Hull po závěrečném nezdaru propustil manažera, u týmu nepokračuje Rosenior

07.05., 18:47
Aktuality
Liam Rosenior (© AFP)

Pro sedmnáct druholigových anglických klubů o víkendu skončila letošní sezona a jedním z nich nakonec byl i Hull City. Tigers si nevybojovali místo v playoff o postup do Premier League a vedení rychle začalo spřádat plány na příští ročník, jejich součástí už nebude Liam Rosenior.

39letý někdejší obránce se v listopadu 2022 ujal funkce manažera a s týmem letos obsadil sedmou příčku. V závěrečném vstoupení Hull nestačil na Plymouth a na dálku prohrál svůj boj se šestým Norwichem.

"Tohle bylo to nejtěžší rozhodnutí, které jsem po nástupu do funkce předsedy tohoto báječného klubu musel udělat," přiznal majitel Acun Ilicali.

"Všechny okolnosti a osobní sympatie musejí jít v tuto chvíli stranou, je třeba zajistit dlouhodobý úspěch a naší vizi převést do reality. Liamovi děkuji za veškerou odvedenou práci, s postupem času ale bylo stále evidentnější, že naše vize budoucnosti se neshodují a sám cítím, že je čas na změnu," zdůvodnil rozhodnutí.

Rosenior měl kontrakt do června 2026 a vedení v nadcházejících dnech bude hledat jeho nástupce. Ať se kormidla ujme kdokoli, bude před sebou mít velkou výzvu, a to vrátit klub do nejvyšší soutěže.

"Vím, čeho je tento klub schopen, kam to může dotáhnout a my si za svým cílem i nadále půjdeme. K dispozici máme spoustu velmi talentovaných hráčů a budeme pokračovat v investicích nejenom do kádru, aby si fanoušci mohli užít úspěch, jaký si zaslouží," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Damis

Sympaťák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele