rozmázli, byl jen pochybný překlad.

Nežer madridským pohádkářům všechno, co tady vyblinknou.

Reagovat
alcantara

Ja si myslim pravy opak, Xaviho povazujem za jedneho z tych inteligentnejsich futbalistov.

Reagovat
valloire

Tak to už o něčem svědčí.

Reagovat
smazaný uživatel

na hřišti jo

Reagovat
alcantara

Nielen na ihrisku. Nie nahodou ho mnohi tipuju za buduceho trenera, na taku poziciu budes mat tazko predpoklady, pokial mas prazdnu hlavu.

Reagovat
valloire

Tak k vám sedne.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, tak to jsme si nerozumněli. On fotbalové myšlení má jak na hřišti, tak mimo něj. Ale chybí mu politická korektnost a cítění v to, co je a není dobré říkat. Třeba o Mourinhovi řekl naprostou pravdu, ale popravdě to říkat prostě nemusel.

A argument, že je někdo fotbalovým trenérem, tak přece musí být chytrý, je zcestný. Znám spoustu lidí, o kterých si myslím, že jsou to burani, a fotbalové kouče dělají.

Reagovat
alcantara

Ze je niekto buran, sa nevylucuje s tym, ze je chytry.

Tu histeriu okolo Xaviho chapem, parkrat nieco sporneho vyyriekol a ovecky sa toho chytili a opakuju to do aleluja. Mnoho toho povedal, ked bol pod vplyvom emocii, takze sa to da chapat, ked sa chce.Nieco obdobne, ako sa uchytilo pri Sergiovi, ktory sa nalepky simulanta No. 1 nezbavi do konca zivota. Ked som uz ale pri nom, jeho vyjadrenia mi prjdu casto kontroverznejsie, ako trebars Xaviho, zatial sa ale toho nikto nechytil. To svedci o tom, ako malo informovani ludia o Barcelone su a napriek tomu maju potrebu sa stale vyjadrovat, hoci vedia kulove. Nech mi potom nikto nehovori, ze to nie je trosku komplex, co ineho? Na Messim vadi, ze je vraj falosne skromny, na Xavim zase vadi pravy opak, casto az prilisna uprimnost. Jednoducho, ako mi to vyhovuje, des.

Reagovat
valloire

Souhlasím. Měla by se třeba na Novinky zavést samostatná rubrika jenom o Barceloně,aby byla široká veřejnost každý den informována. Jako hlavní přispěvatele bych navrhoval Cruyffa,Xaviho,Guardiolu a vramci objektivity Figa.

Reagovat
alcantara

To snad nie je mozne.

Reagovat
valloire

http://www.marca.com/2012/10/14/en/football/barcelona/1350230428.html .Ještě jako zdroj by AS. A goal.com je přece bulvár ne? To už tu někdo psal.

Reagovat
smazaný uživatel

a teď se koukni, jak to přeložili u vás

Reagovat
valloire

Co se ti nelíbí? To o tom dobrým trenérovi? Kdyby ses koukl na zdroj,tak je tam uveden i AS. Ne goal.com. To si najdi sám. Podle mě je to jenom pitomý slovíčkaření. Chápu,že Xavi si hájí Barcelonu,ale občas mele.

Reagovat
alcantara

Mat vlastny nazor je zakazane, alebo?

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi říká naprostou pravdu Fňukýnho do fotbalu jako takovýho nic nepřinesl. Nemá žádnou myšlenku, kterou obohatil fotbalovou historii. Nemá žádný signifikantní styl, který by do fotbalu zavlekl, a který by po něm někdo přebral. Jeho výsledky jsou hlavně o tom, že je vynikající psycholog jak v kabině, tak v médiích. A když jsme u toho, tak to je možná ten největší přínos Fňukýnha fotbalu - spory, hádky, nepřátelství mezi kluby, očerňování. To jsou jeho hry.

Reagovat
valloire

A co přinesl revolučního Guardiola? Víš,já si pamatuju Lobanovskyho.

Reagovat
alcantara

A o onom sa bavi kto?

Reagovat
Arbiter

tak jde o to, že se Xavi opřel o Mourinha. Jenže měl by si prvně zamést před svým prahem.

Reagovat
alcantara

Ako zamiest?

Reagovat
alcantara

A Xavi ho aj pochvalil, takze...

Reagovat
valloire

A ještě k tomu výblitku -

Reagovat
Arbiter

Přinesl do fotbalu charisma, které dokázalo a pořád dokáže vyhrávat tituly, to je si myslím podstatná věc. Navíc přinesl do fotbalu extrémní taktickou připravenost, pečlivost a lidský přístup k hráčům. Jestli Xavi mluví o tom, že Mou žádnou inovativní myšlenku do fotbalu nepřinesl, tak na jednu stranu má možná pravdu. Jenže pak musí jedním dechem dodat, že to neudělal skoro žádný kouč. Ani Guardiola. Na druhou stranu ale pravdu nemá, protože od Josého se učili a doteď čerpají nyní úspěšní trenéři, je vzorem pro mnohé z nich.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba pro Karola Kisela , nedávno jsem o tom četl.

Reagovat
Arbiter

zajímavé

Reagovat
smazaný uživatel

Pane bože

Reagovat
valloire

On nám to přeloží jiri. Hlavně,že Xavi nemele.

Reagovat
celeb

co tu stracas cas na EF, ked dokazes za necele 3 minuty precitat post, skontrolovat 10 clankov a este napisat vlastny!

Reagovat
valloire

Já to nemusím číst,protože většinu těch mouder jsem průběžně někde četl. Nemusím si pamatovat,co kde Xavi řekl,stačí vědět,že mele.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo mi si tak nějak přelouskat první článek. Má španělština je na úrovni četiny našich romských ochránců a budovatelů lepšího národa, takže do dalších se ani pouštět raději nebudu. Navíc ani není potřeba, proč? Protože hned první článek říká pravdu. Ale chápu, Xavi mele nesmysly.

Reagovat
Didier Drogba

Španělsko kur*ví fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Fotbal kurvia hlavne ropné prachy

Reagovat
mul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Torrese ať příště nepovolává, je tam zbytečný, do toho jejich systému se stejně nehodí. Akorát se nám utahá na cestách. Stejně si tam bude dávat toho tragéda Fabregase.

Reagovat
smazaný uživatel

Raději kritizujte a vysmívejte se Portugalsku ne ? že neporazilo Irsko :-D lol ROnaldo nedal góla ne ??? já bych to zkusil tady nadhodit

Reagovat
LAM

Ronaldo byl špatnej v obou repre zápasech což jsem docela očekával.

Reagovat
Rssa

Tak si ty bodíky nahrajete jindy, žádný strach, Vincent.

Reagovat
smazaný uživatel

a Villu del bosque nestaví !!!!!!!!! ať si nestěžuje na remízu kdyby Villa nastoupil aspoň na chvílu mohl rozhodnout !!!!!! Del Bosque mě sere jak ho pořád ignoruje

Reagovat
smazaný uživatel

A co si vsetci myslite,ze Spanieli su nesmrtelny?Vcera v 2polcase sa branili a poslednych 15minut nevedeli kde maju hlavy.ALLEZ FRANCE.

Reagovat
smazaný uživatel

na jak dlouho bude arbeloa mimo? docela to smrdi solidnim pruserem na levy obrane v realu...

Reagovat
smazaný uživatel

coentrao ?

Reagovat
smazaný uživatel

zranenej na tri tejdny...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele