Partey, Benrahma či Zaha. TOP 13 velkých jmen, která chybí na Africkém poháru národů

07.01., 10:34
Aktuality
Eric Maxim Choupo-Moting (© AFP)

Na nadcházejícím Africkém poháru národů se představí řada světových hráčů, ale z různých důvodů se ho nezúčastní plno velkých osobností. Kdo všechno bude na turnaji, který pořádá od 13. ledna Pobřeží slonoviny, chybět?

Said Benrahma (Alžírsko)

Said Benrahma z West Hamu je v současnosti jedním z nejvýznamnějších afrických hráčů na světě, ale na vrcholné akci kontinentu se nepředstaví. Křídelník byl totiž vyřazen z alžírského týmu poté, co se v říjnu nepohodl s manažerem Djamelem Belmadim.

Amine Gouiri (Alžírsko)

V mládežnických kategoriích reprezentoval Francii, na začátku této sezony se ale Amine Gouiri rozhodl, že bude reprezentovat africkou zemi. Útočník Rennes měl být jedním z klíčových mužů Alžírska na turnaji, ale kvůli zranění se tak nestane.

Eric Maxim Choupo-Moting (Kamerun)

Choupo-Moting hraje za jeden z největších klubů na světě - Bayern Mnichov - ale přesto se do závěrečné nominace Kamerunu nedostal. "Všichni víme, že je to důležitý hráč. Člověk však musí dělat rozhodnutí," řekl manažer Rigobert Song. Čtyřiatřicetiletý hráč pravděpodobně doplatil na malé vytížení a příchod Harryho Kanea.

Bryan Mbeumo (Kamerun)

Jednoho z nejlepších útočníků Premier League Bryana Mbeuma by Song bezpochyby povolal, jeho účast na šampionátu ale zhatilo zranění kotníku, které si přivodil na začátku prosince. Autor sedmi ligových gólů z této sezony bude Kamerunu určitě hodně chybět.

Issahaku Fatawu (Ghana)

Stále teprve devatenáctiletý Fatawu zamířil před sezonou ze Sportingu na hostování do Leicesteru a daří se mu skvěle. Ve 22 zápasech si připsal dva góly a k tomu přidal sedm asistencí. Ve snaze zajistit si trvalý přestup do anglického klubu se rozhodl nereprezentovat Ghanu na AFCON.

Thomas Partey (Ghana)

Větší ranou pro Ghanu je absence Thomase Parteyho z Arsenalu, který se nedokázal dostatečně rychle zotavit ze zranění stehna, které si přivodil v říjnu. "Thomas Partey je určitě jeden z našich nejdůležitějších hráčů. To víme a pokud by nebyl zraněný, rozhodně by v týmu byl," řekl manažer Chris Hughton.

Tariq Lamptey (Ghana)

Partey není jediným záložníkem z Premier League, který bude Ghaně chybět. Po zranění se ještě musí zotavit také Tariq Lamptey z Brightonu. Třiadvacetiletý hráč má v této sezoně problémy s kondicí a odehrál pouze osm zápasů.

Eric Bailly (Pobřeží slonoviny)

Eric Bailly prožil těžkou první polovinu sezony, v Besiktasi téměř nehrál a ani přestup zpět do Villarrealu na začátku roku 2024 mu nestačil k tomu, aby získal místo v sestavě Pobřeží slonoviny.

Wilfried Zaha (Pobřeží slonoviny)

Wilfried Zaha byl v posledních letech pravidelným účastníkem turnaje. Od roku 2017 na něm odehrál 11 zápasů, ale v roce 2024 už tuto bilanci nevylepší - tentokrát byl vynechán ze sestavy Pobřeží slonoviny, protože od svého příchodu do Galatasaraye zřejmě neudělal dostatečný dojem.

Abdoulaye Doucoure (Mali)

Doucoure hraje nejlepší fotbal od doby, kdy Sean Dyche převzal Everton. I proto se rozhodl zůstat v týmu Toffees, který se snaží vyhnout sestupu, místo aby poprvé reprezentoval Mali na AFCON.

Cheick Doucoure (Mali)

V listopadu postihla Mali fotbalová katastrofa, když záložník Crystal Palace Cheick Doucoure utrpěl zranění křížového vazu, které ho vyřadilo z AFCON a pravděpodobně i ze zbytku sezony.

Wilfred Ndidi (Nigérie)

Nigérie původně zařadila záložníka Leicesteru Wilfreda Ndidiho do konečné pětadvacetičlenné nominace na AFCON, sedmadvacetiletý hráč z ní ale brzy poté odstoupil pro blíže nespecifikované zranění.

Taiwo Awoniyi (Nigérie)

Awoniyi se v posledních ročnících stal jedním z nejzajímavějších afrických útočníků a v uplynulých dvou sezonách zaznamenal v Bundeslize i Premier League dvouciferný počet branek. Nigérie se ale bez něj bude muset tento měsíc obejít, protože hráč Nottinghamu Forest musel v listopadu podstoupit operaci zraněných třísel.

Autor: Livesport.cz / Finley Crebolder

Komentáře (323)

Přidat komentář
Pablos

Tady zase bude přeafconováno... přitom vždy takovej horší tipsport cup, když jsem si to pustil Nechápu lidi co to vyloženě žerou... ale to jako žádnej hejt... jen to prostě nechápu no, ale tak každého baví něco.

Reagovat
Remt

Já se hlavně těším na vtipné nadpisy

Reagovat
fabec1222

A kdo je bude psát?

Reagovat
Pablos

chatgpt

Reagovat
Hasan Šáš

Moment, myslíš že domingo a fantomas už nejsou s novým vylepšeným eurofotbalem kompatibilní?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
icka

Reagovat
Salfovic

Já to dřív rád sledoval kvůli výkonům brankářů, to byla jedna velká onanie, ale to už je poslední dobou celkem pryč.

Copa je mnohem lepší.

Reagovat
Maximm9

Onana tam bude

Reagovat
Pablos

vždyť ti černoši moc dobrý zrovna nejsou né ?

Reagovat
Neutron

No, on to tak aj myslel

Reagovat
Pablos

tak pak ok

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
mayday

Takových 10-15 let zpátky by tam zachytal líp kdejakej kluk z krajskýho přeboru

Reagovat
fenixLFC

jedine co ma na tomto turnaji zaujima je aby egypt vypadol co najskor, idealne uz v skupine

Reagovat
Pablos

kvůli čemu Egypt ?

Reagovat
Thelvin

Aby se Salah vrátil co nejdřív, píše to fanda Poolu

Reagovat
Pablos

jo.. kdybych si ho rozklikl, tak mi to i došlo no...

Reagovat
Csaplárova past

Nemusíš na nic klikat, stačí přečíst jeho nick. HAHA

Reagovat
Pablos

fenixLenFicoCeckatý... nebo né jo ?

Reagovat
John Obi Mikel

LitevskéFilmovéCentrum

Reagovat
Kejza

cenim

Reagovat
Front hell

Mám podobný nazor na českou ligu

Reagovat
Pablos

Jo jasný chápu... ale tam aspoň je faktor, že z toho prostředí fotbalu pocházíš a hrával nebo hraješ ho, plus třeba i forma patriotismu, což tady jaksi se nedostavuje ani to. Ale tak v dlouhých chvilkách na nějákej zápas kouknu v práci to asi zase jo.

Reagovat
Kucka

sledování v práci

Reagovat
Pablos

je fakt, že občas mě ta práce od toho ruší no... ale dá se to si zvyknout

Reagovat
Front hell

Reagovat
Čenda

Reagovat
Firkraag

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kucka

děláš někde recepčního?

Reagovat
Mass

Hasiče. A když je nějakej zajímavej zápas, tak požár nebo nehoda musí počkat

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pablos

né né... veřejně to tu ventilovat nebudu, už stačí z hlášek, že tu je o mně dost info, ještě mě tu někdo pozná a já si tu nebudu moct psát svý hovna anonymně

Reagovat
GabrielBatistuta

Sorry

Reagovat
Pablos

V pohodě

Reagovat
uff

Reagovat
hyper01

Reagovat
Mass

Reagovat
Freedo

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Seydou Doumbia

česká kapr liga je ještě horší

Reagovat
ratusek

Reagovat
Pablos

Reagovat
Imos

BAN

Reagovat
Seydou Doumbia

za pravdu jo

Reagovat
Imos

ale no tak jak v kaprlize tak na AFCONu občas narazíš na dost podobné zápasy

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ale na AFCONu máš ty nejlepší negry světa (ty co nehrají za Francii), zatímco nějakou kapr českou ligu hrajou nekopové co mají maximálně na to hrát za Spartu/Slávii, nikoli za top světové týmy. A to i těch hráčů co mají na to hrát za SS je sakra málo.

Reagovat
Salfovic

Myslíš, že se na africafootball píše o české lize ?

Reagovat
Front hell

Ti tam mají jíné starosti než sledovat tu sranda ligu

Reagovat
elChe

Od te doby, co tam zavital Fiala, se v africe hlasite mluvi o nakupu vysilicich prav na FL

Reagovat
Pokahontas

Reagovat
Pokahontas

Hodně nešťastné srovnání.

Bylo by na mistě,kdyby se tady psalo např.o kamerunské,alžírské,konžskorepublikové nebo třeba konžskodemokratickorepublikové lize - to by pak bylo srovnatelný.

Ale tady se píše o Africkém poháru národů,takže adekvátní otázka by měla znít,zda se na průměrnem fotbalovém portálu v některé konkrétní africké zemi -( např.v Malawi,Botswaně,Západní Sahaře,Guinei-Bissau,eSwatini ) jménem např. footballafricaine.com apod. píše někdy o fotbalovém Mistrovství Evropy.

To nechť si každý tipne sám...

Reagovat
mistr129

Česká liga ale neovlivňuje ostatní ligy

Reagovat
Front hell

Jěště aby to dělala

Reagovat
Front hell

*ještě

Reagovat
mistr129

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Seydou Doumbia

Druhý nejlepší repre turnaj po MS a prej tipsport cup, podobný výmysl asi jako že L1 je farmářská liga zápasy 0:0, postupy z prvního místa díky skóre 1:0 jsou k nezaplacení...goly umí dávat každý chuj, ale udržet 3x po sobě nulu vzadu a 2x i vepředu to je pravé fotbalové umění jenže to lidi co chtějí furt jen blbé goly neocení no

Reagovat
Pablos

to fakt řadíš i před ME jo ? Však je tam Francie v zastoupení

Reagovat
Seydou Doumbia

ME mě nebaví, kdo má sledovat nějaké odpad skoty, iry, albánce, madary, rumuny, slovince, rakušaky a podobný odpad. To si fakt radši pusítm Rovnikovou Guineu a Gambii a alespon uvidím nové herní prvky a systémy, které v Evropě nemají obdoby.

Reagovat
Pablos

Tak teď už tě podezřívám z trolingu

Reagovat
Seydou Doumbia

Fakt netrolím ach jo prostě mě nějaké evropské druhořadé výběry nezajímají a nebaví, fakt si radši pustím exotickou afriku, tam fakt vidíš věci co nemají obdoby v Evropě ani nikde jinde na světě, což by ti každý kdo APN kuká potvrdil

Reagovat
Pablos

Jo v pohodě... to bylo takové rýpnutí, že je to prostě pro mě nepředstavitelné no ...já si užívám všechny týmy na Eura a zrovna např. takový Maďaři hrajou docela zajímavě... třeba to jejich 3:3 s Portugalskem, byl super mač

Reagovat
Kucka

Reagovat
QooBo

Reagovat
Vrubozubec

Jasně ona tam hrajou jenom ty rumuni, skoti a vůbec ne francouzi, portugalci, atd. Ty si radši pustíš Afcon, kde padne 1 gól na 2 zápasy a borci si nenahrajou na metr

Reagovat
Seydou Doumbia

Góly jsou pro sraby, hrát 0:0 to je umění jako po těch všech zápasech v PL, L1 a dalších soutěžích kde padá mraky golu si rád pustím zápas, kde se brání a hraje 0:0. Euro má dobré týmy, ale abych ten turnaj bral jako kvalitnější než AFCON tak by na Euru muselo být 12 repre ideálně, nebo alespon těch 16...to by podstatná část těchto druhořadých hovno repre ubylo na Euru a byla by to větší kvalita

Reagovat
Neutron

Tak komediu ma rad snad kazdy

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
alias

Moje slova, občas to chce změnu, než pořád dokola koukat na Barcelonu, Juventus nebo Bayern . Neokoukané týmy, prostředí, historie

Reagovat
Salfovic

re: Však je tam Afrika v zastoupení Francie.

Reagovat
mistr129

Jako chápu že tě to baví, ale dělat z toho seriózně druhy nejlepší turnaj je jako psát seriózně že je česká liga TOP 5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Fill

Asi tak, přesně moje slova! Ještě bych doplnil gólové oslavy, zejména super tanečky, které si hráči dokážou připravit, to mi na takové Copě nebo Euru celkem chybí. Každopádně APN sleduju pravidelně už od roku 2015, kdy to vyhráli Sloni, kteří teď turnaj pořádají, takže se určitě namotivují, aby došli dále, než v předchozích ročnících. Btw. Nevíte náhodou někdo, jestli to bude u nás vysílat nějaká stanice, či aspoň nějaká sázkovka bude poskytovat stream?

Reagovat
Vrubozubec

Za ty tanečky bych právě dával pěstí . Je to trapný jako Brazilci na ms

Reagovat
pobody's nerfect

Oslavne tanečky nesnáším jen o kousek min než simulovani.

Reagovat
Pablos

já zase nikdy nepochopil ten hejt na to

Reagovat
pobody's nerfect

Je to asi o vkusu a preferencích každého. Já neříkám, že bych tanečky zakázal, jen že se mi nelíbí a takový typ oslavy mi přijde trapný. Ale proti gustu

Reagovat
Mass

Co sou hráči nějaký roztleskávačky?

Reagovat
Pablos

Styl oslavy no... a někde je tance prostě něco víc, větší součást kultury. Ale někdo třeba dělá vrtulníček no

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ona Afrika je asi dost tanečně založená ne? Taky co tam lze dělat bez peněz a přístroju...hudba vždy odněkud hraje a k tanci nic nepotřebuješ

Reagovat
Pablos

Jasný že je, to samé právě Brazilci… oni to maj jinak a mě to tedy fakt nepohoršuje… naopak, příjemnejší stylovej taneček, než třeba albánská orlice Švýcarů

Reagovat
Front hell

Nebo hajlovacka Di cania

Reagovat
mayday

Šukání, tancování a lynčování, to si myslím je denní chleba dost velké části Afričanů

Reagovat
veikko

Tanec je v mnoha kulturách naprosto běžnou součástí života. Jen v Evropě je to často taková ta noční můra pro strejce kolem padesátky, že jdou trsat "pradlenu" na Michala Davida. A podle mě suverénně nejblbější oslava je takové to frajerské "neslyším vás" s rukou na uchu.

Reagovat
veikko

*pardon, na Michala Davida je to noční můra vždy a všude

Reagovat
Mass

Reagovat
Seydou Doumbia

Gólové oslavy jsou podcenovaný prvek, který se naštěstí v Africe dost trénuje.

Reagovat
alias

Já sleduji AFCON pravidelně od roku 1992 kdy se to hrálo v Senegalu, nenechám si ujít jediný turnaj Také se na každý ročník těším více než na EURO. Navíc je super, že ted vysílá africkou kvalifikaci na MS FIFA tv. Ostuda, je že to u nás žádná plnoformátová TV nevysílá. To jsme asi jako jediný exoti na světě...

Reagovat
ACSeRw!n

nebudou to davat jenom kvuli hipsterum jako jsi ty, sledovanost evidentne vo nicem

Reagovat
oli9

přesně tak ten fotbal je tam naprosto šílený. Rozhodčí ještě horší

Reagovat
Salfovic

Ale pořád lepší než angličtí.

Reagovat
oli9

To bych neřekl, chyby lize to všude. Africkou ligu jsem žádnou neviděl takže nevím. Ale na MS je ten rozdíl vždycky vidět jak piskaji evropští rozhodčí a rozhodčí někde z oceánie, Afriky, Arábie atd.. Neříkám že každý zápas ale většinou to poznat je

Reagovat
ratusek

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Csaplárova past

Jasný, nikoho to nezajímá, ale každý se dojde ke článku vyjádřit

Reagovat
Pablos

A kolik lidí tu píše, že je to nezajímá ? Naopak píšeš většinou, že se z prdele i podíváme

Reagovat
Csaplárova past

Kámo, máš tu 26 komentářů , zatím to vypadá, že to žereš jen ty

Reagovat
Imos

Kámo, přijde ti nick Pablos a Seydou Doumbia podobný?

Reagovat
Csaplárova past

Bráško, pokud neumíš počítat, použij magickou zkratku CTRL + F

Reagovat
Imos

To už takhle pozdě nefunguje, nikdo už nikdy neověří, jestli jsi měl pravdu, ale Pablos se spíš divil a Seydou to mega hypoval, nebudu ty komenty číst znova

Reagovat
alias

A proč to komentuješ, když fotbalu viditelně nerozumíš

Reagovat
Bobřík1

Budou to dávat někde v ČR v TV?

Reagovat
Seydou Doumbia

Ptal jsem se pana Voršilky zda to bude dávat Sport TV, ale bohužel...takže streamy na tipáči nebo youtube bude vysílat, popřípadě jiné streamy

Reagovat
Pablos

a je i offiko na youtube ? Minule snad bylo.. .ale něják matně si pamatuji, že to taky byla nějaká šaráda ukazujíc lehce na kvalitu turnaje

Reagovat
Seydou Doumbia

to zjsítím až začne turnaj kde to je ted fakt nevím...no tak to že nemají nemají na vybavení aby to bylo v extra double full hd kvalitě za to nikdo nemůže...a stejně tam jsou všichni černí a plešati, tak je to jedno

Reagovat
Pablos

Né tam bylo něco jiného... ale fakt to jsou pro mě nepodstatné věci, takže to vypouštím a v paměti už to je lehce mlha... ale určitě to nebylo kvůli full hd nebo něco takového... možná něják, že jim to vůbec nešlo nebo tak něco

Reagovat
alias

za mě je to nejzajímavější kontinentální šampionát bohužel u nás to nikdo asi jako jediný na celém světě vysílat nikdo nebude...snad CAF TV youtube

Reagovat
Coutinho10

zase se na to vykašlali dřív to dával Eurosport, ale ten šel taky do háje

Reagovat
Seydou Doumbia

chjooo kdybys to někde našel v dobré kvalitě tak napiš

Reagovat
smazaný uživatel

Asi bez šance, jsme pravděpodobně jediná civilizovaná země, která to nevysílá.

https://en.wikipedia.org/wiki/2023_Africa_Cup_of_Nations#Broadcasting

Reagovat
Seydou Doumbia

potom nejsme žádná civilizovaná země, my jsme větší prales jak čad nebo tanzánie tvl...hrozný vidlákov tady

Reagovat
wyqinac

to nevysilaji jenom zeme, kde jsou kvalitni lokalni ligy treba Nemecko, Anglie, Spanelsko, nebo my

Reagovat
alias

Přesně tak, ostuda...hlavně že můžeme koukat na florbalovou švédskou ligu

Reagovat
uff

Reagovat
Coutinho10

spolíhal bych jedině na ten YT, ale určo budu chtít nějaký zápasy vidět, takže budu hledat, články nějaký budou k tomu předpokládám, tak když tak dám vědět, když narazím na něco spolehlivýho

Reagovat
Seydou Doumbia

díky, taky dám vědět kdyby něco

Reagovat
Coutinho10

nz a taky díky

Reagovat
Kucka

snad na youtube jak naposled

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
alias

Mě odpověděli z NovaSportu, že to bude vysílat CAF TV youtube, ale je to dost trhané na těch jejich streamech a na Tipsportu úplně nesledovatelné

Reagovat
Coutinho10

aspoň máme teda jistotu, že to na YT bude

ke kvalitě, nevím, jestli třeba na tv to nepůjde lépe..no uvidíme, snad tu kvalitu zlepší

Reagovat
Imos

a nemůžete si prostě hodit VPNko a sledovat to z "Německa" třeba?

Reagovat
Coutinho10

dřív jsem to zkoušel různě měnit tu IP adresu právě třeba i pro různá videa z YT, která jsou třeba pro Evropu blokovaná a jako neúspěšně nebo u změny tý adresy mi to přišlo, že ta kvalita toho přenosu pak zdaleka nedosahovala kvality tý rychlosti, co normálně, ale možná jsem narazil jenom na špatnej program nebo to bylo omezenější, že nešlo o plnou verzi, už nevím

takže jestli máš nějakej spolehlivej a ověřenej návod, tak klidně ho sem dej, ale moc tomu nevěřím, že by to splnilo svůj účel a pomohlo by to

Reagovat
Imos

Já to právě nepoužívám, tak nevím jestli se to takhle dá používat ale zas jsem viděl už hromadu reklam, kde zrovna VPN by tohle měla řešit nechám nějakého jiného experta aby nás oba poučil

Reagovat
Coutinho10

ok, uvidíme, jestli někdo s něčím přijde...když ne, tak buď teda spolíhat na YT a nebo, zda budou nějaký dobrý streamy

Reagovat
Imos

tipáč, fortuna nic?

Reagovat
Coutinho10

tam by asi na tom tipáči to bejt mohlo, ale to není tak komfortní (obzvlášť např. na mobilu či tabletu už to nejde dát přes celou obrazovku), ale uvidíme, až se to bude hrát, jak to bude vypadat

Reagovat
Imos

Mně většina zápasů na tipáči jde roztáhnout si to dám na šířku

Reagovat
Coutinho10

no, co vím, tak na mobilu tam máš osekaný ty tu horní a dolní část nebo vím, že v minulosti to šlo v poho, ale nějakou aktualizací to už není ono

Reagovat
Imos

Já už dlouho nemám aplikaci, to jedu z prohlížeče v mobilu normálně

Reagovat
Coutinho10

tak tam by to jít mohlo nebo mělo, to je fakt...to bych mohl případně zkusit

Reagovat
uff

Ak to nebude na youtube tak bude treba hladať nejaké streamy. Niečo sa nájde. Hlavne dúfam, že budú aj nejaké články.

Reagovat
Coutinho10

na YT to bude viz jak psal alias ve vlákně vejš

j uvidíme s těmi články, ale řekl bych že jo, i v minulosti byly

Reagovat
Pablos

Jinak bude tam někdo od nás z ligy ?

Reagovat
Kily

Za Gambii Gomez a Sanneh, za Zambii Sakala a Mafwenta, za Rovníkovou Guineu Eneme

Reagovat
Pablos

Díky Jinak ale teda Mafwenta a Eneme ...vůbec nevím kde hrajou, neznám

Reagovat
Kily

Vyškov

Reagovat
Pablos

jo tak proto... a vlastně někdo psal, že tam bude někdo z Baníku kdo hostuje v tom Vyškově... to je ten Eneme ? Jo vím... mohl bych googlit.. no ale negooglím no

Reagovat
Pablos

Nebo to je vlastně ten Sanneh asi

Reagovat
Kily

jj, jen na podzim nebyl ve Vyškově, ale ve Vlašimi

Reagovat
Pablos

To bych nebyl já, abych to nedomotal něják Každopádě díky tedy.

Reagovat
Salfovic

Škoda, že nepostoupila Libérie, měli bychom tam Oscara s Dwehem.

Reagovat
Lovecour42

Mít za prezidenta George Weaha a nepostoupit na Africky pohár

Reagovat
Mass

V Idiocracy mají za prezidenta wrestlera, v Libérii fotbalistu

Reagovat
Coutinho10

zase se na to vykašlali no

dřív to dával Eurosport, ale ten šel taky do háje

Reagovat
Pablos

špatnej hrníček

Reagovat
Coutinho10

jo měla bejt reakce o vlákno vejš na Bobříka...jdu napravit

Reagovat
Vopi11

Reagovat
Kucka

Divím se hlavně A. Doucouremu, že nejede, když hraje v životní formě a Mali má šanci na AFCONu udělat dobrý výsledek.

Reagovat
fenixLFC

moc docuourea nemusim ale tu ukazal ze ma rozum. konecne hrac co ma spravne nastavene priority

Reagovat
Bayern +

Chápem, že kritizuješ množstvo zbytočných priateľskom a novodobých sraciek typu Liga národov, v tom s tebou aj súhlasím, ale čo predvádzaš niekedy ohľadom repre je fakt trapas už. Pre takých ako ty bodaj by boli MS každé 4 roky niekde v Katare aby sa hralo cez ligu.

Reagovat
Bayern +

*priatelakov

Reagovat
Neutron

Je to imperialni zmetek

Reagovat
Coutinho10

není zraněnej ?

Reagovat
Kucka

Jojo, lajka to psal níž, já jsem naivně věřil článku

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Seydou Doumbia

Druhý nejlepší repre turnaj po MS začíná moc se těším a budu to sledovat, bez ironie

Reagovat
Kucka

těším na hipsterské repre jako Mozambik, kteří dlouho na žádném turnaji nebyl, Angola taky po delší době, a Gambie, protože má slušnou generaci.

Reagovat
Hasan Šáš

Přesně, Mozambik.

Reagovat
Seydou Doumbia

Já jsem zvědavý i na Rovnikovou Guineu zda ti ''afričtí španělé'' překvapí jako 2 roky zpátky

Reagovat
oli9

to ti nikdo nebere ale opravdu druhý nejlepší turnaj to není ani náhodou...

Ty kiksy rozhodčích, příšerný fotbal a vše okolo... Působí to tak amatérsky..

Pamaruju si jak minule rozhodčí ukončil 2x předčasně zápas a po 40. minutách je to chtěli nechat dohrát

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Pablos

tak tohle si nepamatuji ...boží

Reagovat
mistr129

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Hasan Šáš

1. MS

2. Copa

3. Afcon

4. Gold Cup

5. Kirin Cup

6. EURO

Reagovat
Pablos

1. MS + ME

2. Evropská liga + Konferenční liga

3. Repre zápasy kvalifikace ME nebo MS

4. Česká liga

5. MS hokej + Olympiáda hokej

6. Světovej pohár hokej

7. ME U21

8. MS hokej U20

9. Plněné bramborové knedlíky

10. LM

a co se nevleze ani do TOP 10 nestojí za to vypisovat

Reagovat
Hasan Šáš

Plněné bramborové knedlíky, hmmm.

Reagovat
Front hell

Reagovat
Neutron

Cim plnene bramborove knedliky?

Reagovat
pobody's nerfect

Uzeným

Reagovat
Pablos

Reagovat
Neutron

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Front hell

Reagovat
hyper01

Reagovat
Freedo

Reagovat
raduinho

Reagovat
Imos

Reagovat
Acquanni

Bramborové knedlíky s výpečky ne?

Reagovat
Pablos

to už je na mě moc... to nemusím

Reagovat
Acquanni

Reagovat
Front hell

Výpečky jsou luxus. Klidně i houskový knedlík

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
hyper01

Copa

Reagovat
mayday

Právě proto to má takový kouzlo

Reagovat
Seydou Doumbia

Lepší předčastně ukončit zápas než okatě nadržovat jednomu týmu a pak jím fouknout vymyšlenou penaltu, aby zaplacený zápas vyšel, jako tomu je v evropských ligách. Ten si na nic nehrál a prostě to na férovku ukončil. Podle mě to 2 nej repre turnaj je, podle tebe ne...kdyby ses zeptal 100 lidí na 5 nej repre turnaju ve fotbale tak ti nikdy nedá 100 lidi stejné pořadí, čili něco jako pravda stejně neexistuje, je to jen subjektivní dojem

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

jako kulisa a groteska dobrý, i takových turnajů je zapotřebí

Reagovat
saysaymatter

přesně ale už ani jako groteska to moc není, čím dál více hráčů z Evropy, tak už se z toho pomalu začíná stávat nuda jako z rozšířeného Eura. Pamatuju si třeba na Súdán to byla sranda, ale dneska bohužel i tyhle repre mají často hráče z různých Vyškovů a podobně tak to ztrácí tu originalitu jejich fotbalu

Reagovat
Salfovic

Navíc mají většinou evropské trenéry.

Reagovat
oli9

Ale kdyb to bylo někde přístupné v TV a vysilali to. Nepopírám, že bych to občas nezapl. To zase jo. Já mám rád fotbal kde vidím i jiné repre

Reagovat
Coutinho10

dřív to dával Eurosport, ale ten šel taky do hajzlu

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
QooBo

Reagovat
GEGE

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Tak kterej narodni tym se tentokrat pohada o premie se svazem.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nejvíc fandim Nigérii a Pobřeží Slonoviny, ale jinak mi je celkem jedno kdo to vyhraje, hlavně at je to zástupce ''černé afriky''. Takže žádní uzenáči, cikáni a teroristi (Tunis, Alžír, Egypt, Maroko)

Reagovat
Salfovic

Taky jsem měl vždycky slabost pro sloníky

Reagovat
Rudnevs

Ty si občas dobrý rasista len tak trochu naopak proti vlastnej rase

Reagovat
Seydou Doumbia

Nestydím se za to

Reagovat
smazaný uživatel

Taky přeju černým, ale převaha severu je papírově rok od roku větší a asi se ten trend měnit nebude.

Reagovat
Stannis Baratheon

Zambie, JAR, Angola, Tanzánie, Namibie.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Vrubozubec

Pamatuju si jak jsi tady vystupoval proti rasismu. Koukám že jseš dobrý pokrytec

Reagovat
Neutron

Z opacnej strany to rasizmus predsa nie je

Reagovat
Imos

Reagovat
Seydou Doumbia

Přesně černochy se utlačovat nesmí, uzrnáče, cikány, teroristy a bělochy tam je to jedno

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Mass

Černoch nemůže být rasista, BLM!

Reagovat
Mass

Nedej bože aby se tam připletl nějakej bílej Kabyl nebo Afrikánec

Reagovat
oli9

já poslední dobou nejvíc přeju Maroku za Afrických

Ale dlouho jsem měl oblíbený Senegal , od roku 2002 co předvedli tenkrát na MS

a Nigrie se mi líbíla vždy kvuli dresům

Reagovat
Pablos

Senegal El Hadji Diouf, Papa Bouba Diop

Reagovat
Seydou Doumbia

PapaKouli Diop

Reagovat
oli9

a ještě Kamara

Reagovat
St. Pauli

Toto je kvalitni nazor.

Reagovat
lajka30

Lamptey není záložník a Docoure (Everton) je zraněný.

Reagovat
Kucka

pak to dává smysl, že AD nejede

Reagovat
lajka30

Ale proti zaloze Kessie, Fofana, Sangare bych hrát nechtěl.

Reagovat
Shevchenko

No jsem dost zvědav na Maroko, jestli konečně dokáže udělat dobrý výsledek i na AFCONU.

Reagovat
Pablos

turnaj v kostce

Reagovat
Nadržený šimpanz

Dřív jsem to dost sledoval, ale už je to kolem dvaceti let, doba Eto'oa, Drogby, Dioufa, Kanua byla super, teď už je to jen o severu Afriky a nuda

Reagovat
Salfovic

Já taky, tehdy právě kraloval Kamerun s Eto'em.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Eto'oa, Geremi, Lauren, Kameni, Wome, Mboma....super tým, ale já miloval Nigérii 96-98

Reagovat
Salfovic

Jay Jay Okocha

Reagovat
Nadržený šimpanz

Kanu, Okocha, Oliseh, West, Amokachi, Amunike, Finidi, Babangida, Rufai....to je moje mládí

Reagovat
mayday

V 98 super vyškolili skupinu, kde kdo je po olympiádě pasoval nejmíň do semifinále, pak se klasicky pohádali o peníze a v osmifinále debakl s Dánama.

Reagovat
uff

Kde, ale Dáni zahrali super a potom vo ŠF ich skvelý zápas proti Brazílii.

Reagovat
Neutron

Reagovat
saysaymatter

ten Rufai jim to ale trochu kazil

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem to tak měl ale stejně mě to nebavilo

Reagovat
Coutinho10

já, když tam válel Ngadeu

Reagovat
Kepy_FCB

Bude tam Francie?

Reagovat
Gazdo

Iba B tym

Reagovat
Hasan Šáš

Moc se těším na představovačky týmů, především Mozambik.

Reagovat
Salfovic

A Zamunda

Reagovat
Kepy_FCB

Somaliland

Reagovat
mayday

Rozhodčí dvakrát předčasně ukončí zápas, gólman si málem zlomí vaz při rutinním zákroku, sem tam naprosto šílené trávníky že to nemají ani v kraji, taktika že půlka hráčů na hřišti letí nesmyslně za balonem, jak kdybys ho hodil pětiletým dětem... Tenhle turnaj je prostě top

Reagovat
off-olda

OT: Jakou appku na investování používáte? Někdo Portu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tipsport, ale návratnost nic moc.

Reagovat
Pablos

Reagovat
off-olda

Reagovat
Čenda

Reagovat
fabec1222

Reagovat
hyper01

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Freedo

Reagovat
Mass

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Neon

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kucka

Portu

Reagovat
off-olda

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
81Tomas

degiro a delal jsem pred par tydny registraci na interactive brokers

Reagovat
off-olda

Reagovat
mistr129

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Používal jsem Interactive Brokers na akcie, tastytrade na opce, Binance na krypto, všechno doporučuji, byť ta první je blbuvzdorná.

Pak mě zachvátila finanční paranoia a teď používám bednu plnou zlata zakopanou 7 opilých kroků od jabloně na zahradě. To taky doporučuju

Reagovat
off-olda

Reagovat
Kucka

IB mě teď na akcie sere, protože je problém s nákupem US věcí, kvůli tomu, že nemají KID, kdybyste měl někdo doporučení na lepší platformu, dejte vědět.

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Tradestation nebo XTB bylo na akcie taky dobré, co si pamatuji.

Reagovat
81Tomas

za me to degiro v pohode.. takove vic user-friendly nez to IB, na to si nemuzu zatim zvyknout vubec

Reagovat
Kucka

Díky, zkusím

Reagovat
Gazdo

XTB

Reagovat
Modroočko

Afcon je turnaj, ktorý rozšírenie fakt nepotreboval, ale na rozdiel od posledných dvoch to tento rok vyzerá na celkom solídne skupiny - B, C a F sú doslova parádne, kombinácia Tunisko - Mali - JAR by mohla byť tiež zaujímavá, no a samozrejme Pobrežie slonoviny - Nigéria. Podľa súpisiek sú Maročania brutálni favoriti, Senegal a Alžírsko kúsok za nimi. Ghana a Tunisko by mohli byť čierne kone.

Reagovat
Stannis Baratheon

Naopak, rozšíření parádní.

Reagovat
0:1

Nenadávejte tady nato. Tam se hraje aspoň fotbal. Všechny týmy mají zeleno-červeno-žlutý barvy, týmy si nahrají stokrát, aniž by se přiblížily aspoň 30 metrů k bráně soupeře, místní kapela vyhrává stejnou melodií beze změny po celý přenos, což má uklidňující efekt na vaše nervy a občas jsou k vidění i přestřelky 1:1 nebo 2:1 ( dobře to kecám, ale 1:0 se jednou za 3 zápasy urodí).

Reagovat
smazaný uživatel

Mě na tom nejvíc baví atmosféra. A pak právě to, že člověk čeká spoustu klaunských akcí, šílených chyb, bizarních gólů a pak půlka zápasů končí 0:0 bez šancí, rozhodčí nemají hodinky, tak se orientují podle slunce a občas se při ukončení poločasu/zápasu o pár minut seknou, ale je pravda, že fotbalově je to občas podobná nuda jako euro.

Reagovat
0:1

Na Euru ale padá mnohem víc gólů a taky rozdílnost ve stylech hry je větší. Jinak jen blbci Afriku podceňují. Má kvalitu i do šířky, ale mě tam vadí hlavně to, že tak 80% týmů hraje stejným stylem.

Reagovat
uff

Reagovat
Csaplárova past

WOW, Doucoure dal přednost klubu před možností reprezentovat svoji zemi na takovém turnaji ...

Reagovat
Coutinho10

je zraněnej....

Reagovat
Csaplárova past

Já mluvím o tom druhým, v Evertonu

Reagovat
Kucka

no, vždyť jo

Reagovat
Csaplárova past

Tak já nevím

"Doucoure hraje nejlepší fotbal od doby, kdy Sean Dyche převzal Everton. I proto se rozhodl zůstat v týmu Toffees, který se snaží vyhnout sestupu"

Reagovat
John Obi Mikel

Ten taky posledních 5 zápasů nehrál kvůli zranění.

Reagovat
Coutinho10

jak ti píšou ostatní, tak toho myslím i já

a kterej je teda ten první ?

Reagovat
fenixLFC

Z CP

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
John Obi Mikel

Oni jsou podle livesportu zranění oba. Nebo minimálně minulý týden byli.

Reagovat
Coutinho10

takže se to vztahuje teda na oba

Csaplarova past to teda asi nějak nepobral na začátku

Reagovat
John Obi Mikel

Ne on četl článek a dal sem z něj citaci. Takže buď už se Evertonskej Doucoure začíná uzdravovat, nebo maj v článku chybu.

Reagovat
Coutinho10

já článek zrovna nečetl, takže nevím, ale ok

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda je obojí - jak to, že je zraněný, tak to, že upřednostňuje Everton před reprezentací. Tady je článek z listopadu, kde říká, že radši zůstane v klubu, než jet na AFCON:

https://sportnewsafrica.com/en/at-a-glance/mali-abdoulaye-doucoure-i-dont-want-to-go-to-the-afcon/

Ale naposled hrál 16. prosince a od té doby chybí kvůli zranění. To na něj pravděpodobně seslal nejvyšší malijský šaman.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
adyss2

to bývala doba ked to chodilo na eurosportu, po škole úlohy a ptm zapnut cup of nations

Reagovat
johnik

Bude preview? A i k asijskému poháru?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
johnik

?

Reagovat
ACSeRw!n

doslo tady k hodne zmena jestli sis nevsiml

Reagovat
uff

Fantomas a Domingto budú ešte písať články, alebo už na Eurofotbal vôbec nechodia? Škoda, že už Eurosport nedáva tento turnaj.

Reagovat
Kucka

Fantíka jsem tu dlouho neviděl, ale dominga jsem tu, myslím, občas zahlídl.

Reagovat
Bayern +

Mohlo by to konečne vyjsť Maroku

Reagovat
saysaymatter

soupisky kdyby někoho zajímalo...

https://www.cafonline.com/caf-africa-cup-of-nations/news/caf-announces-final-squad-lists-for-totalenergies-africa-cup-of-nations-cote-divoire-2023/

jinak pro mě překvapivě nejvíc hráčů z domácí soutěže tam má Angola, prakticky celou soupisku a Jihoafrická republika (ale ty mají asi kvalitní ligu) čekal bych spíš nějaké větší křováky...

Mozambik nominoval 40letého týpka a neni to brankář

a docela vtipné tam vidět MFK vyskov

Reagovat
Pablos

nerozklikával jsem... ale v expresce mě zaujalo, že Gambie tam má i dva volné hráče bez klubu... tipuji, že to tak bude mít i více týmů. Možná můžou i parelerně hrát takovej ten turnaj hráčů bez angažmá né ?

Reagovat
saysaymatter

tak to nevím, tady jim nějaký klub přiřadili, možná jenom aby to nevypadalo blbě

ještě jsem si říkal jaká škoda, že tam není Zimbabwe s těma jejich jménama, ale Zambie je důstojně zastoupila, jeden borec se jmenuje Gift Prosper, jiný Fashion, nebo Golden a další zase Toaster, toho musí mít rodiče vysloveně rádi

Reagovat
Pablos

Toaster

Reagovat
Hasan Šáš

Nejhustější jména mívali Madagaskáči - Andrianantenainana, Ilaihamaritrihatsoa a tak podobně

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pablos

Hmm.. chleba je v toasteru, bude to trvat asi 2 min.... hmmm, tak co teď... no jdeme si zapíchat A pak mu asi podle toho dali jméno no Ségra možná bude Washing Machine

Reagovat
Seydou Doumbia

v zambii jestli má někdo toaster na chleba tak mě pochčij

Reagovat
Pablos

Třeba to je rodina horních deset pazourků

Reagovat
0:1

Jasně, že nemají, tak jako u nás zase třeba nemají lidi mobily.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
mistr129

TotalEnergies Africa Cup of Nations skvěle dokládá úroveň turnaje... už se těším na Orlen Euro 2024.

Reagovat
John Obi Mikel

Peníze nesmrdí, tahle doba taky jednou přijde. Orlen World Cup (zkratka Orlen WC)

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že firma Toi Toi už sponzoruje cyklokros a na MS ve fotbale jim nezbydou peníze.

Reagovat
Stannis Baratheon

Kurňa, dal bych si jeden kabanos s belgickou...

Reagovat
mistr129

u mě tedy maďarská, ale od té doby co jsem jí přišel na chuť spolu s tamním kafem, tak nějaké mekáče atd. ode mě moc tržeb nemají

Reagovat
Stannis Baratheon

To je ta ostrá? Ta není moc dobrá. A ne kvůli tomu že by byla ostrá moc, ale protože je ostrá divně.

Reagovat
mistr129

Ano, ostrá velká, myslím že ta malá ostravje jiná

Reagovat
Stannis Baratheon

Jo tys asi nemyslel omáčku, nýbrž párek/klobásu...

Reagovat
mistr129

Reagovat
Pablos

Jinak pár jsem si jich celkově projel a ještě mě zaujali (né už tak vtipné) tyhle křestní:

Rally, Ananias, Evidence

Schindler, Ericksson

Baggio, Zidane, Roberto Carlos

Reagovat
veikko

Ten Evidence je náhodou super. Buď matka zahýbala a jméno vymyslel otec a nebo naopak otec nechtěl platit alimenty, ale důkazy byly jednoznačné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele