Předběžná nominace Chorvatska na Euro bez překvapení, nechybí Modrić, Brozović ani Perišić

20.05., 15:44
Aktuality
Zlatko Dalić (© AFP)

Zkušený záložník Realu Madrid Luka Modrić vévodí předběžné chorvatské nominaci na mistrovství Evropy v Německu, kterou dnes oznámil trenér Zlatko Dalić. Mezi 26 hráči nescházejí další tradiční opory brankář Dominik Livaković, obránce Joško Gvardiol, záložník Marcelo Brozović či útočník Andrej Kramarić.

Osmatřicetiletý Modrić poprvé startoval na ME už v roce 2008, zahrál si i na dalších třech evropských šampionátech. Zatímco na Euru je chorvatským maximem čtvrtfinále, z mistrovství světa už mají tři medaile včetně stříbra z MS 2018.

V nominaci nechybí ani záložník Turína Nikola Vlašič, který vynechal poslední dva ligové zápasy kvůli poraněnému přitahovači. Pouze mezi devíti náhradníky jsou obránci Borna Barišić a Duje Čaleta-Car, nedostalo se například na bývalého slávistického útočníka Petara Musu. Uzávěrka nominací je 7. června.

Chorvaté sehrají před šampionátem přípravné duely doma se Severní Makedonií a venku s Portugalskem. Na ME se postupně utkají se Španělskem, Albánií a Itálií.

Předběžná nominace Chorvatska na mistrovství Evropy:

Brankáři: Dominik Livaković (Fenerbahçe), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka).

Obránci: Domagoj Vida (AEK Atény), Josip Juranović (Union Berlín), Joško Gvardiol (Manchester City), Borna Sosa, Josip Šutalo (oba Ajax), Josip Stanišić (Leverkusen), Martin Erlić (Sassuolo), Marin Pongračić (Lecce).

Záložníci: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Manchester City), Marcelo Brozović (Al Nassr), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (FC Turín), Lovro Majer (Wolfsburg), Luka Ivanušec (Feyenoord), Luka Sučić (Salcburk), Martin Baturina (Dinamo Záhřeb).

Útočníci: Ivan Perišić (Hajduk Split), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo Záhřeb), Marko Pjaca, Marco Pašalić (oba Rijeka), Ante Budimir (Pamplona).

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
JeséRodriguez

Moc to teda neomladili snad to bude další jízda

Reagovat
fabec1222

To se říkalo už na MS, že jsou přestárlý, a taky dokázali překvapit

Reagovat
JeséRodriguez

před MS jsem jim celkem věřil a upřímně jim věřím i letos celkem. Ten tým funguje a drží pospolu, zkušenosti jsou na takových turnajích jeden z klíčových atributů. Akorát by tam mohli postupně začít zařazovat mladé hráče, jinak budou mít problém jako my po euru 2004. Další věc ale je, že ta země má ještě méně obyvatel, než my, takže tam asi takové generace taky nebudou pravidlem.

Reagovat
mayday

Tak oni mají výrazně méně obyvatel, 3,8 milionu. Z toho pohledu je opravdu šílené, co tam produkují dlouhodobě za fotbalisty.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Moshe Dajan

Tým jak lusk, ale ten velkolepý návrat Pjacy, to je doslova zmrtvýchvstání A nechápu, proč pořád tahají toho Vlašiča, taková průměrák ze Zimova Turína tam nemá co dělat, ale sestra asi tahá za správné nitky.

Reagovat
Kucka

Co má za páky jeho ségra?

Reagovat
FC Porto FC

Asi Blanka

Reagovat
Kucka

Nojo, ta mě nenapadla

Reagovat
mayday

Obrana slabá.

Reagovat
vetrnik

Sosa (26) - Gvardiol (22) - Šutalo (24) - Stanišić (24)? Dobra obrana. A mlada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele