Hummels zastínil Mbappého, s Reusem se těší na finále ve Wembley po 11 letech

08.05., 08:49
Aktuality
Mats Hummels (© AFP)

Mats Hummels věří, že fotbalisté Dortmundu nebudou ve finále Ligy mistrů v Londýně bez šancí na překvapivý triumf. Pětatřicetiletý německý obránce byl v obou semifinálových duelech s Paris St. Germain vyhlášen mužem zápasu. Spolu se záložníkem Marcem Reusem jsou v týmu posledními pamětníky finále ve Wembley v roce 2013. Tehdy tam Borussia podlehla Bayernu 1:2. Německý souboj by se mohl 1. června po 11 letech opakovat, pokud Mnichov dnes večer vyřadí Real Madrid.

Borussia doma i venku PSG porazila 1:0, Hummels vstřelil v úterní odvetě v pařížském Parku princů vítězný gól. Nečekaně zastínil domácího kanonýra Kyliana Mbappého, který má po sezoně namířeno do Realu Madrid. Odejde tam bez vysněné trofeje. "Další krach podtrhl jedno z největších zklamání v éře moderního evropského fotbalu. Neúspěšnou honbu hvězdami nabitého PSG za triumfem v Lize mistrů," poznamenala britská společnost BBC.

Naopak Reus a Hummels dostanou druhou šanci. Po jedenácti letech se vrátí do Wembley zabojovat o "ušatý" pohár. Tehdy si ho prohlédli zblízka, ale nezískali ho. "Teď ho musíme dostat, jinak by to bylo k ničemu," uvedl pro Prime Video čtyřiatřicetiletý Reus. Dlouholetý kapitán Borussie se minulý týden dohodl s vedením, že po 12 letech odejde z klubu a v létě neprodlouží končící smlouvu. "Není důvod, abychom nevěřili, že můžeme vyhrát i finále," řekl pro DAZN Hummels, který by podle Bildu měl ještě jednu sezonu pokračovat.

Vítězná hlavička legendárního obránce byla jeho prvním gólem v Lize mistrů od října 2018, kdy za Bayern skóroval proti Ajaxu. Byla to rovněž Hummelsova první trefa ve vyřazovací fázi soutěže od gólu za Dortmund proti Šachtaru v osmifinále sezony 2012/13. Stal se třetím nejstarším střelcem v semifinále LM ve věku 35 let a 143 dní, za Ryanem Giggsem (37 let a 148 dní) v roce 2011 a Edinem Džekem (37 let a 54 dní) v roce 2023.

Mnozí přitom aktuálně až pátý tým německé ligy odepsali hned po losu základní skupiny, který mu za soupeře určil Paris St. Germain, AC Milán a Newcastle United. "Velmi těžká konstelace. Po takovém losu by nás nikdo tak daleko nečekal. Postupem ze skupiny jsme však vyslali všem soupeřům první vykřičník. Teď jsme zažili nepopsatelný týden," emotivně popsal Reus.

Hráči PSG v semifinále šestkrát trefili tyč nebo břevno. V sezoně orazítkovali brankovou konstrukci celkem čtrnáctkrát, což je nový rekord Ligy mistrů. "Upřímně, koho to zajímá? Nakonec se zítra už nikdo nebude ptát. Je tam jen napsáno: 'Borussia je ve Wembley 2024 ve finále'," dodal Reus. Dortmund v sezoně 1996/97 soutěž ovládl, poté co v mnichovském finále porazil Juvenus 3:1.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
Kluivert9

Reagovat
herbage

chudák Reus. Loni prohraný titul v posledním kole doma proti Augsburgu, kvůli zranění přišel o MS 2014 a navrch nejspíš 2 prohraná finále LM Přitom pan hráč, který nebýt zranění, tak mohl válet za TOP kluby

Reagovat
herbage

trochu jako Harry Kane. Pokud postoupí Bayern do finále, tak jeden z nich zlomí prokletí

Reagovat
drevak2

S jejich štěstím přijde nějaký nový Covid nebo podobná píčovina

Reagovat
Bowie

Reagovat
herbage

Reagovat
herbage

ale nejspíš postoupí Real, který vyhraje i finále a vesmír zůstane v rovnováze

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
bayern987

Reagovat
Neon

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Shevchenko

To je dost zvláštní formulace, po postupu do finále ho litovat, že ho prohraje je to jeden zápas a šance tam určitě bude.

Reagovat
herbage

To hodnocení se vztahuje k celé kariéře, ne k včerejšímu postupu, což je bezpochyb velká věc. Já bych mu to moc přál, byla by to stylová tečka za jeho působením v BVB, nicméně do finále půjde BVB z pozice outsidera a šance nebudou vysoké

Reagovat
Kucka

Reagovat
Vinci

Byl to myslím Mainz

Reagovat
Beči

Reusovi bych tu LM hrozně přál. A vlastně celé Borussii, vzhledem k tomu, co jim zbylo za možné soupeře.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Tyč je jako sto metru vedle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele