Koemanova stížnost byla vyslyšena. UEFA zvažuje 26členné soupisky pro Euro

29.03., 08:20
Aktuality
Ronald Koeman (© AFP)

Evropská fotbalová federace UEFA vyslyšela stížnosti Ronalda Koemana na podle něj příliš malé výběry pro nadcházející mistrovství Evropy. Ve svém prohlášení UEFA prozradila, že přání několika trenérů národních týmů, aby soupisky pro šampionát čítaly 26 a nikoli 23 hráčů, bude projednáno na schůzce se všemi kvalifikovanými zeměmi 8. dubna.

"Vyslechli jsme podněty některých trenérů národních týmů a 8. dubna je s nimi do hloubky probereme," stojí v prohlášení UEFA. "Všechny nápady pak budou zváženy a posouzeny," slibuje asociace.

Trenér nizozemského národního týmu Koeman se na UEFA obrátil v úterý po prohraném mezistátním přátelském utkání v Německu, které jeho tým prohrál 1:2. "Považuji za absurdní, že na mistrovství Evropy můžete vybrat pouze 23 hráčů. Pokud jeden vypadne, už nemůžete ani trénovat 11 proti 11. To je nesmysl. Naštěstí si to myslí i můj německý kolega Julian Nagelsmann a mnoho dalších reprezentačních trenérů. UEFA by neměla být tvrdohlavá," pronesl.

UEFA 26členné soupisky povolila již na předešlém mistrovství Evropy v roce 2021. Koeman si na nastavené pravidlo stěžoval poté, co se mu v posledním mezinárodním okně zranili Quilindschy Hartman, Brian Brobbey, Stefan de Vrij a Teun Koopmeiners.

Letošní evropský šampionát se odehraje mezi 14. červnem a 14. červencem v Německu. Česká reprezentace se představí ve skupině F po boku Portugalska, Turecka a Gruzie.

Autor: Livesport.cz / ANP

Komentáře (46)

Přidat komentář
Braunau-jihozápad

tak to by se mohl vejít i Schick, i když těsně

Reagovat
Seydou Doumbia

Aby se nevešel i Krmelec

Reagovat
Braunau-jihozápad

o to bych neměl strach, toho před sebe nepustí Vašulín - nedávno dával Pardubicím.

Reagovat
fabec1222

Konečně rozumnej nápad

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Pablos

Komu vyloženě může vadit jestli je soupiska 23 nebo 26 hráčů ...to nepochopim, aneb mít za každou cenu názor na všechno

Reagovat
Salfovic

Mně to taky přijde naprosto zbytečný.

Reagovat
Pablos

Mně příjde že tohle může být fanouškům úplně fuk, jestli je soupiska o 3 hráče více nebo ne... to je fakt vyloženě pro ty repre, jestli jim to příjde potřeba nebo né. Ale tak chápu, že z manažerů se někteří lidi cítí, že jsou vysoce postavený funkcionáři no a hrozně se jich to týká (obecně.. a jen o některých, nemyslím teď vyloženě Nuno čomese).

Reagovat
Nuno čomes

Že v tréninku nemohou hrát 11 na 11? Na turnaji, kde to možná budou hrát takhle jednou? To není moc důvod. Doteď to nebyl problém.

Reagovat
Pablos

Takže oká, bereš to z pohledu, že to máš schvalovat ty osobně, když tě zajímá jestli něco je nebo není důvod... přitom jako fanouška ti to může být šumák, jestli tam uvidíš o tři ksichty případně víc.

Reagovat
Nuno čomes

Ani v jednom příspěvku jsi nenapsal důvod, proč to najednou zvedat na 26. Takže, proč?

Reagovat
Pablos

Ale mě ten důvod nezajímá. Jak říkám... je mi to jedno, jako fanouška se mě to absolutně nijak nedotkne ať to bude tak nebo tak. To je to, že na to nepotřebuji mít vyhraněný názor... správně/nesprávně.

Reagovat
Nuno čomes

Takže z ničeho nic rozšířit 2 a půl měsíce před turnajem soupisku, což ti dá možnost zkvalitnit a doplnit kádr nebo naopak dá větší variabilitu, není ani pro fanouška podstatné jo?

Stejně jako změna střídání ze 3 na 5 hráčů nijak nezasáhla do fotbalu jo?

Reagovat
Pablos

Né proč by to mělo znamenat něco podstatného ? Pro všechny by to bylo stejné a musí to chtít asi většina zúčastněných předpokládám. Střídání ti zasahuje snad do průběhu v utkání, úplnej nepoměr. To už spíš počet třeba hráčů co můžeš mít na střídačce, když už bych chtěl něco v tom duchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Z ničeho nic to opravdu není...

Reagovat
Salfovic

Důvodem je, aby mohl Koeman hrát na tréninku 11 na 11, i když se mu zraní hráči

By mě zajímalo, jak často během turnaje se tréninku hraje 11 na 11.

Reagovat
Nuno čomes

Už jsem to psal výše, možná jednou v kempu před 1. zápasem

Reagovat
Bakary3

Tak tohle třeba možná ví líp zrovna ten koeman nebo nagelsmann a proto po tom volají, co myslíš?

A nebo ne, měli by to smést že stolu, protože to za zbytečný považuje internetový diskutér salfovic

Reagovat
Pablos

Resp. prostě bych to nechal na těch repre a UEFA... oni ať si to určí, jestli jo nebo né. Výsledek prostě buď bude tak nebo tak, ale fanouška se to nijak nedotýká v ničem snad podle mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Úplná zbytočnosť. Turnaj, ktorý sa hrá ani nie mesiac, preboha aj 20 by stačilo

Reagovat
Pablos

Ale point je v tom... v čem tě to ovlivňuje ? Kazilo by ti to fotbal ? Myslíš, že by to zhoršilo atraktivitu zápasů či dokonce celého turnaje ? Vadilo by ti, že by se muselo zabookovat víc hotelových pokojů a navařit více jídla ? Nebo čekáš takhle možnost pozvánky a přitom bys už rád na dovolenou ? Nebo ti vadí, když se něco mění ? Nebo ti vadí, že si o tom můžou repre diskutovat s UEFOU, nutí tě to za ně něco určovat ? Nebo já fakt nevím, to mi právě řekni ...

Reagovat
Bayern +

Vadí mi, keď sa niečo mení. Už to je hnus, koľko zbytočných súťaží posledné roky vzniklo, ďalšie rozširovanie niečoho mi evokuje podobné pocity ako u vznikaní Ligy národov a podobných sračiek.

Reagovat
Pablos

Jasný chápu... prostě setrvačník, protože já tady reálně nic nevidím, proč by mi to nemělo být šumák vlastně. Rozšiřování turnajů, přidávání zápasu, zavedení VARu... tam všude beru, že to jsou jasný zásahy i pro fanouška... což tady nevidím, turnaj po sezóně a jestli to není vyloženě daný od UEFA, ale jen, že se to probere s reprezentacema a pak se udělá verdikt, jestli o 3 více ano nebo né... tam prostě nevidím nic no

Reagovat
smazaný uživatel

To dává smysl.

Reagovat
veikko

Za mě úplně v pohodě. Na každý post to chce 2-3 hráče. Já se třeba naopak divím, proč v hokeji nejsou schopní rozšířit soupisky pro MS. Máš možnost zapsat 23 hráčů na soupisku, z čehož jsou ale 3 gólmani. Tam se zápas co zápas někdo zraní a když ti to vyjde třeba na 3 obránce, tak už máš díru v sestavě (viz třeba náš poslední bronz, kdy Američani dohrávali na 4 obránce).

Reagovat
Nadržený šimpanz

Vždyť to rozšířili před časem a máš tam 25 hráčů a dost možná tam je i to, co třeba na MS 20,že zraněného můžou nahradit dalším

Reagovat
veikko

Máš pravdu, zapomněl jsem.

Reagovat
Seydou Doumbia

a ms v hokeji je druhořadý turnaj, to se dá dohrát i bez poloviny kádru proti těm dědinám tam žerou to hlavně češi kteří i tak mají malé šance na uspěch a to tam není rusko na příští oh by snad mohli být už hráči nhl, to teprve bude turnaj a ne ta holomajzna na ms

Reagovat
Hachim Mastour

Vidno, že Oranjees majú stále autoritu a relevanciu

Reagovat
Neutron

Pani, do Bayernu neprestupil Real Zaragoza, ale Bryan opravte ti expresku.

Reagovat
Zemun

A na cestu mu zahrá Saragossa Band

Reagovat
wwwx

To nám asi může být jedno. Naše levá strana je strašně slabá - Jurásek a Provod, oba z formy. Ale i kdyby jsme mohli postavit 150 hráčů, tak jediná, při nejlepším stejně marná dvojice nalevo je Zelený a nad ním Ryneš. Jak to dopadá, když se jeden z těch 50 středovejch hráčů, co tam máme, postaví nalevo, názorně ukázal Šulc.

Reagovat
Salfovic

Kdyby hrál Šulc proti Arménii, tak by se určitě dostal víc do hry a předvedl lepší výkon.

Ale vzhledem k tomu, že v zápasech na ME budeme zalezlí jako proti Norům, tak máš pravdu.

Pokud bychom hráli na tři stopery (což je podle mě jistota), tak bych dal na levého WB Sadílka, přijde mi to lepší varianta než Provod či nehrající Jurásek.

Reagovat
doshcz

Sezona je narocna a stridani je take dost takze dobry krok. Zatez se rozlozi do vice hracu.

Reagovat
Csaplárova past

Dal bych soupisky o 28 hracich a povolil 11 stridani

Reagovat
Salfovic

Já bych zavedl střídání jak v hokeji.

Reagovat
Zemun

Basket

Reagovat
ratusek

OT: znáte Sporty TV? Ted jsem to doma objevil a bězí Chomutov-Letňany a dle programu dávají futsal, italskou basketbalovou ligu, extraligu dorostu hokej, volejbal a další

Ted se dívám, že to je to, za čím stojí Kalemba.

Reagovat
MoonKnight

Spíš nechápu že tohle řeší zrovna Nizozemsko, které nemá ani těch 23 hráčů

Reagovat
Matteus

Pokud by to opravdu nastalo, jak by to podle vás ovlivnilo šance naší repre? Přijde mi, že si tím spíš pohoršíme. Tady ty 3 další hráče v pořadí asi budeme mít v průměru horší než třeba Francie, Německo a Španělsko. To je pro mě asi jediný pragmatický důvod pro nepřijetí.

Ale Slovenskou repre tohle asi položí. Bude tam muset hrát borec, co třeba normálně pracuje jako elektrikář a vezme si dovolenou. Bůh mu žehnej

Reagovat
Pablos

To je jen pro větší variabilitu při více zraněních najednou ...reálně je úplně jedno, jestli má Francie ty tři lepší než my

Reagovat
Seydou Doumbia

Za Českou repre by se zas dostali hráči, kteří by se neuživili ani jako ti elektrikaři no...to je teda velký rozdíl

Reagovat
dantetomas

Ako ja nemam problem s tym, ak si niekto robi prdel zo Slovakov. Trebars Lajna 3 bola v tomto absolutne skvela a za mna celkovo najlepsia seria. Ale toto je aj ako slaby trapny vtip ubohe

Reagovat
Benfica

Ja som 100% za

Reagovat
PtákOhnívák

Jako na jednu stranu to chápu, kvůli těm zraněním. Na druhou stranu, výběry s velkým počtech zraněných můžpu dostat výjimku ne? Odepsat zraněného a do nominovat zdravého hráče ne?

Možná si to pletu s hokejem, nevím.

Ale v takovém případě to nedává smysl. Protože do jde na ruku více méně jen silným výběrům se spoustou kvalitních hráčů... Třeba nám by to nijak výrazně nepomohlo, když dáme dohromady sotva 20 kluků co na to teoreticky mají.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele