Komentáře a souhrny

Athletic se nenechal odradit špatnou finálovou bilancí a zvedl nad hlavu Španělský pohár

Athletic Clubzvítězil ve finále Copa del Rey nad Mallorkou 2:1 po penaltách a po šesti prohraných finálových duelech mezi lety 1985 a 2021 oslavil 24. triumf v této soutěži. Do vedení šel přitom ve 21. minutě ostrovní klub, když Dani Rodríguez nekompromisně zakončil do šibenice. Po změně stran nejprve srovnal Oihan Sancet, avšak následně tlak Basků pominul a duel dospěl až do rozstřelu z bílého puntíku. V něm sice mohly Rumělky těžit ze semifinálové zkušenosti, jenže tentokrát byla jejich muška značně vychýlená, o čemž svědčil pokus Nemanji Radonjiće vysoko nad bránu.

Premier League - souhrn 31. kola: Palmer zchladil Rudé ďábly

Arsenal proti Lutonu potvrdil roli favorita, zvítězil a posunul se na první místo tabulky. Vedoucí celek z Liverpoolu nicméně nezaváhal ve čtvrtečním duelu se Sheffieldem United a vrátil se záhy zpátky na výsluní. Nezaváhal ani Manchester City, který pošetřil největší hvězdy, a porazil Aston Villu. Strhující závěr byl k vidění na půdě Chelsea, kde zazářil domácí ofenzivní záložník Cole Palmer.

Eredivisie - souhrn 28. kola: Volendam zaskočil Feyenoord

PSV odčinilo poslední výpadek na půdě Nijmegenu a jakožto jasný favorit si odvezlo všechny body z půdy Excelsioru. Feyenoord naopak neuměl venku porazit poslední Volendam, a nečekaně tak ztratil body v boji o titul. Ostudu si uřízl Alkmaar, z Almela odjížděl s výpraskem. Toho nevyužil ve čtvrtek večer naplno Ajax, který v závěru ztratil vedení s Go Ahead Eagles. Manko na AZ tak v Amsterdamu stáhli jen na sedm bodů.

Ofenzivní trable Valencie ukončil proti utrápené Granadě uzdravený Portugalec

Hráči Valencie vyzráli ve 26. kole LaLigy na Granadu, kterou porazili na jejím hřišti 1:0. Domácí sice měli od úvodních minut více ze hry, v 77. minutě ovšem neuhlídali střídajícího Andrého Almeidu, jenž se po dlouhodobém zranění prosadil poprvé v letošním ročníku. Netopýři tak jeho zásluhou prolomili dvouzápasové střelecké sucho a posunuli se v tabulce na sedmou příčku. Nazaríes naopak po páté prohře v řadě zůstávají předposlední.

Sporting sice hned dvakrát neudržel jednogólový náskok s Benficou, po remíze 2:2 ale přeci jen postoupil do finále Taça de Portugal

Sporting po úvodním vítězství nad Benficou (2:1) nakonec zvládl i dubnovou odvetu semifinále národního poháru, když s městským rivalem remizoval 2:2 a po pěti letech si tedy zahraje finále Taça de Portugal, ve kterém narazí na vítěze dvojzápasu mezi Portem a Vitórií. "Orli" naopak do finálového boje o cennou trofej nepostoupili již potřetí za sebou, v tuto chvíli se tak mohou soustředit na závěrečnou fáze portugalské nejvyšší soutěže a Evropské ligy.

Souboj tahounů vyzněl pro Mbappého. Skvělý Mandanda postup Rennes nevychytal

PSG zvítězilo v semifinále Coupe de France nad Rennes 1:0, a může se tak těšit na první finálovou účast v domácím poháru od roku 2021. Vítěznou trefu zařídil ve 40. minutě Kylian Mbappé, který přitom jen o pár chvil dříve neuspěl z penaltového puntíku proti veteránovi Stevu Mandandovi.

Fiorentina se díky Mandragorově parádě přiblížila skládání finálového reparátu

Fotbalisté Fiorentiny zvítězili v úvodním semifinálovém duelu Coppa Italia nad Atalantou 1:0. Duel přinesl jedinou branku, když se ve 31. minutě trefil nádherně z dálky Rolando Mandragora.

Finále DFB Pokalu okoření český souboj. Schick vyměnil pozdní góly za rychlou asistenci

Fotbalisté Leverkusenu porazili na domácí půdě druholigový Düsseldorf jednoznačně 4:0 a postoupili do finále DFB Pokalu. Farmaceuty nasměroval za postupem Patrik Schick, jenž tentokrát místo branky v posledních minutách zaznamenal v samém úvodu utkání šťastnou asistenci.

Sparta dokráčela v Národní den bez spěchu do finále poháru, Opavu srazila před půlí

Sparta nedopustila překvapení a v semifinále MOL Cupu vyhrála v Opavě 2:0. Výkop utkání byl o několik minut opožděn, čímž se Fotbalová asociace České republiky i sponzor poháru přihlásili k iniciativě Národního dne bez spěchu, která poukazuje zejména na příliš vysokou rychlost na silnicích. Silně favorizovaní Letenští s ní souzněli i přímo na hřišti, kde si na první regulérní gól počkali až do 44. minuty, kdy hlavou skóroval Jan Kuchta. Razítko na jejich třetí finálovou účast v řadě přidal v závěru Victor Olatunji.

Juve doma vyzrálo na římského soka a pootevřelo finálovou bránu

Hráči Juventusu zvítězili v prvním utkání semifinále Coppa Italia nad Laziem 2:0. Po nepříliš povedené první půli vlétli svěřenci Massimiliana Allegriho do druhého dějství jako uragán. Nejprve rychlou akci zakončila hvězda minulého Eura Federico Chiesa, na kterého navázal o necelou čtvrthodinu později Dušan Vlahovič. Stará dáma tak půjde do odvety v hlavním městě s dvougólovým náskokem.

Pohádkové tažení Saarbrückenu je u konce, finále si zahraje Kaločův Kaiserslautern

Kaiserslautern s českým záložníkem Filipem Kaločem v základní sestavě porazil v semifinále DFB Pokalu Saarbrücken 2:0 a poprvé od roku 2003 si zahraje finále německého poháru. První poločas utkání známého jako Saar-Pfalz-Derby příliš mnoho vzrušení nepřinesl, po změně stran však rozhodl o vysněném vítězství hostující útočník Marlon Ritter. Fantastická cesta domácích, kteří v průběhu turnaje porazili hned tři zvučné prvoligisty, tak skončila před branami finále.

Lyon se s druholigovým odpadlíkem nepáral, k postupu do finále zavelel Lacazette

Hráči Lyonu porazili v semifinále Coupe de France Valenciennes 3:0 a zabojují o svůj šestý pohár z této soutěže. Výhru nad týmem Ligue 2 zařídil dvougólový Alexandre Lacazette. Zkušený útočník nejprve proměnil sporně nařízený pokutový kop, na nějž o chvíli později navázal úspěšnou trefou po přesné přihrávce Saïda Benrahmy. Les Athéniens se tak po sympatickém postupu turnajem druhého finále od roku 1951 nedočkají.

Plzeň doplnila nejlepší čtveřici MOL Cupu, pád Jablonce odstartoval smolný vlastenec

Fotbalisté Plzně odčinili poslední ligovou porážku, když ve čtvrtfinále MOL Cupu zvítězili v Jablonci 3:0 a postoupili mezi čtyři nejlepší celky turnaje. V první půlhodině utkání dokázali být domácí pro favorita vyrovnaným soupeřem, ve 34. minutě si ovšem po centru z pravé strany nešťastně srazil míč do vlastní branky Nemanja Tekijaški. Severočechy inkasovaný gól nalomil, což vedlo jen o tři minuty později k trefě Jana Kopice, jenž se prosadil poprvé od poloviny října, a definitivně tak pojistil plzeňský postup.

Liga Portugal - souhrn 27. kola: Braga přestřílela Portimonense

Porto nečekaně padlo v Estorilu, kde byly k vidění i tři červené karty, a vypadá to tak, že letos Draci skončí na třetím místě. Guimaraes nadále tlačí na Bragu, čtvrté vítězství v řadě si připsala proti Moreirense. Snahu o poháry nevzdává ani Arouca, ta si vyšlápla na Farense. K dočasnému střídání stráží došlo už v pátek na čele tabulky portugalské ligy. Benfica těsně porazila Chaves a posunula se před Sporting, ten ale vzápětí kontroval triumfem nad Estrelou. Braga v pondělní dohrávce přestřílela Portimonense 5:3.

LaLiga - souhrn 30. kola: Atlético uspělo ve Villarrealu

Real Madrid neměl potíže s Athleticem a upevnil si pozici v čele LaLigy. Barcelona po dlouhé přesilovce porazila Las Palmas a pojistila si druhé místo před Gironou, ta zareagovala triumfem nad Betisem. Atlético Madrid si v pondělí večer poradilo s Villarrealem 2:1.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele