Stindl vzdá boj se zdravím, po sezoně ukončí aktivní kariéru

28.03., 21:30
Aktuality
Lars Stindl (© AFP)

Lars Stindl se loni v létě vrátil do Karlsruhe, za několik měsíců ho pak čeká další významná změna. 35letý ofenzivní záložník pověsí kopačky na hřebík, oznámil to v průběhu dnešního dne.

Stindl v letošní sezoně odehrál sedmnáct soutěžních zápasů a dal čtyři branky. Naposledy ale nastoupil v prosinci, od té doby marodí s bolavým lýtkem a zápasy druholigového celku sleduje jen z tribuny.

"Prožil jsem neskutečnou kariéru, jejíž součástí byla nejenom řada vzestupů, ale také několik pádů. Skutečný sen se mi splnil loni v létě, kdy jsem dostal možnost vrátit se do domovského klubu, zahrát si na jeho novém stadionu a dal jsem za něj i první gól," prohlásil Stindl.

"Jsem velmi vděčný všem, kteří mají podíl na tom, že jsem se dostal až sem. Pro mě osobně je tento rok zvláštní a speciální! V nadcházejících týdnech udělám všechno možné, abych se vrátil na hřiště a znovu oblékl dres KSC," slíbil.

Stindl je odchovancem Karlsruhe a během kariéry patřil k důležitým postavám Hannoveru a Gladbachu. Ve všech klubech byl produktivní a dokumentují to čísla, v německé nejvyšší soutěži odehrál 376 utkání (85 gólů), v devatenácti startech v Lize mistrů se trefil sedmkrát, v DFB-Pokalu nastřádal třináct tref ve 33 duelech a dobrý dojem zanechal i v reprezentaci (čtyři branky v jedenácti startech).

"Dostalo se nám možnosti a pocty pracovat s neskutečně kvalitním hráčem, jakým Lars je, pro nás jako trenérský tým to byl neuvěřitelný dárek. Od prvního dne také ukazoval své kvality, a to nejenom v zápasech, ale i během tréninků. Z jeho přítomnosti jsme těžili všichni," říká trenér Christian Eichner.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
Rudnevs

Auf Wiedersehen, Lars! Jedna z novodobých ikon bundesligy - z tých ikon, ktoré vynikali profesionalitou, dobrými výkonmi a sympatickým vystupovaním a za mňa sú dôkazom, že ikona nemusí byť len alkoholik à la Basler.

https://youtu.be/RLv96epCsQw?si=N10uh8Bc5SaixWcD

Reagovat
Martin9719

Hrozný je na tom videu jen to když vidím ty ostatní hráče a vidím jak to letí. Haggui, Schlaudraff...pak i ty hráče Kodaně Ndoye, Ottesen (a jeho vlastňák s přispěním Dana Koláře) - hned mi vyskočí historický postup do LM s Viktorkou.

Reagovat
Bakary3

Schlaudraff byl borec

Reagovat
Kucka
Reagovat
Bakary3

přitom v tehdejší repre neměl skoro šanci...

I třeba trochowski byl super, hitzlsperger a další

Byli hrozně silny

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Rudnevs

Hitzlsperger a jeho kopacia technika

Reagovat
Hyrax

Snad muj nejoblíbenější hráč bundesligy za poslední roky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele